Prosím vás, nevíte, jak často může osmiměsíční dítě jíst chleba? Šárka by mohla chleba totiž furt.
Vše o těhotenství a dětech
dzizisketa tyjo, vy už jedete chleba? U nás jakákoli pevnější strava končí dušením ![]()
Evaeva ja to práve riešim už teraz, ze by som tam dala aj staršiu, ktorá ide od zari do školy. Sú tam primacky, tak uvidím, ale ona tiež počíta nadštandardne, a celkovo je velmi rychla a tak, s nou sme už aj boli v poradni, a vyšla nadaná. Ale tie testy sa také vypovednejsie robia až od 5 rokov, to ešte dcéra vtedy nemala, a syn nemá ted. Ta škola je od nás 20 minút, ale v inom meste, musela by som tomu prispôsobiť svoju prácu. A co ma trochu odrádza, že nebude mať kamarátov v meste, kde bývame. Predsa tie deti už nie sú tak na ulici, ako kedysi, skôr sa skamaratia v škole.
My sme vozili prvé dva roky medzimesto, potom sme sa presťahovali....aj keď nie úplne ku škole, ale to je jedno, lebo tým že je špeciálna, tak sú aj tak všetky deti "odniekiaľ....no ale u oboch sa to vyvŕbilo tak, že mali dve sady kamošov - aj zo školy, aj z dvora. Akurát covid dosť pokazil to "z dvora". No a u oboch si prestali rozumieť s tými "z dvora" tak okolo puberty, ono v momente, keď to stretávanie sa už nebolo len o preliezačkách a o naháňaní sa okolo bytovky, skôr sedieť/stáť a kecať, zrazu zistili, že nemajú príliš o čom.
slniecko olivieraa Jako to má sluníčko pravdu, ale zas na druhou stranu do teenagerovských let, kdy se to rozklepne je to hodně času. To možná záleží, jak moc olivieraa individuální jsou, třeba už ted v tom raném věku si jakoby s běžnejma kámošema nebude tak rozumět. Synovci třeba s kamarády chtějí trávit každé odpoledne, ale to je klasika, fotbal, lotroviny, na to třeba vaše děti nebudou a najít v sousedství stejně starého kamaráda, co má rad robotiku....no to ho spíš najde v té speciální škole:-)
slniecko Karja oni sú normálne v kolektíve, možno nie úplne priebojni, extrovertni, ale to je genetika :) s deťmi sa hrajú v škôlke normálne, ja sa len bojím toho času v škole, že sedíš 5 hodín a všetko, čo hovoria, už v podstate vieš, tak tam asi nastávajú tie problémy. No skúsime to asi, v najhoršom poputujú späť do blízkej školy:)
Jeste k tem obycejnym (spadovym)skolam. Ja mam zkusenost matky prvnaka, takze ctyri mesice i s cestou, a taky muzu soudit jen podle te nasi skoly. Ale zda se mi, ze v necem skoly udelaly mega pokrok. Osnovy jsou teda stare, mam dojem, ze to je stejne jak ta nas, ale pristup vyucujicich a atmosfera jsou nebe a dudy. Hrozne se mi libi, jak s tridou ucitelka pracuje, prostredi je uvolnene a zda se mi, ze je dost prostoru i na deti mimo prumer. Ucitelka nam posila kazdy mesic jakousi souhrnnou zpravu vcetne klasifikace, a mam z toho dojem, ze s kazdou skupinou pracuje trochu jinak, ma tam jakoby tri skupiny podle znamek. Ty znamky detem mozna ani nerika, to je pro rodice a pro ni, aby vedela, co ma s kym trenovat. Takze to neni tak, ze deti, co plynne ctou, se tam mori nad ema mele maso. Je to jine nez za nas, mnohem lepsi.
Gatita jenom technická, osnovy byly zrušené už před hodně lety, existují rámcové vzdělávací plány, které si si la upraví podle sebe. Jediné kritérium je výsledek na výstupu: myslím 5 a 9 ročník.
Jinak je dost obří rozdíl mezi pojetím dvou učitelů na stejně škole. Jedno dítě se na přírodopis a zeměpis sprta fakta a poznávaciu z drill&skill ( je to přesně tak strašné, jak to zní). To druhé se už tři měsíce učí pracovat s mapou a jak funguje ekosystém. No kterou učitelku mám radši?
continuity ramec nebo osnovy, delaji to same, co my pred 30 lety. V prvni tride to nevadi, nejak se zacit musi, ale co se uci kamaradky druhak, to jsou podle me blbosti dobry leda tak jako trenink pameti. Ja jsem nadsena z nasi ucitelky, verim, ze latku uchopi nejak vyuzitelneji a zajimaveji. Ja ji verim, ze to da:)
drill skill je nejaky program?
uprimne, ja proti urcite mire uceni nazpamet nemam vyhrady. Jen to nesmi byt 90% vyuky, to vubec nedava smysl.
Gatita ten rámec je ale právě celkem volný, učitel si může stanovit, co kdy a do jaké hloubky učí, v rámci toho rámce:) osnovy byly konkrétnější.
Ale je super, že jste spokojení. To, co slýchám od švagrové, co má neteř taky v první třídě
Ta učitelka si dala za úkol dětem tu docházku co nejvíc znechutit, mi přijde. A to chodí na spíš lepší školu v okolí (je teda otázka, jestli není lepší právě tím, že to do těch dětí nahustí hlava nehlava) Celkem mě to děsí.
Minulou sobotu měla dcera 3.třída ukázkové hodiny a moc se mi to líbilo. Chvíli pracovali s interaktivní tabulí, chvíli skákali na vyjmenovaná slova, soutěžili v týmech atd. Ve třídě mají jednu holčičku s asistentkou, ale ta pomáhá i ostatním pokud je třeba. Určitě nesedí 45 minut v lavici. Jde o velkou sidlištní školu, já jsem spokojená a dcera taky, to je hlavní. ![]()
JankaM Já jsem totiž ty asistentky, ale místní asistentky to asi vysvětlí líp, pochopila tak, že to není asistentka toho jednoho žáka, ale v podstatě celé třídy. A ona pomáhá učiteli aby třída fungovala. Ale určitě je na to nějaká šikovnější definice nebo vysvětlení.
Karja mám pocit, že jsou dva druhy
Karja Já sjem zvědavá, co napíšou ostatní, protože v adopční skupině na fb se radí, že asitentku si má člověk shánět už půl roku dopředu, a chápala jsem to teda tak, že je to pro konkrétní dítě??
Prosím vás ty teplé zimní dospělé boty se kdysi řešily tady? Myslím že Karja ? Mám od Emu s kožichem, ale jak se mi v těhotnwství rozplácla noha, tak jsou mi menší a dneska jsem umírala po 20 minutách na hřišti. Musím to upgradovat a nechce se mi moc investovat ani hledat hodiny
Ideálně černý, super teplný a aby to šlo případně vzít i k šatům, ale prostě fuknční obuv na postávání s kočárem a batoletem...
Zina do naší školky přišla asistentka jako asistentka konkrétního chlapečka a když chlapeček přestal potřebovat osobní asistentku, stala se z ní asistentka celé třídy. Ale jak je to ošetřené administrativně, to netuším.
JankaM jj, když je ve třídě asistentka, je to ohromně štěstí. Mladší to tak má nějakým řízením celou školní docházku, určitě to není asistentka toho jednoho dítěte ( měli ve třídě myslím takové integrované děti až tři) a maji vždy s ní úplně jiný vztah než s učitelem. Takový důvěrnější nebo jak to říct. A pomáhala vždy všem, co potřebovali. Třeba dělala doučování během COVIDu a to bylo pro ty integrované a jiní se tam připojili, když si je nevěděli rady s úkolem.
Evaeva Zina Tak zkusíme vyvolat třeba tv . Já v té věci taky budu mít ráda jasno, jak je to fakt definovano. Zatím jsem to pochopila tak, že když je někde nějaké komplikovanější dítě, vznikne nárok na asistentku, ta je tam diky/kvůli němu, a věnuje se samozřejmě hodně jemu, ale i zbytku třídy, aby to byl co nejvíc homogenní a spolupracující celek. Ty asistentky výlučně k žákům jak píše Evaeva jsou podle mě k žákům s nějakým už jako výrazným znevyhodnením, treba i fyzickým Ale ráda si to nechám vysvětlit pořádně.
MPLee já jsem včera dala do kožených vivobarefoot polobotek vložku z ovečkárny a nebyla mi zima ani dnes! A to jsem stará zmrzlina. Ponožky jsem měla lepší, ale ne vlněné. Jsem nadšená.
MPLee jako k šatům....ty jo. Když ne Uggy tak zkus najít nějaké ty Tamaris s ovčí vlnou, mají několik druhu. Ty podle mě k šatům půjdou.
Zina ta asistentka ve třídě bude, protože je tam takové dítě. Ale když už tam je, spolupracuje s celou třídou, i tím učiteli vytvoří prostor pro individuální práci s těmi znevýhodněními žáky.
Jak píšu,u nás ve třídě byly děti s nárokem na asistentku hned tři, ale nebyly tam tři asistentky.
Ja to chápu tak,že tu osobní asistentku mají spíš děti nějak fyzicky handicapované, které se bez ní neobejdou ani na chvíli.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY