Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 20:45

Potrefenáhusa jo, trochu se brání. Ale jak který, máma byla překvapená, jak jsou kluci zaťatý, ségra prý byla vždycky vláčná Ale neutíkají a neumí se vysvléct

Offline Myrtila
5392 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 20:48

Zina Nekdy i oblekani ditete, co ma clovek od mimina, trva az nesmyslne dlouho  Zrovna na posledni navsteve na me koukala svagrova, jak cpu syna do toho milionu vrstev ted, on mi pri tom utika, krouti se, co mu nandam, to si obratem sundava, a chovajic svou klidnou rocni holcicku pronesla, ze nechapala, co nekomu na tom oblekani tak trva, protoze ona ji proste posadi a oblece, za 2 minuty hotovo, no pobavila me, to ja neznam ani u miminka

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 20:53

Myrtila já takhle občas koukala na plavání. Kluci nebyli žádné extra střely a oblékat umím rychle. Ale že bych je třeba v roce a půl posadila na pult a oni se nechali obléct a pak tam ještě počkali, než se obleču já a vyfoukám si vlasy, jako některé děti, to teda fakt ne. Já je vždycky oblíkala za pochodu, při mém foukání vlasů lezli do skříňky a tak

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 20:59

Myrtila v klidu, my začínáme vždycky první s převlékáním/oblékáním a odcházíme poslední. A to holky nejsou žádné extremy nespolupracující, i bych řekla že to docela ujde...nechápu jak to ostatní rodiče dělají, několikrát jsem se nad tím při zhasínání či zamykání šatny pozastavovala....

Offline Myrtila
5392 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 20:59

Evaeva No bazen, to je jeste uplne jina liga, to si vubec nedovedu predstavit  To bych ho snad musela uvazat za nohu ke skrince, jinak bych ho klidne mohla lovit naha nekde pred satnama  aneb zatim jsme v nem byli jenom u dedy na zahrade a v hotelu, kde jsme byli ubytovani, takze v plavkach a zupanu tam i zpet. 

Offline Myrtila
5392 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 21:00

Karja Tak ty mas hlavne dva kousky

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 21:03

Potrefenáhusa  v tomhle je to druhý super. Já i líp snášim ty koliky a noční vstávání, protože už prostě věřím, že to přejde a neni to na vždy. A to oblíkání - zlatý mimino! Sice se kroutí a zatíná, ale nezdrhá, nedržkuje že chce tričko s kočičkou (naše si dneska vzpoměla, že vlastnila kdysi triko s jablíčkama a celý dopoledne řvala, že ho chce. Samozřejmě z něho už vyrostla), nesvelče se a vůbec  už mě ani nebaví ty zavinovací body a to jsem je u dcery milovala. 

Evaeva  až v březnu. Takže to ještě nechám vyhnít.  Jen akorát řešíme, jestli dokupovat zavazadla, nebo to zvládeme s příručníma... Tak u toho teoretizuju i nad kočárem. 

eless díky, já už o dalším kočáru odmítám uvažovat :D ale to ultra je zase pak korýtkové sezení ne? To by pro nesedící mimino stejně nebylo. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 21:21

MPLee korytkove sedenie nema. moze ist uplne na plocho do lahu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 21:25

Myrtila my chodili do bazénu zaměřeného na děti, tam mají kliky vysoko Oni se teda v tom šrumci drželi tak nějak poblíž mě (čti třeba dva tři metry daleko)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 21:28

MPLee to jste dobrý, jen s příručními zavazadly. Ta naše menší taška by mu v březnu už asi nebyla a tu druhou nenabízím, ta už je vhodná spíš tak popelnici:) Prý se dá pár věcí dát do obalu na kočárek, pokud máte, jsem někde četla.

Offline Zuzuli
3833 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 22:13

Na oblekani zimniho mimina je nejvetsi vychytavka satek /nositko. Kamaradka ma dvouleteho a ted k nemu novorozence a tomu vzdycky jen k body a kalhotam, co ma na sobe doma, natahne na hlavu kuklu, na nohy vlnene ponozky a v satku ho zapne pod spolecnou mikinu a bundu. To oblekani batolete do vrstev je vetsi peklo

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 22:31

Zuzuli to jsem dělala já a bylo to úplně nejlepší. Měla jsem super teplou nosící bundu, jak byl doma, jen jsem přidala kuklu, já taky jen v tričku. Zima byla s nosítkem úplně nejlepší. A ještě skvěle hřál

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 22:33

Zuzuli mimino sa obliekalo dobre aj do kočíka, na to, co mal doma som dala len overal a capicu a supla do fusaku. Boze to boli krasne casy . Teraz je obliekanie na infarkt, vsade utekaju alebo si robia zle. Cim su starsi, tym je to horsie. Uprimne mozem povedat, ze to z duse nenavidim. Sa opotim len o tom pisem :)

Offline Myrtila
5392 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 23:00

Evaeva No, je pravda, ze v bazenu pro mimina jsem nikdy nebyla, takze pri tom predstavovani si tech procesu jsem si vybavila ty obycejne bazeny, a tam kolikrat mezi vstupem do budovy, satnou, sprchama a bazenem nejsou skoro zadny dvere (treba v bazenu tam, odkud pochazim, si vybavuju jedny), takze nahaneni ditete by tam bylo dost realny

Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 23:07

U nás obliekania trvá aj hodinu, ma môže vždy poraziť

Offline Potrefenáhusa
38962 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 00:45

Zuzuli blby je, ze teď jak byla fakt zima, nestačilo na doma body a teplaky, my máme fakt dost kosu, taky do auta to teď nestaci, zároveň se nám v ničem silnějším nevejde do vajicka (vim, ze by oblečený bejt ani moc nemeli), má jeden merino svetr a hodily by se tak 4, čepice i kukla ji sjíždí do očí...

Offline Potrefenáhusa
38962 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 00:47

MPLee mám to podobně 

co je ale peklo pekel, je uspavani, ony proste společně nespí...teď si ve čtvrt na 1 odtahnul starší ještě nespici dite vedle do pokoje tatínek. Je to fakt zoufalý. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2023 07:51

Potrefenáhusa my je společně neuspávali a to si myslím, že zrovna oni byli typy, kde by to i šlo.  Starší spal ve svém pokojíčku, večer jsme se střídali, noc měl na starosti tatínek. Ale je fakt, že na to byl starší zvyklý od narození, akorát jsem ho pak ještě naučila usínat sám. Škoda, že to už dávno zapomněl

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 08:17

Potrefenáhusa nám sice usnou i společně, ale dcera se nastěhovala k nám do postele a do její jí nedostaneme ani násilím. A u nás chce spát i mimino, takže je půl noci různě přesouvám, aby nikdo nikoho nezalehnul a nekopal  

Merino dokupuju prubezne na Vinted, malý narozdíl od starší fakt nenosí skoro nic jiného. Takže oblíkání i do kočárku je pohoda, na to do je doma dostane mikinu/overal ktery lezi uz rozepnuty ve fusaku v kocarku - takze jen polozim mimino, zapnu zip a hotovo. Ted v tomhle pocasi jen zapnu perovej fusak. Ale priznavam, ze na hodinovy oblikani nemam nervy ani cas, vetsinu dni musime byt nekde v presne danou hodinu. Takze kdyz mala vymysli a protestuje, ma na to cas treba 10 minut a pak ji proste capnu a obliknu, at chce nebo ne. Neumim si predstavit cekat hodinu, nez se ji bude chtit oblikat

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 08:18

Potrefenáhusa to je blbý, s tím spaním. Kluci usínají zároveň (dodnes v mé přítomnosti) až od 2 let mladšího. Do té doby jsem je uspávala každého zvlášť. Viktora jsem naštěstí první rok jen položila do postele a odešla. Ten rok mezi jeho prvním a druhým byl otrava, uspávat je postupně, zároveň oba vyžadovali jen mě. 

Ale tvoje mladší je malinká, určitě se to co nevidět nějak líp ustálí. 

A souhlasím, že s druhým je všechno nesrovnatelně jednodušší, i když se k tomu přidává spousta starostí s tím prvním. U nás o to jednodušší, že první se narodil na začátku zimy a druhý v létě, v létě je všechno tak nějak jednodušší a i psychicky je na tom většina lidí líp.