Vari nějaká škola na tu jednostupňovou určitě navazuje. U nás jsou taky takové školy.
Vše o těhotenství a dětech
marieu tak my manželskou postel uhájili, ale bohužel i přede mnou
. Už víc než rok spím s dětmi na dvou spojených postelích v jejich pokojíčku. Nevadí mi to.
marieu k nám občas nad ránem "přileze" mladší, starší u nás nespal snad ani jednu noc v životě.
Jinak teda ja sem musim napsat (treba to bude nakazlive), ze jsem zatim velmi spokojena s nasi spadovou zs, ktera rozhodne neni nijak poptavana, naopak. Pani ucitelka velmi rozumna. Jede dost rychle, uz pocitaji priklady a ctou kratka slova. Deti nestresuje se znamkama, dava jen jednicky. kdyz ji prijde, ze je potreba neco procvicit, napise vzkaz do sesitu. To mi treba prijde super. Deti si otukala a ctenarum dava slozitejsi texty. Skoro kazdy mesic bere deti na cele dopoledne ven, ukazuje jim prirodu a ruzne propojuje predmety. A taky ocenuju, ze nam neposila 10 zprav denne. Jsem opravdu mile prekvapena, asi to je tim, ze jsem mela nizke ocekavani.
Evaeva Navazuje, ale treba sousedce tam loni vzit deti nechteli, ze maj plno :-(.
Pinot Noir
mame to stejne, ale prijde mi to jako dobrej model. Loznice zustala sambovi, ja jsem tam kdykoliv vitana
, ale spim trvale s Tondou na velky posteli u nej v pokojicku a vyspim se tak mnohem lip, kdyz nemusim natahovat usi a nebo se presouvat uprostred noci.
Tak to asi smůla. No, ale hned v ulici je další školka - soukromá...
Vari fakt jo?! Ale někam je vzít musí. Ale chápu, že na vesnici to bude blbé s logistikou.
Pinot Noir Evaeva mně to samotné přijde zvláštní, že za námi nelezou. V podstatě až s tím letošním problémem u velký to vypadalo, že to bude potřeba, ale nějak jsme to zvládli i bez toho. Když byly menší, tak mi to někdy až chybělo. (Teď se rouhám vůči všem, které děti nemůžou z postele vystrnadit roky...)
711990 mně by to dlouhodobě nevyhovovalo, přiznávám. Pro mě ta noční intimita (nemyslím sex) důležitá, společné spaní jedině v pořadí muž, já, dítě ![]()
Evaeva Resila to nakonec pres skolskej ci pres koho. Ma se tady stavet i druhej stupen, tak to snad za tech deset let stihnou, byla bych nerada, kdyby vzdelavani mych deti skoncilo v paty tride ZS :-D.
711990 Potrefenáhusa pro mě je vždycky úplné sci-fi, jak píše Evaeva o tom dodržování klidu. U nás nic takového neexistuje, nikdy by nic takového nerespektovali a nevím, jak moc velké a jak dlouhodobé násilí bych musela uplatňovat, aby pochopili, že mají zůstat určitou dobu ve vymezeném prostoru, pokoji či patře, i když nespí.
Taky si obcas rikam, ze ma doma uplne jiny zivocisny druh ![]()
Poledni klid u nas fakt nefunguje, kdyz uz pres den nespi. Vydrzi tak 15 minut maximalne v klidu a to jen po narocnem dopoledni, a ja si s ni u toho musim treba cict knizky, a pak zacne behat, skakat, jecet, rozhazovat veci kolem sebe... Takze radeji mizime ven. To, ze pres den nespi, nema zadny vliv na to, ze by treba usnula driv jak v deset, akorat tak obden mame doma vecer pretazenou jecici priseru, co uz skoro ani nezvlada sedet, ale spat rozhodne nepujde
ten denni spanek mi strasne chybi, byl to jediny cas, kdy jsem nemela mlade za zadkem a mohla si delat neco sveho.
Evaeva já naopak s dětmi dokážu spát na jedné hromadě, jednoho mít omotaného kolem krku s druhého přehozeného přes záda, užívám si, že se ke mně chtějí tisknout. A když už je toho moc, prostě je rozkutálím do odlehlých rohů, postel je to veliká. Zatímco s mužem mi vadilo se byť jen dotýkat ve spánku. Vždycky když ve filmech vidím, jak spí partneři v objetí, nechápu. To fakt neumím. Jediné, co mi trochu vadí, je, že lezu do zahřátých peřin a zvalchovaného polštáře. Mám ráda studenou postel, ale ty dva malé přímotopy mi ji vždycky řádně předehřejí.
Pinot Noir
mame to stejne, ale prijde mi to jako dobrej model. Loznice zustala sambovi, ja jsem tam kdykoliv vitana
, ale spim trvale s Tondou na velky posteli u nej v pokojicku a vyspim se tak mnohem lip, kdyz nemusim natahovat usi a nebo se presouvat uprostred noci.
Taky mi to prijde jako super model. Ja zatim uhajila spolecne spani v loznici, ale muz se uz dlouho snazi mlade vystrnadit do pokojicku. Mala ale tuto moznost odmita a rika, ze chce spat s mamou
jeden pokus o spani v pokojicku uz probehl, skoncil ve dve rano jecicim ditetem, co melo asi spatny sen a probudilo se samo v mistnosti, a mnou, vztekle budici muze, abych mu v tu nocni hodinu sdelila, jak pitomy napad to byl. Aby to spokojene neprospal a rano si nemyslel, jak to skvele s tim spanim vedle vymyslel ![]()
Kdyz ale vezmu v uvahu nas spanek, tak s muzem nejsme a nikdy jsme kompatibilní nebyli, on vzdycky chodil spat i o nekolik hodin pozdeji nez ja, zatimco s malou jsme celkem synchronizovane, takze se mi s ni spi moc dobre.
Pinot Noir no já to mám naopak, já teda usnu a muž mě odhodí. Ale stačí mi i jen dotyk nohy třeba. My dokonce dlouho měli jen 140![]()
Zuzuli chůvička je na straně muže, mně děti kolikrát ani nevbudí
já mu teda pořád říkám, že mě má budit, takže je to jeho boj. Ale to přemístění do pokojíčku se nedá uspěchat. My měli štěstí, že je starší takový individualita a sám si řekl, že tam chce spát. Přesunout druhé dítě za bráchou pak bylo mnohem jednodušší.
Evaeva tyjo, tvoje děti mě neprestavaji fascinovat. Poslouchat audio CD ve dvou letech, usnout sám, když matka odejde, ...
Pro mě úplně paralelní realita. Syn se vůbec nedal položit, natož aby něco poslouchal. Když jsem odešla, okamžitě vyšplhal z postýlky. Nebo tam skákal a svlíkal sebe i matraci. ![]()
My máme to trojlozko, ale na synovej posteli spí obvykle len Tučniak ![]()
Tabea no počkej, to mluvíš o různých obdobích. Audio mají od tří, sami usínali v různých obdobích, ale skákání po postýlce máme samozřejmě taky za sebou
Doba.kdy.bylo.potreba.uspavat.byla.urcite.delsi.
Nicméně nepopírám, že to jsou děti pro neschopné rodiče. Ale zrovna ten poslední klid hodně vyžaduju, myslím, že viděli, že přes to nejede vlak ![]()
Vari naše první škola druhý stupeň měla a nechodí tam ani jedno dítě a ani jedno není na osmiletém gymplu. Pokud je jinak škola fajn, klidně bych je tam dala. Velice to zjednodušuje logistiku.
Evaeva u starší polední klid v těch cca 2,5 letech fungoval, u mladší nebyl potřeba, ta by asi spala přes den i v družině, kdyby to šlo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí