Anema u nás se to zlepšilo, když přešlo to pekelné období mezi rokem a 15 měsíci. To už šlo lecos dělat s ním. Když spal jen jeden, věnovala jsem se druhému, když spali oba, věnovala jsem se sobě (to byla maximálně hodina).
Vše o těhotenství a dětech
monis doufám, že to chtěla přivézt před dům ![]()
Potrefenáhusa Víš co, ono pokud usíná takhle dlouho, tak se mu nedivím, že to nedáva,to je fakt pekelný. Ale je to fakt takový meziobdobí, to ji nemůže vydržet dlouho, určitě se to zase změní
Anema promiň ale, já se tomu musím zasmát! Mne třeba jednou řekla máma, že ségra vytírala schody každej tejden nebo tak:-D:-D. Jinak před tím druhým rokem si skutečně obě dvě moje holky začaly tak jako víc samostatně hrat
Anema u syna pak právě odpadlo to ječení, když jsem stála u linky a podobné kratochvíle. Tohle všechno se vylepšilo, jak začal chodit. Starší syn už tou dobou taky nespal, ale držel ten polední klid, maximálně hodinku teda. Takže to bylo pustit mu audio, uspat mladšího, dát si oběd, čaj a už přišel, že si chce hrát. Nějaké drobky mi fakt mohly... Zrovna drobky u nás měly pré dlouho, mladší se minimálně do dvou let bál vysavače a dokonce ho i budil, což byla asi jediná věc, která ho vytrhla ze spánku.
Anema Na drobky je dobry mit psa
kdyz je nahodou pes na hlidani u nasich, musim tu poustet tak 2x denne robota, aby ten bordel vysal. Se psem staci ob den ![]()
Potrefenáhusa Mne se trihodinovy uspavani zkratilo az v okamziku, kdy prestali spat pres den. Do ty doby bez sance, vypadali, ze kazdou chvilku upadnou do komatu, ale spat proste nesli a radili v postylkach.
Karja Já mám pocit, že večerní uspávání bylo u Potrefenáhusa oříšek už před miminem, tak je jasný, že se to s ním moc nevylepšilo. A že he nebaví 3hodinový uspávání, to je jasný, to b nebavilo nikoho, ale tak má prostor to zkusit nějak změnit, když Husa uspává mimino.
Potrefenáhusa Já to vidím podobně jako ostatní, že nejproveditelnější to bude, když to uspávání starší převezme tvůj muž, a to dlouhodobě, když to nepůjde jinak. Umím si představit, že když přijde z práce a pak se věnuje malé, že chce mít volný aspoň večer, ale to teď asi není udržitelné, nemluvě otom, že ty by sis ho zasloužila. Prostě situace se změnila, jste v tom oba, tak moc nejde pokračovat v zavedeném rozdělení. Ostatně když tě v tom nechá a ty budeš 3 hodiny uspávat na přeskáčku obě děti, tak ten volný večer stejně mít nebude.
Třeba, když to převezme on a nebude to pro všechny strany jen nějaké provizorium, tak se mu to povede změnit tak, že to uspávání nebude taková tortura. Jednak to bude nová situace, kdy se změny provádějí nejlíp, a druhak chlapi jsou dost dobří v tom, když jde o to si nějak ušetřit práci a zařídit si volný čas, tak bude mít velkou motivaci vymyslet způsob, který by nejtrval 3 hodiny.
Jinak nám se nedostává dobrých rad od babiček, ale zato jsme je posledně dostali od sociálky, co tu byla na kontrolu. Prý je dobré, když dítě spí přes den ty 3 hodiny, a to dokud nejde do školy, a zadruhé je třeba, aby už 14měsíční dítě poslouchalo. Jako s obojím v podstatě souhlasím, akorát pořád nevím, jak toho dosáhnout :D.
Zina
tohle zajímá sociálku?
Moje děti před den tři hodiny spaly do tří let. Pak jako když utne.
Zina Panebože, panebože, panebože:-D
Jo no, jako ti chlapi, já to uplně vidim, většina by děti vůbec neuspavala, přečetla by pohádku, zavřela dveře, týden by se řvalo, pak by se zvyklo a nakonec by z toho byla win-win situace pro obě dvě strany! Jen my matky to neumíme nějak překlenout tahleta přechodná řvací období:-D
Potrefenáhusa Mne se trihodinovy uspavani zkratilo az v okamziku, kdy prestali spat pres den. Do ty doby bez sance, vypadali, ze kazdou chvilku upadnou do komatu, ale spat proste nesli a radili v postylkach.
Měli jsme to stejně. Po druhých narozeninách přestal spát přes den a mně se teda celkem ulevilo, i díky tomu, že se večerní uspávání výrazně zkrátilo. A musím říct, že jsem se toho dost bála, ale nakonec to přineslo spíš pohodu, protože se všechno podřizovalo spánku, kterej mohl být jen doma v posteli a v tichu. A kupodivu nepřišla ani fáze spaní obden nebo extrémního přetažení. Akorát ten klid po obědě nevím jak zařídit, jdu si se synem lehnout s audiopohádkou, ale on nevydrží ležet, ani když jsem u něj. Já bych teda klidně i usnula, kdyby mě nechal.![]()
Zina když mi spala tři hodiny v kuse starší po porodu, tak jsem se chodila koukat, jestli ještě žije. Už nikdy se to nezlepsilo. Úplně spát přestala přes den, když jí bylo 2,5.
Mladší byla spachtos, ta by asi spala i v družině, kdyby mohla, ale tři hodiny odpoledne taky nedavala. Vždyť ani ve školce tolik času nemají, ve 11,45 oběd a ve tři už se dali vyzvednout po svačině. A to se prevlikali do pyzamek, myli si zuby, měli pohádku...
Evaeva To byl asi spíš takový small talk. Jinak sociálka je v našem případě dost vlažná (naštěstí), asi je to s námi takový easy. Zajímá je, jestli dítě vyrůstá v bezpečným a podnětným prostředí, takže u nás se rozhlídli po přízemí, zaznamenali akvárko, obřího psa, klec s potkana a mezi tím dole výskající a metelící robě a usoudili, že asi cajk :D.
Len Mne to taky takhle vyhovuje vic, pac pres den spali jen v kocaru nebo v aute, bez toho denniho spanku se mi vsechno planuje lip. A poledni klid nehrozi, ten nevedeme.
Jinak nám se nedostává dobrých rad od babiček, ale zato jsme je posledně dostali od sociálky, co tu byla na kontrolu. Prý je dobré, když dítě spí přes den ty 3 hodiny, a to dokud nejde do školy, a zadruhé je třeba, aby už 14měsíční dítě poslouchalo. Jako s obojím v podstatě souhlasím, akorát pořád nevím, jak toho dosáhnout :D.
Kdyby ty rady nebyly úplně k pláči, tak bych se hodně smála. My bysme měli u sociálky asi zvláštní kolonku, úderem druhejch narozenin dítě přestalo spát přes den úplně. A 14měsíční dítě už občas v něčem poslechlo, ale nemám pocit, že by to bylo naší výchovou.![]()
Len My zatím máme u dítěte docela spolehlivý odeslání na jiný místo, než kde se právě nacházíme,, kterýho docílíme tím, že řekeneme pojď ke mně.
Zina Kéž by to fungovalo, když začnou řvát!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY