Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
9018 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 21:15

Karja 

Tyjo ten dort vypadá dobře, co to je za kuchařku?

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 21:20

MPLee tak uz nemaj(nurofen na Rohliku)

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 21:32

dzizisketa Nevím, to je zlutaska kuchařka, ona nám to sem vyfotila. Ale dost obdobný jsem našla i na netu  

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 21:37

dzizisketa je to z knížky Je libo kousek dortu? Mám ji, můžu kdykoliv půjčit. 

Offline tina
6325 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 21:41

Prosím, nedivte se a nezlobte se, že se Vás v lékárnách ohledně těch dětských analgetik vyptáváme a ten počet kusů korigujeme. Chodí toho opravdu málo, nepředvídatelně a jsou tací, kteří jen pro jistotu chtějí několik kusů a takhle by opravdu zase hned nebylo pro ty aktuálně potřebné...

Offline MPLee
3044 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 21:53

711990 popravdě nevím, mě volal dneska táta, že to tam je a kolik má koupit. Tak jsem ho poprosila, ať nekupuje nic, já doplnila lékárničku před porodem a mám.... 

Malenge jo, myslela jsem nějaké termály, co mají ceduli u lanovky. Ten hotel jsem viděla na ig u někoho... No každopádně budu hledat dál a kdyžtak dám vědět! Určitě se případně hlašte, E. je růžový bonbon a k tomu kočár a někdy pes  

jinak ta Hvězda vypadala o víkendu takto - jel jen pás a bylo otevřené bistro, ale pro prcky super. Moc sněhu tam nebylo, ale přímo z města se dalo na lyžích vylézt na hřeben. No štve mě to počasí moc... 

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 22:00

tina Jo, já to chápu, a nedělala bych to jinak.  

Online Gatita
8667 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 22:05

Malenge MPLee tak to ja se vam mozna ozvu pres sz:) V nejhorsim pripade pocitam s nejakou mestskou turistikou, bazenem atd. Dekuju za tip na to Polsko.

No doted jsem resila pocasi, ted si rikam, jestli vubec nekam pojedem nebo jestli se nebudu muset predcasne vracet - nas kocour je na tom spatne, dnesni kontrola u veterinare dopadla otresne, konec se blizi rychleji nez hsem myslela

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 22:16

tina taky se delo pocitat s tim, ze okamzite budou najezdyna lekarny. I ti, kdo maji doma 3 roky prosly a neotevreny Nurofen sirup ho ted potrebuji ve 4 balenich. Takze delate dobre.

Offline tina
6325 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 22:26

Candance a pak jsou ještě tací, kteří nám vynadají, že máme jen jahodovou příchuť, protože jejich "Pepík" radši pomeranč

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 22:27

tina já se nezlobím ani trochu a chápu to. Jsem extrémně vděčná, že jsme se trefili s horečkou do prvního dne, kdy ty léky navezli a mohli jsme ho hned dát.

Ty jsi přímo farmaceut? Sjela jsem na instáči mnoho těch pediatrických účtů, cz/sk. A ohledně dávkování sirupu pro starší děti Nurofen 40 mg se tam úplně neshodnou. Syn má téměř 6 let a cca 20 kg, tj. 800 mg za den. Na krabičce píšou, že podavat po 6-8 hod, 1 dávka 5 ml (200 mg) Jestli to správně chápu, pak 5ml můžu podávat po 6 hodinách, po 8 hodinách by to bylo 7,5 ml? 

Offline MPLee
3044 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 22:32

Gatita mimo téma, ale moje blízká kamarádka je případně veterinářka specializující se na kočky. Držím palce, ať to dopadne jak nejlíp může

Offline tina
6325 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 22:48

žluťásek dítěti s hmotností kolem dvaceti kil určitě jen těch 5ml, jedno zda po šesti či 8 hodinách

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 22:56

tina děkuju za ujištění, dávali jsme jen těch 5 ml večer v půl sedmé. už zas hoří, co to střídání s paracetamolem po 4 hod? V lékárně mi řekli, že se to dnes už moc nedoporučuje, ale když má tak vysokou horečku, že můžu. 

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 22:59

žluťásek zkusila bych také zábaly, když je to takto zle.

Přeji ať se vám brzo uleví. 

Offline tina
6325 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 23:01

žluťásek určitě můžeš, třeba naše dětská to stále doporučuje. Důležité je nepřesahovat max. doporučené denní dávky obou účinných látek. Přeju, ať je malému lépe.

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 23:11

continuity tina děkuju, je to hrůza. Dokud leží jako placka, je mi ho moc líto. Ale jak začne blouznit a něco rozespale povídat úplně z cesty, pokaždý mě to hrozně vyděsí. Snad to bude zítra už o kousek lepší. 

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 00:54

V Rakousku vcera taky vyslech ohledne veku ditete a akutnosti nemoci, taky jsem dostala jen jedno baleni (nas maly ma taky horecku :() A jeste mi k tomu rekli, ze mi Nurofen cipky daji jen vyjimecne a s privrenyma ocima, protoze se na to potrebuje recept. To jsem hledela, protoze jsem je za posledni rok a pul kupovala tak 5x v te same lekarne a nikdy o receptu rec nebyla :o

Online Gatita
8667 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 06:47

MPLee diky moc, mohla bys mi prosim vyhledove poslat kontakt? Klidne do sz, kdybychom jeste nekdy meli nejakou kocku...

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 07:02

žluťásekuz nedoporucuje? Ja jsem to teprve pred mesicem poprve pouzila, protoze jsem to nevedela.. Dr.mi to schvalila. Jaka je jina moznost, kdyz nurofen nezabira.