Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 15:10

Jinak malýmu bude za měsíc rok a půl a spí přes den hodinu, někdy dvě a někdy vůbec. Uspávám ho přitom tak hodinu, vzdávám to po hodině a půl a snažím sebe samu pak obelhat, že už fakt, že byl po tu dobu v postýlce, byl pro mě taky plnohodnotný odpočinek (nebyl).

Offline Tabea
8217 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 15:11
Reakce na žluťásek:

Muhehe, prodávám First bike za 1200 a přišla mi zpráva, můžeme se domluvit na ceně 900?

To je panečku obchodní duch

​když jsem prodávala woom za 280€, přišla zprava: 100€, ok?"
Během hodiny jsem měla x dalších vážných zájemců za zadanou cenu. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 15:12

Potrefenáhusa Mně teď přišel do období dlouhého uspávání syn. Jenomže jak si ještě pamatuju ty galeje s dcerou, kdy jsem se párkrát fakt neudržela a vedla vedle postýlky v slzách proslov, proč sakra nemůže spát jako normální dítě, tak na to peču a malej si prostě hraje a chodí spát o půlnoci, protože na to už nemám, snažit se ho několik hodin uspat. Naštěstí dcera už je dost velká na to, aby po pohádce usínala sama, takže se to dá. No a taky je to jenom období a každé období jednou přejde :o)

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 15:43

My teď přes svátky taky párkrát nedali dítě odpoledne spát (je mu 2,5) a teda vytuhl kolem sedmý asi do čtvrt hodiny, což bylo úplně neuvěřitelný. Vůbec jsme s mužem nevěděli, co si s tim dlouhym večerem počít, protože jinak uspáváme na střídačku vždycky tak hodinu, někdy o kus dýl a teprve kolem půl desátý se dílo podaří. Akorát teda když nešel odpoledne spát tak byl úplně jak z divokejch vajec, Štědrej večer byl obzvlášť povedenej... takže to na zrušení odpoledního spánku ještě moc nevidim (ja ty dvě hodiny, když spí, prostě potřebuju!).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2023 15:48

continuity u nás ty malé dvě hodiny spát nechávají, což je u většiny dětí spíš na škodu (u mých teda ne). Pak si rodiče stěžují, že děti večer usínají pozdě. Ona většina z nich spát potřebuje, ale asi by hodina stačila.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2023 15:53

pilgrim z mojí zkušenosti přestanou spát sami, až to nebudou potřebovat. Taky si pamatuju ty scény, které měl starší, když ve dvou letech na vánoce u babičky nešel spát. Asi jako vymýtání ďábla. V necelých třech už to zvládal, třeba on den.

U nás teda zrušení denního spánku večerku nezkrátilo, zase jsme na 30 minutách + 15 pohádka. Což je ve světle 3 hodin samozřejmě nic. Mladší to dohání ráno.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 16:34

Potrefenáhusa já udělala večerní uspávání po narození mimina naopak, než tu většina radí. Zatímco muž příšerku umýval, já krtečka nakojila, pak jsem mu ho strčila. Já šla příšerku uspat, klidně hodinu jsem s ní ležela a povidaly jsme si, abysme dohnaly celý den a neměla pocit odstrčení. Muž v mezičase nosil a jinak bavil malého, po té co jsem uspala příšerku, jsem obstarala sebe a pak šla teprve kojením uspávat krtečka. Takto to fungovalo několik prvních týdnů a teprve potom se do uspávání příšerky zase zpátky zapojil i muž a začali jsme se u uspávání střídat.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 16:44
Reakce na Zina:

Len My zatím máme u dítěte docela spolehlivý odeslání na jiný místo, než kde se právě nacházíme,, kterýho docílíme tím, že řekeneme pojď ke mně.

​A Používáš to někdy i cíleně?

Offline brrr
12381 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 16:51

Zina mi starší přespal přes den spát před druhým rokem, mladší po druhém roce, ale ten občas, tak jednou za měsíc, usnul ve školce.

Kluky jsem uspávala oba najednou, leželi jsme na velké posteli, mimino mezi námi, to jsem kojila, vedle ležel starší a toho jsem držela za ruku. To byla výhoda toho denního nespaní, odpadnul během chvilky a mimino ostatně usnulo taky rychle. Vydrželo nám to takhle docela dlouho, třeba rok.

Offline dzizisketa
9018 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 17:49

brrr 

Taky uspávám oba najednou, je to pohoda a většinou i rychlé. A celkem si to užívám. Takže doufám, že i tohle bude Potrefenáhusa nakažlivé, i když první dva měsíce se dvěma si pamatuji mlhavě, pak se vše rapidně zlepšilo a ulehčilo.

Jinak my měli/máme úplně pohodové Vánoce, momentálně prožívám období pýchy a štěstí nad tím, jak dokonalé mám děti.

Online Potrefenáhusa
38965 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 18:00

No dneska jsme dite spát nedali a vytuhlo nám teď cestou domu v autě, takže před půlnoci to dneska asi nebude...no, docela jste mě uklidnili, ze v tom nejsme sami a je to jen období

Sairon ted jsem to navrhla a prej: no ale to ji budu muset 3 hodiny nosit! Vona to pozná, jakmile si sednu, tak je vzhůru! Hm...

Online Potrefenáhusa
38965 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 18:06

brrr dzizisketa housatko u toho zatím strašně prudí, aspoň kdyby to nebylo tak nekonečný 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2023 18:09

Potrefenáhusa no, holt si bude muset jedno dítě vybrat:)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2023 18:11

Sairon to je hezké!

U nás byl syn na muže fixovaný i v těch dvou, takže spíš hůř nesl, když jsem byla na řadě s uspáváním já:) Mohla jsem samozřejmě uspávat jen mladšího a muž staršího, ale zase jsem chtěla, aby mimino akceptovalo i muže. Já teda neuspávala kojením, nebylo to potřeba.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 18:23
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa no, holt si bude muset jedno dítě vybrat:)

Potrefenáhusa Jojo, dej mu tahat sirky!

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 18:26

Potrefenáhusa krteček naštěstí tak náročný nebyl, ale i tak si s ním muž pár km nachodil.. i když to i tak byl jen zlomek toho, co nachodil po nocích první měsíce s příšerkou

Evaeva já měla hroznou schízu, že se příšerka prostě nesmí cítit odstrčená, takže místo toho, abych na muže přehodila péči o ni, tak toho muž dělal vetšinu kolem krtečka. Jednu dobu jsem (když byl muž doma) vlastně malého jen kojila a jinak vše co bylo kolem něj potřeba obstaral muž. A vlastně to tak funguje dlouhodobě, že krtek někdy preferuje mě, někdy muže, poslední dobou snad i víc muže, ale příšerka je pověšená na mě.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2023 18:31

Sairon já myslím, že si to vyřešila fakt skvěle.

Starší syn muže preferuje snad od narození:), to mu vydrželo. A tím, jak mladší hodně spal přes den, měla jsem na něj čas, tak myslím, že se odstrčený necítil. On byl na střídavé uspávání zvyklý už od narození, takže to pro něj bylo stejné. Akorát před tím měl ten druhý osobní volno, zatímco pak jsme "závodili", kdo uspí dřív

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 18:46

Sairon takhle to obvykle děláme taky, když je muž doma. Když neni, tak někdy klaone uspat mimino dřív v obýváku/ kočáru. Oba v ložnici jsou nejblbější kombinace a většinou pak vytuhnu dřív, než oni

Potrefenáhusa u nás dneska jako přes kopírák. Nespala přes den 3 dny s v 5 vytuhla muži v autě  A rozbilo se nám mimino - druhý den v řadě jen ječí a ječí. Ani kojení nepomáhá, nosit nechce, šátek ne, kočár ne, hrazdička, bříško, nic. V kombinaci s doznívající nemocí celé domácnosti už mi hodně tečou nervy. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2023 19:08

MPLee nám v autě mladší vytuhne vždycky od té doby, co nespí. Starší dost často. Oni teda pak usnou skoro stejně, akorát mladší tu hodinu, co obvykle zbývá do večerky prořve.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2023 19:29

Máte někdo zkušenost s těmito zimními Jonapy? Syn potřebuje nové, objednala jsem frodda a fare, ale u obou ho prý něco tlačí. Jonapy jsme párkrát měli, ale vždycky odešly suché zipy. Někdy dřív někdy později, ale váhám jestli to zkoušet.