Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2022 21:59

Potrefenáhusa pro mimino jsem měla taky o trochu teplejší, ale zase žádný péřák. Ten z Emitexu je šikovný, ale já se nedokázala přenést přes tu mojí hnusnou barvu. Ale hlavně kluci, jak jsou podzimní, tak druhou zimu ještě nechodili a tu třetí zimu už fusak neměli.

Offline slniecko admin
19612 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 22:14

olivieraa mám doma dve také. Za mňa ak sa dá, tak jednoznačne škola s programom pre také deti. S mladším sme zaexperimentovali so súkromnou školou, kde sa mu aj snažili venovať individuálne, ale fungovalo to ako tak maximálne na prvom stupni a potom už teda nie a prinieslo to len zbytočné problémy (tam teda boli aj ďalšie veci s tou školou, ale toto bol jeden z dôležitých problémov). Už je medzi "svojimi" a úplne pookrial.

Online Zuzuli
3831 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 22:26

Ja muzu do statistiky pridat, ze jsem zadny fusak nikdy nemela. Prvni zimu moje mlade zcela odmitalo byt jen minutu lezet v kocare, spalo se zasadne na me a odlozeni kamkoliv se netolerovalo. Takze se nosila v satku pod bundou. A druhou zimu uz sice kocar jakz tak tolerovala, ovsem v kocare se rozhodne nesedi a uz vubec nelezi, jedine stoji, takze kdyz jsem ji zapla ksiry a prikryla ji v sede dekou, spustila takovy rev, ze jsme kocar radeji odvezli na nasim a ani to dal nezkouseli

Kdyz k tomu pripoctu, ze kocar se u nas pouzival jen za hezkeho pocasi, kdyz uz jsme ho vytahli, protoze predstava, ze se nekde taham s mokrym kocarem v desti, snehu, blate nebo vetru, kdyz muzu mit dite u sebe pod bundou/destnikem, mi prijde tak desiva, ze fusak nikdy na pretres ani neprisel. 

Offline Pinot Noir
29995 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 22:29

Potrefenáhusa jo, to je přesně ten náš fusak. 

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 09:10

Ty jo, dětem jsem objednala babyborn panenku s vlasy, to je taková tíha, to váží snad dvě kila! (Ne, dle výrobce jen 1,1kg) ale ani ja bych to nechtěla nosit. Tak znovu a lépe něco jiného:-D

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 09:38

dzizisketa Nie, ani jedno z toho

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 10:53

slniecko ďakujem, super, ze to funguje! Ja sa k tomu tiež prikláňam,  len to mam na naše pomery ďaleko, 20 min :) ale trebárs v Prahe, Bratislave, by to bola normálna vzdialenosť. Ale spadova škola je tak 3 min.autom. 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 10:58

Evaeva ja to práve riešim už teraz, ze by som tam dala aj staršiu, ktorá ide od zari do školy. Sú tam primacky, tak uvidím, ale ona tiež počíta nadštandardne,  a celkovo je velmi rychla a tak, s nou sme už aj boli v poradni, a vyšla nadaná. Ale tie testy sa také vypovednejsie robia až od 5 rokov, to ešte dcéra vtedy nemala, a syn nemá ted. Ta škola je od nás 20 minút, ale v inom meste, musela by som tomu prispôsobiť svoju prácu. A co ma trochu odrádza, že nebude mať kamarátov v meste, kde bývame. Predsa tie deti už nie sú tak na ulici, ako kedysi, skôr sa skamaratia v škole. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 11:39

olivieraa jestli bude dcera taky nadaná, tak by se ti to zjednodušilo. Mít školu v jiném městě asi není nic moc, ale v případě dětí se speciálními potřebami bych upřednostnila školu. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 12:00

Karja a není tak těžká proto, aby sama stála a při česání se nekymacela? Vzala jsem ji taky,ale je u tchýně,také jsem ji neviděla, ale vybírala jsem právě aby byla s popiskem těžká a stabilní

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 12:00

olivieraa pozri, ak sú obe deti nadané a teda syn hlavne jedným smerom, nie vseobecne, tak by som ich dala na školu pre takéto deti.

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 12:05

Viete ako to je, keď sú deti (A vy) choré, a vytahujete potenciálne darčeky? Tak už som vytiahla ovocný sad, navaril z neho kompot,  dzem a lekvár a upiekol koláč

Teraz v adventnym kalendárom sa objavila hovoriaca knižka. 

Nemôžem rozprávať (A čítať), lebo hneď príšerne kašlem, takže bežné knihy nevytahujem. 

Ale už od rána chytá paru z difuzera do flasticky a potom vypúšťa gina a teraz ju zachytáva do trubice od vysavaca a ma dym z komina

Offline dzizisketa
9015 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 12:45

letfenixa 

Joha? Devold?

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 12:52

Sairon No asi jo, jako pro velkoumalou by to bylo jakžtakž ale pro maloumalou nic moc. Ony s tím dělají psí kusy, pořád si to nosí, kolikrát to sebou vezou autem, navíc to mám hlavně do té koupací vaničky, a na tu manipulaci je to prostě těžké. Myslím, že záleží na způsobu hry;-). Ale maloumalou by to určitě odradilo, ta by to ještě pořádně neusadila ani v kočáru.

Offline Mohučanka
7368 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 13:19

olivieraa extra nadané dítě bych taky vozila do školy, která je na to přizpůsobená. Já jsem byla "chytřejší" jen mírně nadprůměrně a když jsem ze čtvrté třídy odešla na "výběrovou" základku, byla to hodně velká úleva. Ten první stupeň na zdejší škole byl peklo na zemi. Ani kamarády jsem z prvního stupně neměla, až z toho druhého, kam jsem dojížděla půl hodiny autobusem.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 13:41

Mohučanka no prave, aby nemali školu hneď znechutenu.. tak ďakujem,  všetkým @letfenixa 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 14:04

letfenixa ano, s vidinou jeden a pul tydne doma s nemocnymi detmi uz premyslim, ktery vanocni darek obetuju. Marodeni o adventu je na tohle nebezpecny. Zatim me to stalo dve extra objednavky na megaknihach Kdo by jste chtel nejakou zimni knizku pro dite kolem tri let, tak ted vysla francouzska Rukavicka a je to krasna knizka.

Offline Myrtila
5385 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 14:11

Jeste jednou bych chtela podekovat za nedavne rady ohledne koloodrazedla, dneska jsme je v Decathlonu vyzkouseli a to, co syn nejvic nechtel pustit, jsme koupili  Byla jsem se podivat i na nejaka dalsi do cyklospecialky, ale co se mi libilo, uz na nej bylo moc male (rascal), a ostatni se mi bud nelibily, nebo byly velke, nebo teda uz hodne drahe. Ono jich ted ani nebylo moc skladem, takze nakonec to bylo docela jednoduche vybirani

Offline Tabea
8213 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 14:31

Myrtila a jaké jste nakonec vzali?

Offline Myrtila
5385 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 14:49

Tabea Nakonec toto