Evaeva uvidíš, až to vyzkousite. Já jsem v 5 taky jezdila a upřímně jsem už pekne dlouho neviděla žádného rodiče, co by měl dítě na noze, u sebe si to ani moc neumím predstavit, takže to sní nebudeme případne zkoušet
každopádně si lyže uzijte!
Vše o těhotenství a dětech
Malenge já to hlavně nikdy nedělala, asi bych se bála víc než syn
Synovce takhle loni vozili, ale byly mu jen tři. A díky za přání.
Malenge to je parada, ze jste takovi lyzari. Vcera jsme byli omrknout, jestli je tu trocha snehu pro deti na lyze. Mladsi se porad hrnul na ten jezdici chodnicek, musela jsem ho drzet a vysvetlovat, ze bez lyzi nemuze, tak brecel. A ten nas sedmilety brecel taky, protoze jsme ho chteli dat konecne do skolicky, tak kvilel, ze nechce. V podstate tu porad nekdo breci a nelyzuje nikdo:) Starsi byl na horach uz hodnekrat, ale na lyzich prakticky nestal, vzdycky se zatvari tak znechucene, ze jdem radsi sankovat, a takhle to jde uz nekolik let. Mladsi by se do lyzovani hrnul, ale jeste mu nebyly tri (ty mu budou popozitri), tak muzi se do toho moc nechce. To mi prijde skoda, kdyz ma o to zajem. No ty nase dovolene jsou:)))
Gatita jestli chce, tak bych to osobně zkusila. My to taky jen tak zkusili před třetím rokem, byli jsme připraveni na to, že to kdykoli ukončíme, ale skončilo to řevem JEŠTĚ pod kopcem a SAMA nahoře ![]()
(Tehdy jsem ještě měla starosti, že "jsou jí skoro tři a ještě nemluví". Tak na kopci se zjistilo, že přece jen pár slov použít umí. Jo kde jsou ty časy, momentálně je moje nejoblíbenější hra Bobřík mlčení
)
Gatita tři jsou akorát:) Já bych to zkusila, možná po pár jízdách zjistí, že dál ho to nebaví. A nebo ne:)
Gatita no my jsme asi extra magoři a prosby "E. taky lyžovat" jsme vyslyšeli. Sjede teda vždycky tak 2 metry, ale sama a směje se. Na ten pás jsme jí chtěli vzít teď, ale už hnijeme zase v Praze a malá u snídaně hlásila, že jde zase lyžovat ![]()
Jestli chce, tak bych to zkusila - pokud za to nechtějí uplně moc a jste ochotní ho nechat 3x sjet a pak jít na sáňky. A třeba by lyžující brácha motivoval i staršího...
MPLee my máme takovou dost podivnou zkušenost z malý oblastní dětský pohotovosti z leta - jako byli fakt milí...ale zrovna včera jsme na to vzpominali, ze priste volame záchranku nebo rovnou do Prahy
ale zas třeba dětská chirurgicka pohotovost v Koline byla super (měli jsme zábavný leto)
MPLee a chápe, že je potřeba se nějak snažit ty lyže ovládat? Protože z toho mám trochu obavy u mladšího, který loni jezdil (asi třikrát půl hodiny teda) stylem nějak to dopadne
Ale když jel na pás, kam chtěl, tak zatočil s přehledem. Tak se právě bojím, že si to letos klidně pustí šusem ze sjezdovky ![]()
Jinak podle mě není ve dvou letech brzy, pokud to dítě baví a nenutí se jezdit čtyři hodiny v kuse.
Potrefenáhusakdyz tohle nekdo pise, tak si vzdycky reknu a jak si maji pomoct ti, co v Praze neziji. A to neplati jen pro pohotovosti. Je to bida vsude.
Evaeva ja jsem jeste pred covidem vzala starsiho vnuka na lyze, to mu bylo 3,5. V pujcovne mi malem vynadali, ze tak maly dite chci nechat lyzovat, ze na to jeste nemaj tyhle mrnata dost silny kosti. No asi jak ktery, kluk je trochu drobnejsi, ale zas zadny uplne skrcek. Jen to teda skoncilo tim, ze jsme prisli do skolicky na objednany cas, malej zacal brecet a nechtel to ani zkusit. Tak jsme sli bobovat. Vloni ho prihlasili rodice nekde u druhy babicky a dostal nestovice.
Kokoska ha, no tak u nas zacali brecet jeste driv nez jsem vystala frontu v lyzarske skole, takze nakonec jsem lekci ani neobjednala. Probihalo to u nas tak, ze jsme pujcili lyze a asi 3/4 hodiny ho tahali (toho skoro trileteho) na hulce, libilo se mu to. Pak zavelel, ze uz to stacilo, tak jsme sli domu. Uprimne, vydrzel to dyl, nez jsem doufala. Napoprve dobry.
