Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:10

Malenge myslím, že to bylo až ten druhý ta jejich učitelka je spíš úča, mi přijde. Švagrová samozřejmě vypichuje to "lepší", ale získala jsem dojem, že se všechny snaží přesvědčit, jak jsou blbý

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:26

Evaeva no jasně, však se šlo do školy ve čtvrtek, kdyby to stihla už první týden v pátek, asi by to byl světový rekord  chudáci děti, je mi jich líto (a současně děkuji osudu za tu naši).

Offline Karja
44880 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:27
Reakce na Aranel:

Kam zmizela betsey ?

​Myslím, že neví kam dřív skočit, naposledy psala, že začala pracovat;-)

Offline brrr
12381 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:27

Aranel A taky Lamicka tu nebyla, ani nepamatuju.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:31

Malenge jojo, mě to právě celkem děsí, začínáme uvažovat i o trochu vzdálenějších školách (pořád pár stanic metrem maximálně)

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:43

Evaeva to je úča z vaší spádové školy? Je jich tam víc takových? Blbé je, že to dopředu špatně zjistíš, můžeš mít super učitele na průměrné škole nebo taky takovou zapšklou úču na škole vyhlášené, těžký to je. Budu držet pěsti, abyste měli při výběru šťastnou ruku!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 19:48

Malenge naše spádová není, ale je to vyhlášená škola. V nejbližším okolí máme dvě velké školy (spádová jedna z nich, ale myslím, že se syn dostane do obou z nich), pak je tu pár škol trošku dál, které jsou lehounce alternativní nebo modernější (státní), ale tam je těžké se dostat, ale do jedné z nich by se asi dalo. Původně jsem o nich moc neuvažovala, ale když to vidím...

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 20:02

Evaeva no, uvidíte s mužem, jak to vymyslíte, já bych po zkušenosti z loňska šla na zápis všude, o čem bychom případně uvažovali, že bychom chtěli, aby chodil a až budete mít výsledky, tak se rozhodnete dle přijetí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 20:06

Malenge ano, asi to tak uděláme. Minimálně budu dávat opravdu pozor na DOD. Všechny ty školy jsou naštěstí dobře dostupné, nepřechází se žádné větší silnice nebo tak, takže to by asi syn časem zvládl sám i tím metrem, to je velká výhoda.

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 22:05

Evaeva to kontroluj, si pamatuju, ze jsme loni na dni otevřených dveří byli na přelomu ledna a února, ještě pekne s respiratory, proto to mám tak živě v paměti, a ze kamarádka byla v soku, ze by  to takto brzy vůbec nečekala. Věřím, ze vám to dobre dopadne, abyste byli vsichni spokojeni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 22:26

Malenge u nás byl teď jeden už v prosinci normálně jsem to na nástěnce ve školce úplně automaticky četla jako  15.2. místo 15.12. Naštěstí mám ještě rok čas.

Offline Gatita
8668 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 22:36

Evaeva jeste me napadlo, ze dulezity muze byt i dojem z vedeni te skoly. Nejaka atmosfera, jak se tam tem ucitelum uci. vzpominam si na svuj gympl, kde ti dobri ucitele bud rychle vyhoreli, nebo po roce brali roha. Nase zakladka neni moc v kurzu, hodne znamych davalo deti o kus dal na jakoze vyhlasenou narocnou zakladku. Reditelka zkusena manazerka, vsechno tam ma pry drive, i ucitele, ovsem je to takova ta hodne drilova skola, kde deti uz prvni tyden dostavali zamracene smajliky a kde rodice musi pekne slapat a pozorne cist 10 whatsapp zprav denne o kazde carce, co deti napsaly. Tak i to ti muze treba trochu napovedet.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 22:47

Gatita to je určitě pravda, dobré vedení je základ. No doufám, že budeme mít šťastnou ruku.

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 23:36

Jo prosimvás, když tu jedou ty školy, tak mě to inspirovalo k rešerši aktovek a už mám A4 poznámek

Kdo máte malý školáky, co mají oni? Co se vám osvědčilo, co jste třeba vyhodnotily jako blbost? Mám už nějaké favority, ale nebudu vás ovlivňovat při recenzi.

Mám na to založenou složku na poznámky, takže to sem v červnu zkopíruju a ostatní jako když najdou. Kdo je připraven, není překvapen (a má cas lovit na vinted

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 00:14

žluťásek . Ja som na zaklade tej debaty zacala googlit testy skolskej zrelosti, fora o odkladoch, miestne skoly, ktore maju dobry pristup a dostupne terminy u psychologov (ta, u ktorej sme boli nam veľmi nepomohla). Ale ak syn nastupi, tak si tvoju zlozku urcite vypytam, vdaka za usetrenie hodin casu

Online Tabea
8225 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 07:45

žluťásek syn má ergobag rostoucí batoh. Zevnitř je zelený a nejde vyčistit ani kartackem. Taky mi přijde dost těžký. Dceři nevím, co pořídíme, radši bych něco lehčího, možná i tu nerostoucí ergobag aktovku na první dva roky.

Offline Gatita
8668 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 09:27

žluťásek my mame aktovku na zaklade zdejsiho doporuceni od lega tady (da se jinde poridit za pulku, ale tohle byl prvni odkaz). Kupovala jsem ji proto, ze je vhodna pro podmerecne deti a patri mezi ty lehci. Rovnou ti ale napisu, ze jestli touzis po nejakem fancy boxu na svacinu, tak ten se ti tam nevejde (svacinova kapsa je mala). Mne ta taska prijde ok, trochu vyhrady mam k zipu, ktery je vedeny dohranata,a hur se s nim pracuje. A ta taska je mala, pocitam, ze za dva roky budem porizovat vetsi. Jinak se mi libily batohy od boll, kvuli bedernimu pasu. Byly na syna ale velike.

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 09:34

A mne poraďte ruksak, na krúžok,  aby mal takú veľkú prednú kapsu,  že sa do nej vmestia prezuvky. 

Offline Gatita
8668 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 09:37

letfenixa my na krouzek mame nejaky reklamni gym bag. Vejde se tam vsechno, vcetne tenisove rakety. Stejne tam chodime spolu a pulku cesty to nesu ja.

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 08. ledna 2023 10:06

žluťásek syn sel do první třídy asi se 115 cm a 18 kg, takže drobek, někde na netu jsem našla srovnavacku aktovek, těch pro děti pod 120 cm moc není, asi tak 3 druhy, co by měly sedět a netlacit je nahoře do hlavy  máme Herlitz

chtela jsem něco, co bude stát samo. Na zádech mu sedí dobre. Zatím spokojenost, zip nemá, jen prezku, což mi přijde šikovne (dokud přezka nepraskne, ze ). Ale supersvacinovy box se taky nevejde, ony jsou ty kapsy desne ploché, syn nosí jidlo normálně uvnitr a kapsu používá na klice, pokemon kartičky a tak. Jo a pocitam s tím, ze to bude mít tak na první dvě třídy, s tím nemam problém.