Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 13:58

@continuity Tak to chápu i já. 

Zina Plus si myslim, že ty si asistetku neshanis, pokud jde o tu ,,standardnejsi,, ale shanis si ten nárok na ni, nějaký ty lejstra od psychologa, doktora, musíš to zavcas doložit aby ti ji škola zajistila, a zajistila si na ni peníze. 

Ty jo, škoda ze tady na parfu nechodí nějaká ředitelka školy, to by bylo otázek, ale ty na to asi nemají čas:-D:-D

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:01

Mohučanka já tu ovčí vložky mám, ale do těch bot je už nenasoukám :-( 

Karja teď co mám ty Emu, tak to jsou takové chelsea, ne ty válenky, to bych nedala. Jako ono z těch šatů stejně nic vidět neni a jsou to kojící šaty  Spíš se teď nevejdu do kalhot, takže spíš nosim ty šaty/sukně a péřovej kabát... No a ještě mě čeká letošní zima hodně na horách, takže to musím vyřešit

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:04

MPLee Tak zkus ty Tamaris. Já si brousím zuby ještě na nějaký Sorelly, ale jako ono je otázka co k těm šatum jako sneses a drahy jsou ty teplý boty úplně všechny. Ještě Rieker má nějakou ovci vevnitř, to je trošku levnější. 

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:06

MPLee A ještě tu někdo probíral tuhle značku Coqui Boot jako levnější variantu Uggs. Nevím jaké typy bot dělají ale

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:08

Existuje asistent žiaka a asistent učiteľa.  

A v Čechách to v porovnaní so Slovenskom funguje dobre, to prideľovanie.  

My sme mali len k jednej ziacke za všetky tie moje roky v škole, mala telesný handicap a znížený intelekt. Asistentky boli cez nejaký projekt/úrad práce, menili sa po 3 mesiacoch,  mali to ako absolventsku prax.

Offline continuity
43485 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:08

Karja Rieker nevím, teplé nějak jsou, ale tak na jednou sezonu a nejsou extra pohodlné. Ale jiné takto teplé jsem neměla, v těch jiných by mi možná cvachtala noha úplně stejně. 

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:08

MPLee mám z minulej zimy Rieker s ovcou vlnou,  ale teda ešte lepšie sú zimné Timberlandy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:10

Karja bohužel to není tak, že scháníš jen papíry. Škola vypíše pozici, obvykle nikoho nenajde a pak scháníš ty jako rodič. Smlouvu ale asistent uzavře zase se školou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:11

MPLee zkus ty Riekery s vlnou, já jsem s nimi vždycky spokojená. Dělají různé šířky.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:15

Karja V tomhle případě sháněli rodiče přímo asistentku a fyzické postižení tam nebylo, jen nějaká vážná porucha attachmentu a z toho vyplývající další problémy. Ale možná to bylo tak, že škola by byla zajistila "nějakou" asistentku, zatímco oni chtěli někoho se zkušenostma s tím konkrétním problémem.
Já jsem se do toho zas tak nenořila, protože je to v trochu jiný věkový skupině, než co se nás týká, my jsme teď ve fázi fusak/nánožník/ano-ne-jakej :D.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:15

Karja jedny sorely jsou teď na vinted za dobrou cenu, tak je možná zkusím a prostě budu za matku na mateřské v nejhorším  

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:18

Evaeva Ty jo, tak to je hustý. Já to znám jen ze dvou škol tady a tam to běží easy, i je v té škole těch asistentek fakt dost. Ještě od kamardky z Prahy a tam to taky funguje, normálně všechny asistenty vybírala škola. To by mě nenapadlo ani omylem. 

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:19

MPLee poznáš remixshop? Ja mám odtiaľ najlepšie veci za super ceny. Pozri aj tam. 

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:22

Zina Jo, no podle mě se to fakt různí v závislosti na hendikepu těch dětí. Kamarádka právě řešila problém, že si ji rodiče jako asistentku hrozně nárokovali k tomu dítěti, takže jim to museli vysvětlit, že ona pracuje tak jak to zvolí učitelka, že její zapojení se ve třídě je v kompetenci učitelky.

Offline continuity
43485 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:23

Karja tak my to nikdy neřešili, ale za mě je hlavně důležité, aby si sedla asistentka s učitelem a co naplat, že má zkušenost s tou konkrétní poruchou, kdyz to nefunguje jako celek.

Jinak mám pocit, že tito rodiče, co si asistentku snaží vybírat podle svých kritérií, pak taky mají pocit, že je jen pro jejich dítě. Jak se tu řeší ty jinačí děti napříč vlákny, tak pro mě je kritérium pro výběr školy to, se je schopna sehnat asistentky pro potřebné děti,stejně jako že má zajištěnej kvalitní učitelský sbor. Vůbec mi při tom nevadí, pokud angličtinu učí bývalá letuška, je to určitě lepší než preucena němčinářka. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:45

letfenixa znám, maminka tam občas nakoupí. No já mám teď dost peněz v té Vinted peněžence, tak bych to nejdradši pořešila tam. 

Offline tv
4285 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:47
Reakce na Karja:

Evaeva Zina Tak zkusíme vyvolat třeba tv . Já v té věci taky budu mít ráda jasno, jak je to fakt definovano. Zatím jsem to pochopila tak, že když je někde nějaké komplikovanější dítě, vznikne nárok na asistentku, ta je tam diky/kvůli němu, a věnuje se samozřejmě hodně jemu, ale i zbytku třídy, aby to byl co nejvíc homogenní a spolupracující celek. Ty asistentky výlučně k žákům jak píše Evaeva jsou podle mě k žákům s nějakým už jako výrazným znevyhodnením, treba i fyzickým  Ale ráda si to nechám vysvětlit pořádně. 

​Je osobní asisten-toho si platí rodiče a je pro děti s postižením tělesným. Druhý je asistent pedagoga. Toho musí doporučit  ke konkrétnímu dítěti. Zároveň je ve třídě k dispozici i ostatním dětem, může pracovat se zbytkem třídy např.,pokud učitel zrovna pracuje s oním zackem. Pokud dítě školu opustí, asistent dostane výpověď, pokud se tedy nenajde další dítě s "nárokem" na asistenta. Asistenta doporučuje poradna.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:49

Karja no prý je jich nedostatek, no. Ale zas tak jsem do toho taky nepronikla.

Offline tv
4285 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:51

A asistenta má shánět škola, ne rodiče. Ale už jsem četla případy, kdy sháněli rodiče, protože škole se "nehodilo", že by tam mělo docházet dítě, s kterým jsou (většinou) problémy. Takže to byl takový manévr, aby rodiče raději vybrali jinou školu.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 15:23

continuity Zas jako když to shánění asistenta na ně škola rovnou přehodí, jak píše Evaeva , tak  se nedivím, že hledají někoho, kdo bude mít zkušenosti s tím, co potřebují. Co píše tv , asi taky nebude úplně vzácný.