Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8217 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 17:36
Reakce na Mohučanka:

Evaeva

Rakousko a Bavorsko má taky volno nejméně do Tří králů. Tedy děti. Na vejšce spolužáci ze Slovenska vždycky kafrali, že se museli dostavit do školy už 3. ledna.

​ale první den prázdnin je 24.12.. Evaeva takze jsou to 2 týdny, ne tři

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 17:38

Tabea když je Štědrý den ve středu, tak se naposledy jde do školy v pátek, aspoň v Čechách. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 17:39

Evaeva

Evaeva proti směru bez tašky. Ale po směru to taky šlo, když se ta opěrka na nohy zvedla nastojato.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 17:40

Mohučanka aha, to by se kluci už asi nevešli s tou zvednutou podnožkou. A priti směru by je to nebavilo. Ale jinak je to fakt super kočár.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 17:44

Evaeva no ona je tady prťavá...5 měsíců, něco přes 5 kilo. Směr jí byl šumafuk.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 17:51

Mohučanka moji potřebovali čumět:) Starší, když zjistil, co všechno je z kočárku vidět, odmítal jezdit v leže na zádech. Já ten s taškou využívala až v létě na dovolených, to jim bylo už devět měsíců. A vystupovali, aby se koukli na kolo. Takže kšíry nutné

Offline Tabea
8217 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 18:25

Evaeva tak jsem se koukla, jak tady. 2025 je Štedry den ve středu, takže jsou prázdniny od pondělí 22.12. Do pondělí 5.1., v úterý 6.1. je svátek. Tři týdny z toho nevyždímu.
Tady teda taky neexistuje brát děti ze školy mimo prázdniny, a to ani na den. Výjimka je např. úmrtí v rodině, to před prázdninami u nás musí schvalovat ředitelka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 18:32

Tabea já pochopila, že by Slováci šli až 10.1.

Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 18:58

Evaeva asi pôjdeme 8.1.

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 19:22

Mohučanka kočárkama už jsme docela saturovaní právě  asi zkusím nějakou tu bazarovou tašku...

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 19:22

Mohučanka kočárkama už jsme docela saturovaní právě  asi zkusím nějakou tu bazarovou tašku...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 19:25

MPLee já mám jednu hezkou, ale malou. Nevím na kdy to potřebuješ, aby se do ní malý vešel.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 19:38

Potrefenáhusa Já už jsem si kolikrát říkala, že ještě že jsme si dítě přivezli domů v létě. Jak jsme neměli praxi, tak nám trvalo přebalování i oblíkání nesmylsně dlouho, a to jsme oblíkali jen body nebo tričko a kraťasy. Dovézt si ho třeba teď, tak by to byl očistec pro obě strany.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 19:43

Evaeva MPLee existuje aj valco ultra kde sa da sportova sedacka nacvaknut v smere aj protismere jazdy. ja som mala valco obycajne. vloznu tasku som nevlastnila lebo nebolo treba ale chcela som povodne mat. staci kuknut nejaku univerzalnu.

valco duo s taskami mala moja spolurodiaca zo spitalu. velmi si chvalila ze ako jediny dvojickovsky kocik prejde na sirku dverami ale trebars do nasho mini vytahu pre 3 osoby by som potom nenacpala uz ani seba

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 19:44

Zina výhoda novorozence je, že nezdrhá a moc se nebrání

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 19:45
Reakce na Anaj:

No to souhlasím, kruté. Já si moc už data zkoušek nepamatuju, ale zato, jako prehistorický kousek, si vybavuju, jak jsme 24.12. šli coby vysokoškoláci na brigádu, uklízet nějaké dostavené byty v tuším Bohnicích, aby je "strana a vláda" mohla slavnostně předat do konce roku a my abychom se přiblížili dělnickým masám.

​Já si pamatuju, že když jsem byla malá, tak 24. se ještě normálně chodilo do práce (nikdy jsem to nechápala), ale tohle je teda vyšší level. Sama jsem to už nezažila, tak jsem ty vysokoškolské brigády měla dlouho dost zidealizované ve stylu Starci na chmelu, do toho má uklízení bytovek na čtyřiadvacátého teda dost daleko.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 19:46

eless já bych to duo taky do výtahu nenacpala, možná by ani neprojel dveřmi K hlubokému kočáru se sotva nacpalo batole a já, když jsem jela těhotná se švagrovou a kočárem, musela jsem jít pěšky

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 19:57

Evaeva Ještě si představuju, že si na tu manipulaci zvykáte u novorozeněte  oba postupně, ale roční prtě, co už bylo nějak zvyklý a my to najednou dělali trochu jinak a asi 3x tak dlouho... vlastně si říkám, že s náma měl dost trpělivosti!
Jako zpětně si říkám, co nám na tom tak trvalo, teď jsme hotový raz dva i se zimním oblečením a botama, ale asi za to mohla zčásti i obava, aby člověk to dítě nějak nerozbil.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 20:13

Zina to určitě, celkově mi to přijde náročnější dostat už takového většího človíčka. 

Offline Potrefenáhusa
38962 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 20:20

Zina no je to tou praxi, já jsem zrovna dneska rikala, ze ta pece o druhy mimino je tak o 80% lehčí, hlavně tím, jak ubude ta mentální zátěž, kdy člověk porad řeší, jak se o to dite starat  nevěřila jsem tomu!!!!! 

ale není teda uplne pravda, ze se novorozenci nebranej, zas drzej ruzne ruce u těla, rucicky maj zatnuty nebo se chytaj vnitřku rukavu, propinaj nohy a chodidla a srdceryvně vriskaj :-)