Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 19:36

MPLee Neuveritelne! Jako ja si taky pamatuju strasne blbosti, ale u tech deti vubec nemam prehled, tak si to ani nemuzu pamatovat, kdyz jsem o tom nikdy neslysela. Prehled mam jen v knizkach, ale tam je to o pet let mimo aspon.
Ale moc dik za tipy. Prislo mi, ze syn toho ma moc, ale uz to tak asi ani nevidim. spis ma vsechno na jedno brdo, protoze vim, ze popelarske auto bude prijato s nadsenim, ale nejaka hra na motorickou zrucnost ho nezaujme a me to zklame. To bude radsi montovat kola do zblbnuti (meho).
Nasi treba schovavali veci po me a kdyz jsem pak videla tu ubohou hromadku, kde si pamatuju kazdou jednotlivou vec, tak jsem byla fakt chudak . Ne tak doba se samozrejme zmenila, a deti si stejne vyhrajou uplne se vsim, kdyz neni zbyti. . 

Offline Potrefenáhusa
38962 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 19:43

Evaeva když tatínek nemá ty prsa, no 

(a taky není úplně nonstop doma, občas do ty práce musí, a taky se, mizera, často zdejchne, když se to nejmíň hodí ....)

Offline MPLee
3044 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 19:47

Jos ono i ty motoricky hracky muzou byt renaticky. My mame treba drevenou vkladacku od Kids concept a je to kamion s tvary. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 19:57

Potrefenáhusa aha, to mi nedošlo, u nás o prsa nikomu moc nešlo

Offline Potrefenáhusa
38962 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 19:59

MPLee naše si s tema motorickyma hrackama hraje až když už to umí, ona nerada ty frustrující pokusy, včera jsem na ni koukala, ze je ale už dost šikovna, když oloupala mandarinku s tvrdou slupkou po úplně malinkych kousiccich, ale dat ji to jako hracku, tak to zahodí 

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 20:14

continuity ta mononukleoza by me stresovala taky, ale ona neni zas az tak strasne nakazliva, nebo? Ja to mam zafixovane jako nemoc z libani. No at se vam to vyhne. Znamky bych neresila, do pololeti dost casu to vytahnout, prazdniny jsou mega dlouhe, tak az se budou holky nudit, muzou si projit sesit. Nebo nejaky kviz si vzajemne muzou usporadat. No to se mi to radi, v prvni tride nam znamky muzou byt ukradene. I kdyz za chvili sem asi budu taky psat, ucitelka znamkuje hodne prisne, za jednu chybku z nepozornosti z 25 prikladu uz dava pul stupne dolu, tak kdo vi, co budem resit za chvili za znamky. Ale syna to snad zatim nijak nestresuje, tak dobry. 

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 20:29

Gatita no prázdniny jsou týden a kousek. Vánoce, pak jedeme na pět dní na chatu, tak to uteče jak voda. hlavně musím sehnat nějaký procvičovaci sešit. Hlavně, že jsem včera v tom Luxoru zevlovala.

U ty mladší mě to tolik nedrása, tam je ještě času dost. Hlavně s ní hodně mlátí puberta a ta škola ji dost stresuje. teď tady celá šťastná poskakuje, peče a je celá roztomilá, když ví, že tam zítra nemusí. Tak se jenom snažím, aby ji třeba v češtině a matematice úplně neujel vlak. 

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 20:30

Gatita mononukleóza snad tak nakažlivá není, nejdu se tím moc zabývat, hlavně to spousta lidí překoná aniž by něco pozorovali. Nad 40 let má 95% populace protilátky. Já jsem až někdy do třiceti vůbec netušila, že taková nemoc vůbec existuje.

Offline MPLee
3044 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 20:38

Potrefenáhusa naše má na to hrozně úzký to okno, kdy si s tím hraje. Když je to moc těžký, tak jí to odradí. Ale když je to jednoduchý, tak to zase udělá jednou a jde od toho pryč a nevrátí se k tomu. Teď je fakt nejlepší to duplo, no. Puzzle jsou taky tak na 3x a pak už ví kam který patří a nebaví jí. A miminko se teď docela ujalo, ale to jen díky bráchovi. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 21:30

Evaeva Tohle je u nás taky, táta je nejvíc, člověk se s tím celej den morduje a vděk žádnej! :D 

Jako nevím, jestli už nemám mít nějakej mindrák, minulý týdne na veterině říkám, že hledám kartu, z náruče se roztomilým hláskem ozve "karrrrrtu". Dítě umí říct táta, teta, bagr, pes, kráva, kokodák, s trochou fantazie myšky, žába a zajíc, ale slovo máma není v repertoáru, když mi něco chce, tak jsem ňam, ňam nebo na mě volá eééé, ééé!

Offline Potrefenáhusa
38962 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 21:53

Zina tak to je, no...a když by se fakt hodilo, aby se na tátu přilepily, tak se odlepěj!!!

Offline MPLee
3044 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 21:58

Zina u nás se máma naučila taky až dlouho po začátku mluvení. Zato teď, teď si nemůžu dojít ani na záchod aby se za dveřma neozývalo srdcervoucí "maminko kde jsi?" I když stojí těsně za dveřma a dobře ví, kde jsem. Nakonec bych snad ocenila, kdyby takhle hledala muže. Ten zmizí večer na pivo a dítě si pro sebe mumlá "tatínek v práci, hodně pracovat, hmmm" 

Je to jako u Husy - když by se to hodilo, tak je najednou tatínek nezajímá. 

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:14

Jen si to děvčata nezakriknete, velkamala je samej tatínek, až teď poslední rok, jsme se na sebe nějak víc naladily. No a malamala ho zase začala akceptovat asi tak v roce a půl. Do roka se od něj nenechala ani pochovat! Hrůza,hrůza,hrůza. Chtěla bych napsat, bylo to pro něj těžký, ale vlastně to bylo těžký pro me. Teď už taky žere taťku. Super!!!

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:20

Jo, ale teď se děti tak nějak lepej na všechny, ony musí vypadat jak děti s nějakým emočním nedostatkem, ony furt objímají ty dospělé a děti co znají a tak. Mají už vyhlidnuty svoje lidi a normálně se chytej za ty nohy a neodlepej se. Na besídce jsem nemohla maloumalou dostat domů, protože se tam dvě hodiny lepila na učitelky a pak jsem ji musela doslova odebrat z náruče za srdceryvneho ,,paniii ucitelkooo, pusuuu,pusuuu,,. A to do školky nechodí ještě. Sambo to teda pojmenoval hezky, že jsou to ty jižní typy a ty jsou na ten kontakt! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:20

Zina slovo máma je naprosto zbytné, ta je skoro pořád nablízku

U nás je vždycky hrozná tragédie, když muž večer nedorazí (je teda otázka, kdo to nese hůř, jestli starší syn nebo muž), teď volal synovi videohovor, byl pryč přesně jednu noc. Vypadalo to, jak kdyby ho neviděl týden, ukazoval mu, co nakreslil, jaký postavil obvod,...Od oběda poslouchám, kdy už dorazí. Ještě před pár měsící aspoň mladší vypadal, že je smutný, když jdu pryč. Teď už je mu to fuk. Ale popravdě mi to vůbec nevadí.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:27

Evaeva Jako u nás byly hodně tragická rana, když sambo jel brzo do práce, to fakt od otevření oka se ozval srdceryvný pláč ,,tatínkuuu,, Ty neprojezdy domu takž špatně zvládala. Jsem ráda že už tohle pitomý období máme za sebou a že taky snaž odejdu z domu;-)

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:31

continuity mne ty prazdniny prijdou dlouhy hodne, ale deti to vnimaji jinak:) A tak mozna je dobre, ze jsi ten sesit nekoupila. Ja teda taky hodne povinnosti proste odsunula na leden, v podstate vsechno, co slo. A ty Vanoce s detma jsou fakt pekne, to jsem ochotna snad i zdobit pernicky. U nas se nikdy nepeklo, navic mne tyhle veci nejdou a jak mi nejdou, tak mi lezou na nervy. Ale s detma je to jine, kluci poskakuji radosti, ze se jde pect, pak tady neco hnacaji a ja to muzu vydavat za jejich dilo a nemusim se stydet

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:38

MPLee nevím kolik je přesně dceři, ale u těchto malých batolátek opravdu, když zmizíš z dohledu, tak prostě nejsi. Ona opravdu neví, kde jsi, i když tě viděla tam jít a potřebuje se ujistit, že jsi nezmizela. 

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 22:41

Gatita MNĚ přijdou ty prázdniny krátký! Uvidíš později, já se těším i na letní prázdniny jak na smilování. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 23:25

Karja no hele, já staršího syna vedla do školky tak čtyřikrát, pokaždé jsem ho na to připravovala tak týden Ale to je asi fakt takový jejich čas, povídají si po cestě, žádný brácha neruší,...