Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 00:23

U nás ta duha hrozně moc jela, když byl menší a víc jsem si s ním hrála já. Pořád nějaké ohrádky pro zvířátka, jeskyně a doupata, garáže pro auta, hrady. Teď to nějak usnulo. Přitom z čehokoliv staví rád. Asi ji na čas schovám. 

Já pořád přemýšlím nad Hubelino Pi, zjistila jsem, že existuje verze pro malý lego. A to je teď top hračka. Ale bojím, že bude potřeba milion dílků, aby to za něco stálo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 08:20

žluťásek to jsem věděla, že existuje. Ale nebyl by lepší ten gravitrax? U něj se mi líbí, že můžeš dokupovat i úplně jednotlivosti.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 12:08

žluťásek ja som sa o existencii toho hubelina pi dozvedela z letacikov ktore pribalili ku klasickemu hubelinu. urcite budeme kupovat aj tu verziu az na to dorastie. udavaju vek 8+. zatial ma tu pre mensich a hra sa s tym kazdy jeden den. az nastane cas tak to nahradime a stare predame :)

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 15:55

Takže kdo během 2 dní na horách navštívil 2x pohotovost s dušným miminkem?  už jsme na cestě do Prahy a přemýšlím, jestli do Motola rovnou, nebo budeme čekat do rána. Místní horská nemocnice na mě totiž moc dobře nepůsobila. 

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 16:04

MPLee panenko skakava, nestalo se vam neco podobneho i na poslednich horach? Moc drzim palce, snad to bude jen na ventolin a pobyt doma. Navstevy pohotovosti s detmi jsou nocni mura.

zrovna jsem myslela na vas i na Malenge , jak se vam na horach libi. My nakonec taky jeli, ale jsme dost bez nalady a pocasi je dost tristni, obe deti navic hodne nastydle.

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 16:12

Gatita předminule jsem skončila na pohotovosti já s uchem. To jsme ale jeli do Jablonce n.J. Teď na doporučení s malým do Jilemnice. Už včera večer. Jako jsou tam moc milí, vzali nás hned. Že mají obsazené pokoje a jeho stav není tak vážný. Půjčili nám ventolin s inhalátorem na doma. Jenže mě se zdá dneska horší, přidal se teplota. Na kontrole teda zase nabídli hospitalizaci na pozorování, doktorce se horší nezdá (ale včera tam byla jiná), nebo ať jedeme do Prahy a buď pohotovost nebo zítra praktická. Že u těhle prcků dají spíš na pocit rodičů. Praktická má dovolenou. Zarazilo mě, že mu nedali nic na tu teplotu, v Motole dcera dostala loni čípek ihned v čekárně už při 37,5. On má 38.2, no naštěstí mám svoje zásoby s sebou. 

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 16:24

Gatita no a jinak jsme rádi, že jsme za ten ponyt nezaplatili extra, ale máme tam zázemí dloihodobě. Počasí fakt blbé, i když teda E. byla včera i dnes na chvilku lyžovat byla, já se v podstatě nepodivala ven s mužem. Minulý víkend to bylo uplně o něčem jiném. Snad si to dokážete užít co nejvíc, v rámci možností. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 16:42

MPLee vy máte teda fakt štěstí:( Nemá vaše praktická zítra nějaký záskok? V Motole se teď prý čeká minimálně pět hodin

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 16:51

Evaeva záskok by mít měla, ale jednak ta doktorka má velmi špatné reference a druhak je až zítra od 14h. No uvidim, jak bude vypadat. Zase netrvám na Motole, ale asi všude to bude stejný... Nicméně malému nejde dolu teplota, takže se nám to možná nevyhne. 

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 17:47

MPLee drzim palce, me taky vzdycky nervuje, kdyz se deti zhorsi...jako tyden ryma s mirnou teplotou a ctvrty den skoro 42 horecka, dite uplne hotove a vylet k doktorovi, to znam az moc dobre.

jinak ja si na hory nestezuji, chteli jsme na vzduch, spis je blbe, ze zrovna doma mame kocoura, ktery nema dobre vyhlidky, a i kdyz je o nej postarano, porad na to clovek mysli. Dnes se trochu ochladilo, tak jsme si vysli na lisci stezku a vodopady. A pak se hodinu zasekli u skokanskych mustku a fascinovane sledovali skoky na lyzich, takze zazitky byly, ne ze ne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 17:47

MPLee to je jasný, když to nejde odložit, tak holt pojedete. Čekání bude asi všude stejné:( 

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 18:45

MPLee jeeeee  vy tedy mate smůlu. Moc držím pěsti, ať je malý co nejdřív v poradku a není to nic vážného. Držte se vsichni!

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 18:55

Gatita taky jsem na tebe dnes myslela, byli jsme totiž teď navečer mrknout v Harrachově a malému domluvit na zitra skolicku, tady jsou sice moc milí a původně měl mít hodinu už dnes zde, ale bohuzel nemají vysnezeny ten dětský koutek, takže by musel normálně na sjezdovku mezi lidi a to jsem teda nedala. Se sněhem je to fakt tristní a jak jsme celou noc poslouchali, jak lilo, tak to bylo lehce depresivní. Jinak ale jsem spokojena, velký už je vazne lyžař, jezdil dneska skoro 4 hodiny jako drak, sotva jsme se u nej s mužem zvládli střídat, jak nás honil  a horský vzduch je parádní.

PS: a varuju, nechoďte do kavárny Mona, je to tam dost tragické, tvrdá okoralá palacinka byl fakt zážitek

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 19:26

MPLee teda moc tě lituju! To je hrůza.

Syn je pořád nemocný, v noci mu vždycky horečka vyletí hrozně moc, přes den je většinou už jen tak do 38. Teď zas usnul na gauči než jsem nandala večeři na talíř. Přenesla jsem ho do postele a i přes jeho a moje tepláky mě ta nožička docela pálí. Má strašnou rýmu, hnusnej kašel. Chjo :(

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 19:32

Malenge kdyžtak na té modré hvězdě jsou v provozu oba dětské pásy, ale zase si tamnezalyžuje starší... 

žluťásek vás lituju taky moc! Jako ono by to asi nebylo tak zlý, kdyby mu nebyly jen 2 měsíce... Horečka mu po půlce čípku klesla na 37, tak třeba budeme moc vyrazit až ráno... Ale vůbec nepije a dýchání žádná sláva. 

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 19:38

MPLee no s tim miminkem je to absolutní hrůza :( my už aspoň můžeme lejt sirupy, nurofen mu to spolehlivě srazí. Ale je to už dlouhý, je mi ho líto. Už se votravuje, navíc ta pekelná rýma. Stojí, brečí a nechce smrkat sám, že mu to tak nejde dobře. Takže si asi tisíckrát za den myju ruce, protože každý tři minuty chce smrkat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 20:23

MPLee to je teda blbý, že nepije:( Asi kvůli té rýmě, že? Kapky si, předpokládám, zkoušela. Mám takový pocit, že nasivin je od pár měsíců. Klidnou noc přeju!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 20:25

Malenge to je super, že starší už tak lyžuje. Já jsem zvědavá na ty naše draky. Kdyby starší zvládl celé dopoledne na velké sjezdovce, tak budu nadšená. Jezdíte na vleku nebo na lanovce? Jestli na vleku, zvládá to sám? 

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:04

Evaeva jezdíme na klasické sedackove lanovce, vlek jsme plánovali zkusit, aby to uměl, ale moc se mu nechce  ale je fakt skvelej, jak byl covid, tak nelyzoval a loni měl 3 hodiny ve 2 dnech s instruktorem a pak vyrazil v Jankach na svah a bez problemu sjel celou modrou a pořad chtěl znovu a znovu, já zirala. Dnes jsme byli tuto zimu prvně a nadšeni veliké, normálně si s nim úplně v klidu zalyzuju a není to opruz. A to jsem přitom dost slušná lyžařka, tak si jen preju, aby to chytlo i malého a otevřela se před námi zariva budoucnost   
a vy se chystáte nějak brzy?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:22

Malenge jedeme v půlce ledna na Benecko. Tam je ale jen jedna lanovka, navíc dál od ubytování a na trochu těžší sjezdovce. Blízko máme dětské pásy a pak vleky. Syn loni na vleku jezdil, ale v lyžařské škole, takže dole mu pomohl vlekař a nahoře instruktor nebo rodič, který jel první a ještě byla mezi námi mezera několik kotviček. Což se asi nedá čekat, že budou dělat mimo dětské areály. Tak mě právě zajímalo, jestli to spíš směřovat k samostatné jízdě nebo ho vozit na noze. Ale možná to zbytečně řeším, je mu pět a to jsem já i ségry vlek v pohodě zvládala sama.