Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 14:06

Mě se rozbilo dítě. To starší. Od nového roku přes den nespí. Což bych klidně akceptovala, kdyby nebyla už od 11 dopoledne zralá na baby box - zbytečné scény, kňučení, mne si oči, zakopává a padá, nic jí nebaví... Ale nenechá se uspat. Ani v posteli, ani v kočárku, na gauči, nikde. Ve stejném duchu pokračuje až do večera, ale stejně neusne dřív než v půl 10 a ještě se scénou. Ještě po vánocích přitom denně spala 2-3h po obědě. V kočárku usnula během 5 minut. A večer pak chodila spát kolem 9, sama si řekla a šla, do půl hodiny byla tuhá včetně pohádky. Na tohle fakt nemám. A do toho odmítá jíst normální jídla. Dá si velkou snídani a pak už jen kňučí co všechno nechce a nebude. V normální čas jí ke stolu nedostanu. Občas se pak nenápadně jde najíst později, ale sní tak čtvrtinu množství, co jedla do teď. Večer už klidně nejí vůbec nic  mám nervy na dranc, v kombinaci s miminem co pravidelně prořve odpoledne je to chuťovka. 

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 14:08

Malenge to moc ráda slyším, synovec má takovou kovanou soudruzku a je to fakt příšerný.

Za každou chybu dává hned půl stupně dolů, sama ovšem naseká v mailu v jedný větě dvě chyby

Offline Gatita
8668 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 14:22

žluťásek presne, jak pise Malenge , dobre ucitelky existuji. Ta nase je skvela a bere vse dost rozumne, taky nemyslim, ze dostanem prvni den po nemoci cocku, ze nemame vyplnene sesity. Ale trochu tapu, jak je to nase prvni delsi omluvenka, tak nevim, co se jakoby ocekava.  Ukoly na vikendy taky nedostavame. A co jsem tak slysela, vikendy jsou bez ukolu i na jinych skolach;) Jen se po nas chce, abychom cetli. Jo a ty ukoly jsou ukoly pro deti, ne pro rodice. Syn me u toho vubec nepotrebuje, i ta zadani jsou psana pomoci piktogramu, aby to deti mohly delat samostatne. Z toho jsem mela nejvetsi strach, ze pribude prace mne

edit - ale znamkuje teda dost drsne, timhle tempem budeme mit v druhe tride ctyrky... ale zas ty znamky rika jen rodicum, deti tim nestresuje.

Offline Karja
44880 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 14:32

MPLee Tlapkam, tlapkam. Nepůjde od září do školky, že by sis to odpočítávala:-D:-D?

Offline Zuzuli
3838 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 15:02

Panadol sirup uz je k sehnani, nebo zase ne? Diky

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 15:41

Karja nepůjde no, vlastně si pořád myslím, že půjde až do předškoláků. Že to mentálně zvládnu  Oni by jí ve školce asi ani neocenili, je nezničitelná. Dneska lyžovala a bobovala hodinu a půl dopoledne, teď už jsme zase na sjezdovce 45 minut a pořád se tváří i bez spánku fresh. 

Offline MPLee
3045 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 15:42

Zuzuli mezi svátkama ho určitě měl dr max na Kobylisích. Tak snad je. 

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 16:14
Reakce na žluťásek:

Malenge to moc ráda slyším, synovec má takovou kovanou soudruzku a je to fakt příšerný.

Za každou chybu dává hned půl stupně dolů, sama ovšem naseká v mailu v jedný větě dvě chyby

​Tak a takováhle úča by mě stopro přivedla do hrobu a chudáka syna do problémů, protože jestli je to  s ohledem na ten přístup čůza, což asi je, tak bych se dřív nebo později neudržela a začala jí ty maily známkovat, případně vracet podtrhané. Takto jsem se hned druhý den v práci kdysi nepohodla se šéfovou, která řekla, že můj přípis k jisté věci ok odborně, ovšem jsou tam chyby v čj a vrátila mi to k opravě. Tak jsem se zastyděla a vyrazila to opravovat, abych zjistila, že to mám dobře, což jsem jí taky obratem sdělila s tím, že opravovat něco, aby výsledek byl blbě, nehodlám. Tak mi řekla, že si je jistá, že to má správně, že to tak píše celý život, ať to opravím. Tak jsem to neopravila a udělala jí výtah z pravidel českého pravopisu a ze stránek ústavu pro jazyk český, druhý den pak uznala, že mám pravdu. Kolegyně valila oči a pak mi přiznala, že to všichni vědí, co šéfka léta píše blbě, ale nikdo se jí to dosud neodvážil říct, ehm.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 16:17

MPLee to bude určitě dočasné!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 16:18

Ráda slyším, že tu převažují fajn učitelky!

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 16:33

Zuzuli dnes ho měli v drogerii teta na nádraží Veleslavín ve vestibulu metra, 1 ks

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 16:54

Gatita hele a syn fakt nosí známky, jako už různé stupně? U nás se dlouho dávala razítka či samolepky, pak začal nosit i jedničky a nic jiného jsem dosud neviděla. Plus teda třeba přišel mail, že paní učitelka prosí rodiče, aby s dětmi zopakovali stromy, aby v prvouce i ty děti, které dosud nebyly hodnoceny, mohly dostat svou jedničku. Takže myslím, že nic jiného nedává, asi zatím předpokládám. Přijde mi, že prostě dělá všechno možné, aby děti namotivovala a neznechutila, což je super.

Offline Karja
44880 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 17:10

MPLee Jj myslela jsem spíš, že by to ocenila ona třeba:-D. 

Offline Aranel
6674 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 17:21

Kam zmizela betsey ?

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 17:21

Muslik 100botiček Koněvova P3

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2023 17:33

Malenge u neteře už dávají i 3Upřímně je teda známkují prakticky od prvního týdne, akorát místo známek dostávali :) :/ :( Přišlo mi to hodně demotivující.

Zrovna včera jsem četla o návrhu ministerstva do třetí třídy známky zrušit a osobně bych to teda uvítala.

Online letfenixa
10929 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 17:38

Evaeva Ja som pri tej poslednej hnusne chrípke nadchu mala.

Offline Gatita
8668 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 17:43

Malenge nam chodi znamky do bakalaru, za mesic treba deset znamek? Myslim ale, ze ucitelka na rodicaku rikala, ze bude v prvnim pololeti davat nejhur dvojky, jinak ze rodicum napise, ze tomu dane ditko nerozumi. Jinak detem dava jednicky, hvezdicky, razitka s kocickou:) Ale bude to krutoprisne, protoze jedna minus jsme dostali za jednu chybku z dvaceti prikladu. Ale celkove jsem spokojena, syn tam chodi rad a ucitelka je velmi mila a hezky s tou tridou pracuje.

Online letfenixa
10929 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 17:47

Ježiš, teraz zas začínam pochybovať o výbere triedne učiteľky pre syna

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 18:30

Evaeva dát prvňáčkovi první týden školy smutnej smajl mě teda úplně šokovalo, to je strašný

Gatita já jsem taky zvědavá, jak to bude vypadat, až se začne známkovat nějak reálně, uvidíme no. 1- za 1 chybu z 20 je dost vostrý teda.