Kokoska ha, no tak u nas zacali brecet jeste driv nez jsem vystala frontu v lyzarske skole, takze nakonec jsem lekci ani neobjednala. Probihalo to u nas tak, ze jsme pujcili lyze a asi 3/4 hodiny ho tahali (toho skoro trileteho) na hulce, libilo se mu to. Pak zavelel, ze uz to stacilo, tak jsme sli domu. Uprimne, vydrzel to dyl, nez jsem doufala. Napoprve dobry.
Candance hrabnout by si měli do svědomí všichni. Teď psal nějaký lékař, že 80% případů na dospělé(!) pohotovosti jsou lidi zralí na čaj, případně paralen. Na Twitteru je paní, která byla s dětma už 5 krát u pěti různých lékařů a stěžovala si, že má tři různé názory. Antibiotika jim napsal už doktor číslo dva.
S maličkým kojencem bych tam určitě jela, ale nevidím důvod vysedávat se školními dětmi, které mají druhý den 38,5C horečku osm hodin na pohotovosti.
Když ten doktor vysetri za den 60 pacientů, tak na konci už podle mě nepozná dítě od kočky, natož diagnózu.
Gatita jo, tak to tahání na hůlce je vlastně nejlepší. Takto jsme vždy odpoledne v rámci naší siesty starší párkrát potahli na metle. Ono je pak dobrý i to, že se rychleji naučí na vleku, protože ví, že na tu kotvu se nesedá.
Kokoska Aha, tak to mě nenapadlo, že děti takhle malé jezdit nemají. Neteř taky právě začala ve 3,5 a ve 4,5 už pěkně lyžovala.
Když uložíte mladší dítě v pokojicku a můžete si dát v klidu uprostřed dne kávu a relaxovat. Miluju mateřskou, ten pocit, že nikdy nejste sám:-D

Candance bida to byla vzdycky. Je to proste o lidech. Mam zkusenosti z ruznych lekarskych oboru Praha, Brno - proste musis hledat na doporuceni. Blby je, kdyz zkolabujes a odveze te rychla- to ovlivnit nemuzes. O Mlade Boleslavi radeji nepisu, tam to byla katastrofa pokazdy. Uz jsem rikala rodine, at mi na chalupe nikdy rychlou nevolaji, vzdy prijede z MB a to je snad lepsi riskovat smrt
. Ma neduvera zacala davno, kdyz mi prislo, ze ma syn plochy nohy. Sla jsem tenkrat na detskou ortopedii. Lekarka udelala diagnozu v podstate bez vysetreni - pry plochy nohy nema, ale ma jednu nohu o 1cm kratsti potrebuje na tu nohu zvysenou vlozku do boty a pry mam uvazovat o zakroku prodluzujicim nohu( vubec ho nemerila). Az jsem se vzpamatovala z soku, tak jsem sla ke kamaradovi ortopedovi - ten syna dukladne zmeril a prohlidl. Vysledek byl ze ma nohy stejne dlouhy a nema plochy nohy. A ze kdyz by nosil tu vlozku od predchozi lekarky zhroutila by se mu pater
. Syn si vzapeti nalomil predlokti, tak jsem pak pri kontrole pozadala o dalsi konzultaci - vyslede byl, ze ma nohy stejne dlouhy a MA plochy nohy. No a ted si predstav co by bylo, poslechnout tu prvni doktorku. Od te doby pri vaznejsi diagnoze vzdycky konzultuju u dalsich lekaru. Proste slepe neverim a v ramci rodiny se nam to vyplatilo.
crazydaisy měření nohou samostatně je také nevypovídající, může to být i problém v bederním kloubu, nejenom v délce kosti. Já tyto diagnózy od stolu v podstatě ignoruji a neřeším, obecně se snažím po lékařích s dětma běhat co nejméně a se sebou chodit akorát po prevencich, které mají smysl. Nakonec člověku něco najdou, když nedá pokoj. ![]()
Já mám jednu nohu kratší, no dá se s tím žít, akorát člověk musí víc hlídat páteř, což je ve výsledku možná lepší než souměrné nohy a kašlat na cvičení.
Kokoska Aha, tak to mě nenapadlo, že děti takhle malé jezdit nemají. Neteř taky právě začala ve 3,5 a ve 4,5 už pěkně lyžovala.
Záleží na konkrétním dítěti, nejen jak je silné, ale i jak je zvyklé sportovat.
Kokoska moje ségra je tintítko, ale výdrž měla vždycky slušnou. Ve třech a půl lyžovala celý den a nechtěla odejít. Já měla pocit, že se říká, že od tří se děti učit můžou
I ty školičky většinou berou od tří let. Ale zase si nemyslím, že když menší dítě půl hodiny denně lyžuje, může se něco stát.
Já i ségry jsme od těch tří lyžovaly, v pěti už jsme jezdily hezky, na červené sjezdovce,na vleku,... Syn začínal loni ve čtyřech (před tím byl kovid), líbilo se mu to, ale výdrž moc nemá, dvě hodiny denně mu stačí. Jsem zvědavá na letošek.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY