MP Meri este raz gratulujem a meno ma krasne a rovnake ako moja neterka ![]()
Gatita nebude to nakoniec ta chripka co je teraz vsade? syn mal skoro 2 tyzdne teploty okolo 40. urcite zajdi k doktorke nech urobi crp a pripadne vyter z nosa na tu chripku
eless u chřipky není rýma ![]()
eless hrozne se mi nechce, bojim se, ze v cekarne chytnem jeste neco dalsiho, jsme totiz cela rodina uplne na hadry
. Taky nevim, co by nam na chripku poradili, krome nurofenu. Ale jestli to do pondelka neprejde, pujdem se poradit. Dost me desi absence ve skole, uz ma zameskany tyden, vali se na nas akorat dalsi a dalsi ukoly, ktere netusim, kdy budeme delat.
Evaeva ja si taky myslim, ze to neni chripka. Prava chripka je jeste mnohem horsi a nejspis bychom ji meli taky. My ostatni mame rymu a muzem normalne fungovat. Ale je to divne. Nase deti maji teploty a neco k tomu porad, ale netrva to vetsinou dele, nez par dni (ty teploty).
Gatita není šance domluvit se dr na čase, kdy dorazit? Já tam taky lezu jen v nouzi nejvyšší, tak te chápu, určitě bych šla s respiratorem a pak ještě klukům vždy poleji ruce dezinfekci, sice se snažím, aby to tam všechno neosahali, ale je to marný, je to marný! Myslím na vas, držte se!
Jo a od koho jsme chytli to olizovani, co tu nedavno běželo? Kluci to nikdy nedělali a včera se tu zdržela uklízečka, tak jsme jeli ještě na drobný nákup, neb chtěli dzusiky a najednou v coopu koukam, ze menší dítě vesele olizuje takové to sestibaleni Coly ![]()
Gatita To bude nějaký bacil, určitě bych v pondělí zavolala a domluvila se na výtěr a CRP, pro jistotu, ať se to nevlece. Malej je velkej, nasadte respirátory a bude to dobrý.
Malenge my mame rozumnou pani doktorku, tak doufam, ze se nejak domluvime. A jeste vic doufam, ze se stane zazrak a do pondelka bude syn fit.
A kdyz uz tu jsi, jak prosim resite absence ve skole? Ucitelka nam kazdy den posila, co delali a co bychom meli dohnat. Syn neni uplne ve stavu, aby se s tim vsim moril, pri posledni nemoci jsme se na to uplne vykaslali, ale to slo jen o dva dny, tak jsme to riskli, a syn to hrave zmaknul po uzdraveni. Ted ta absence bude mnohem delsi a z toho mnozstvi se pak asi zblazni. Neco trochu mi precetl i spocital, sam chtel. Ale zbytek tedy asi necham vyhnit a budem si to postupne dodelavat za behu, az bude zas chodit do skoly. Ale z toho psani nas asi porazi oba, kolik toho pak bude.
Gatita Dcera měla tyhle horečky přes Vánoce. My s tím teda k doktorovi nešli, protože při představě toho Armagedonu na pohotovosti mi přišlo, že jí víc prospěje ležet doma. Ale teda lepšilo se to v tom smyslu, že jí horečky nabíhaly pomaleji a po týdnu jí to nahoru stoupalo jen dvakrát denně. A po osmi dnech byly teploty pryč a nahradila je rýma a kašel. A teda chytli jsme to od ni doma všichni, akorát tu teplotu jsme měli kratší dobu.
MP Meri gratuluju, je krásná
! A ta jména vašich dětí jsou super a jako bonus mi zní fakt moc pěkně dohromady
Gatita třeba se to přes víkend vážně zlomí a bude to dobrý, přála bych vám to všem. Nebo se s doktorkou domluv, ať tam zbytečně nesedíte v čekárně, to je to nejhorší.
S tou školou asi neporadím, ťuk ťuk a ať se všichni nakazí, ale kluci jsou zdraví, od září má malý absence 1 den a to jsme ho nechali doma pro jistotu, protože se pozvracel po bezva buřtguláši, co měli v jídelně. A školák měl v listopadu 6. nemoc (dle mé diagnostiky a dr.googla), ale vyšlo to od 16.11., to volali z družiny, ať si přijdeme, pak měl 3-4 dny horečky ke 40 přes to školní volno, v sobotu se osypal, v neděli vyrážka zmizela a nic mu nebylo, doma pak pro jistotu zůstal v pondělí a úterý a to byl zcela fit, takže jsme udělali učivo dle bakalářů a bylo to, aspoň měl zábavu. Pokud by nebyl ve stavu dělat věci do školy, tak bych to nechala být, v matice mu dle mého nic neuteče, akorát to psaní je blbé, to bych pak doplňovala nějak postupně, až bude víc v pohodě. Ale teda, cos psala, bych řekla, že u vás jedete o dost rychleji, u nás se počítá do 7, tento týden začínají první slova o 3 slabikách, písmen můžou mít probraných ani ne půlku a s psacím písmem začali někdy v prosinci, myslím jako opravdu písmena, ne ty vlnovky a střechy a tak. dle mého je naše paní učitelka typ opakovat, upevňovat, opakovat až do zblbnutí
asi to některé děti potřebují, takže nové učivo přibírá opatrně. Konec slohového cvičení.
Gatita u nás byl právě nemocný i mladší a ten byl za pár dní v pořádku, staršímu se to zkomplikovalo, s těmi ATB byl teda na hraně, měl je poprvé, tak mu je nasadila. Ale minimálně může předepsat "silnější" sirup na odhlenění. U normální virózy by se po třech pěti dnech měl stav zlepšovat.
Jsme zvědavá, jak kdo řeší ty absence. Švagrová mi právě říkala, že oni to prostě dělat musí. "Pochvalovala si", že neteř byla nemocná před Vánoci a stihne to dohnat, protože v horečkách to moc nejde. Ale oni mají náročnou učitelku, prý dává i hodně úkolů na prázdniny, takže když jedeš pryč třeba na podzimní prázdniny, tak pak celé nedělní odpoledne honíš úkoly. To mi v první třídě přijde dost drsný.
Malenge syn je prave take vikendovy pacient. Byť mam pocit, ze nemocny je porad, tak doposud mel zameskane snad jem 4 dny (a z toho byl jeden den zubar). Jinak nemyslim, ze by vase trida byla nejak pozadu, u nas se ted zacalo pocitat do 8, a pridali si treti slabiku, to jsme tak nastejno. Nastesti tohle pro nej neni problem, to zvladne dohnat za par minut, ale to psani bude straslive, to bude prace na hodiny, kdyz vim, jak u nas vypada bezny ukol ze psani (kde dostanou jeden radek). U nas uz se taky uci psat opravdicka pismena. Nekdy si rikam, ze to psaci pismo je vazne tezke, hrozne se s tim mori, nejaky ten jiny typ by byl asi vic na pohodu.
Evaeva je to blby, no. Kdyby to dite bylo fit, tak neni doma a je v te skole, ze jo. My taky mame ukoly i na prazdniny, ale jen ze cteni. To mi prijde v pohode, je to na par minut, aby se jim to nevykourilo z hlavy.
Ty úkoly na prázdniny a víkend mi přijdou fakt frustrující. To je jak dostat na dovolenou práci s sebou, abych nevyšla ze cviku.
Obecně teda řešit absenci v první třídě, že to bude dohánět dva týdny. Ježkovy zraky, na todle jsem ani nepomyslela, co nás čeká. Ta představa, že dítě s horečkou jde něco počítat a bude to mít všechno doplněný hned ![]()
Gatita Dcera dostala horečku na Silvestra, včera ji doktor dělal CRP a dostala ATB, u normálních viróz se z toho vzpamatuje do tří dnů.
Jinak školu řešíme se synem, je v druhé třídě, každý den pošle učitelka seznam toho, co dělají a pokud nemá vysloveně horečku, tak si to ten den udělá, ale u nás toho moc nemají a je to hned hotové.
Naštěstí syn už s tím psaním moc nebojuje, v první třídě to bylo horší, ale nakonec to vždycky nějak dál dohromady ![]()
Gatita já chápu, že je potřeba trošku něco i o prázdninách, ale nemělo by to být na hodinu každý den. A u těch nemocí by to prostě chtělo pár dní hájení, jasně, že to musí dohnat, ale, jak píšeš, kdyby byl v pohodě, nesedí doma.
žluťásek ja myslim, ze to tak horky nebude. No, dam echo, uvidime, co se bude dit po navratu do skoly. Taky doufam, ze se nepocita s tim, ze bude mit vsechno hned dodelany.
žluťásek neděs se předem, naše paní učitelka je bezva, byla to jedna z prvních informací, co řekla na seznamovací schůzce, že děti mají nárok na odpočinek, proto nedává úkoly ani na víkend ani na prázdniny, ještě se to od září nestalo ani jednou. I ty běžné úkoly jsou na pár minut max, syn je teda šikovný a jde mu to zatím samo, ale to ten tvůj taky. Třeba v říjnu dělal úkol párkrát tak 40 vteřin
jinak chodí zprávy, ve kterých paní učitelka celkově rodiče prosí, aby s dětmi procvičovali to, co se zrovna probírá, aby si to upevnily, ale to my děláme tak nějak přirozeně, třeba v autě už dlouho hrajeme slovní fotbal, čteme po městě cedule a reklamy a tak. Plus taky říkala, že není problém, když jde rodina třeba do divadla, napsat jí lístek, pardon, byli jsme v divadle, nestihli jsme domácí úkol. Že je to lepší, než aby polomrtvé dítě někde po nocích smolilo úkol, že to mu stejně nic nedá. Moc jsem se bála, abychom nenafasovali nějakou zapšklou úču, tak ji teď chválím, kudy chodím, ulevilo se mi hodně!
Evaeva ten moj mal ![]()
Gatita ja som teda doktorke najskor volala a az potom ona povedala nech prideme. mali sme teda obaja respiratory a nastastie ze sme nic nedovliekli. v cakarni sme stvrdli viac ako hodinu a navyse to bola zastupujuca doktorka takze vobec ten masaker nestihala ale bola mila a fakt dosledna
Malenge máte dobrou učitelku
Popravdě jsem čekala, že ty učitelky typu té neteřiny se už moc nevyskytují. Chodí na celkem vyhlášenou školu v okolí, tak se začínám celkem děsit, co čeká nás.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.