Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 08:33

Candance nejak si neumim predstavit, co delat jinyho, kdyz horecka vyskoci znovu....pouzivala jsem to i u sebe, kdyz jsem mela chripku.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 12:40

žluťásek Tak jak to u vás vypadá teď druhý den?

Jinak naše lékařka to střídání taky stále doporučuje, když teplota neklesá, je šikovná, nemám vůči ní neduvěru.

Online žluťásek
8876 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 13:02

Karja já taky nevím, co jinyho dělat, tak tomu věřím, že mu neublížím :) nedáváme to denně, vlastně poprvy za 6 let to řeším.

Má furt vysoký horečky, přidal se hroznej kašel. Asi jasný ty RS viry, co jsem si tak googlila. Příznaky odpovídají. Ale ty horečky jdou aspoň na chvíli srazit, tak si i chvíli pohraje a dá si třeba ovoce, než zas odpadne. Včera půl dne prospal, to mi přijde v tý nemoci ideál. 

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 13:12

žluťásek Jj, určitě, já bych to taky takhle dávala, zvlášť když to mám posvěcené od lékařky. No chudák malej teda, fakt. Tak snad mu to klesne už nějak dlouhodoběji. Držím palce moc, moc. 

Offline letfenixa
10926 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 13:13

Lukaskovi Nurofen na horúčku nefunguje.  Na bolesť áno.  Keď som mala ja teraz tu hnusnu chrípku,  nezabral mi Paralen, Medipyrin, až Novalgin. 

Hnus, tie choroby.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2022 13:33

žluťásek hlavně, že ta horečka jde srazit, za pár dní to bude určitě dobré. Střídat paralen a nurofen doporučuje i naše doktorka, i v místní lékárně. Párkrát už jsem to udělala, kluci horečky mají skoro pokaždé, naštěstí vždycky jen den dva.

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 14:52

Tak máme za sebou doufám už poslední morovou ránu letošního adventu a to šílenou alergickou reakci na mandarinkuStarší je nikdy nechtěla ochutnat, až včera v 3,5 letech snědla poprvé půlku. V deset večer dítě vzhůru s úplně rudou kůží a za šílenýho řevu se škrábala se do krve. Dostala fenistil, tak se alespoň trochu vyspala. Už je to dvacet hodin co tu mandarinku snědla a pořád se jí objevují šílené rudé mapy po celém těle a obličeji a tak různě se jí to stěhuje. Fenistil dáváme v předepsané dávce.

Kdo s tím máte zkušenost, ta reakce trvá, než tu potravinu stráví?

Online žluťásek
8876 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 15:08

monis jeminacku, to je teda peklo. Já mám alergii na milion druhů potravin, ale vždycky je to rychlý. Jen mě pálí pusa, oteče jazyk, spustí se mi rýma, začnu kýchat. Občas se mi dělají červené fleky na předloktí a doteď mě nenapadlo to spojovat s alergiemi kocicka, at ji to brzo přejde. Kdyby snesla vlažnou sprchu nebo aspoň studené obklady, to by mohlo trochu ulevit lokálně. 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 15:24

žluťásek ona už je po tom fenistilu celkem v pohodě jenom teď vypadá jako by se opařila a pak poprala s kočkoutak snad to do zítra zmizí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 15:29

Docitam tu vela stran, zelam vsetkym marodom aby tie choroby isli konecne do prcic a uzili ste si s detmi pekne Vianoce. 

Online Myrtila
5392 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 15:44

žluťásek Mne to stridani nurofenu a panadolu doporucila i kamaradka doktorka, co jezdi se zachrankou, zatim jsem neslysela, ze by se to naopak nedoporucovalo. Uz jsme to, nastesti jenom jednou, taky vyuzili. A preju, at se malemu brzo ulevi, takovy horecky, to je sileny. 

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 16:02

monis Třeba tři dny, ale dala bych něco silnějšího než fenistil nemáte? 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 16:07

Karja no nemáme a právě jsme dorazili na venkov k našim na Vysočinu, tak dnes už nic neseženeme. A co dáváš, ať vím kdyby se to někdy opakovalo?

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 16:17

monis No pokud je to taková jakože kosmetická záležitost, tak fenistil stačí. My jsme zpocatku nedávali ani nic, protože jsme absolutně netušili, že je to alergie (ani lékařka ne). Nám ale dcera pak obcas otekala, tak to je blbý, a tak to jsme dávali prednison, je na předpis. Mám ho i kvůli pripadnym nábehum na laringitidu. Ale zeptej se ještě lékařky, myslim, že jsem někde narazila na to, že to moc malým dětem se nemá dávat nebo tak. 

Jo a ten pitomej prednison nám vloni nedali ani na pohotovosti, museli jsme čekat do rána nez otevřou lékárnu. Takže kdyby něco, bydlím na Vysočině a mám ho:-D

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 17:01

Karja no teď už je to spíš jen kosmetický problém, ráno byla trochu oteklá, ale teď už dobrý, tak to snad zvládneme s tím fenistilem. Vánoční fotky kdyžtak vyretušujeme

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 17:46

monis Jo, jako on ten fenistil je hodně účinný i na ty otoky, ten prášek jsme dostali jednou když to bylo fakt hodně hodně výrazne a my jsme nedali včas fenistil. Ale jsem ráda, že ho mám v nouzi v lékárnicce! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2022 19:07

Příští týden asi pojedu do nemocnice Bulovka. Je v okolí (ne nutně pěšky, klidně pár zastávek MHD) něco pro děti, co bych mohla vydávat za highlight výletu?

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 20:14

Evaeva pivovar?

Blízko (tramvají směr Palmovka k Libeňskěmu zámečku je moc hezký hřiště a taky procházka podél Rokytky a Vltavy (teda já tam jezdila na kole). Thomayerovy sady tuším? 711990 bude vědět. Nebo proti proudu Rokytky taky pěkný hřiště.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2022 20:38

Mohučanka díky, ale na hřiště je teď neutáhnu. Jednak budou "slušně" oblečení a pak hřiští je tu spousta. Ještě nevím přesně, jak to udělám, ale třeba se mi podaří vyrazit bez nich.

Offline MPLee
3044 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 20:46

Evaeva la Cravatta - kavárna s velkým koutkem, občas i kouzelníkem či co. Osobné jsem ale nebyla. Na kopci v Bohnicích je pěkná herna v OC krakov i super koutek v pizzerii Bonaccia naproti. Nebo v OC Harfa je Harfiště, ale na to už jsou možn velcí... Jinak tu nic moc neni.