Muslik Tohle obdobi, dite 15 mesicu a venku nic moc pocasi, jsme meli vloni touto dobou. Taky jsem brala syna vsude s sebou, pro potraviny, do zasilkovny, ruzne pochuzky, nekdy do herny. Ta materska centra jsou dobry tip, jestli nekam chces chodit jenom narazove, treba u nas (vesnice teda) je 2x tydne na cele dopoledne za 20 korun, je tam spousta hracek, ktere jsou neokoukane, zabavi se tam uz lezouci mrnata, natoz ti starsi. Pak na doma u nas zacalo byt zajimave ruzne tvoreni - modelina a vykrajovatka, pastelky, voskovky, vodove omalovanky, prstove barvy, samolepky.
Vše o těhotenství a dětech
Muslik Já jsem introvert a interakce s neznámejma matkama a dětma mě z počátku mé mateřské dráhy dost děsily, ale moje dítě je přesnej opak, takže mi fakt nezbylo než se hecnout a dopřát mu po čem touží. Jinak já minulej podzim a zimu, kdy mu bylo kolem toho roku a půl strávila převážně na hřbitově
Nehrozili tam ty jiný lidi, dítě mohlo běhat, aniž bych se musela bát aut, byli jsme venku, byl tam klid, ptáci, veverky, já si četla náhrobky a prohlížela výzdobu na hrobech a čerpala sílu na zbytek dne
. A pak hřiště, kde nikdo nebyl, tam jsem byla ochotná s ním jít (já teda měla hlavně obavy, aby něco neprovedl někomu jinýmu). Ale musim říct, že u mě to bylo dost o nějakým osmělení se, teď už chodim na hřiště úplně v klidu. I do heren. A dokonce chodíme i na cvičení rodičů s dětma, což bych do sebe nikdy neřekla ![]()
pilgrim ono je to asi spíš taková UL, mně se stává fakt výjimečně, že by mě na hřišti oslovil někdo úplně cizí. Já taky interakce moc nevyhledávám, ale snad nikdy se mi nestalo, že by mě někdo obtěžoval. Jednou teda asi desetiletá holka, co si chtěla povídat
To bylo loni, kluci už si hráli sami a já byla ráda za klid.
Muslik Naše dítě zatím chodí jen doma a jenom pár kroků, ale ty odpoledne jsou mi taky dlouhý. Na pískoviště to v tohmle počasí není a hřiště, jak nechodí, taky zatím moc nevytěžíme. Když jdeme dopoledne, tak se mi už moc do tmy odpoledne nechce, jsem vyprocházená, protože začínám den hodinu venku se psem a vím, že s ním půjdu ještě večer.
Jako řešení by byly herny, máem tu celý 3. On by se tam batolil a já bych pila nějaký nekafe, který by cenově neokorenspondovalo s s výší mateřský, a koukala na něj, ale byli jsme v herně 3x a z toho 2x jsme si odnesli nějakou virózu, kterou měl pak nejen malej, ale i já a muž. Tak se mi tam teď moc nechce
Zeptam se, kdo pouzivate video chuvicky, jak dlouho vam cca vydrzi na jedno nabiti? Dostali jsme chuvicku k vanocum a ta jednotka, co hlida dite vydrzi tak 2 hodiny a pak ji stejne musime zapojit do site. Tak jestli to je normalni, nebo mame nejaky vadny kus. Jako doma je to celkem jedno, ale kdyz budeme v lete vecer na terase, tak ty dve hodky jsou celkem o nicem...
pilgrim Hřbitov je fajn, potvrzuju. Taky jsem tam s dětma chodila.
Zina na ty viry mi přijdou horší ty herny u kaváren, než ty pravidelné kluby (byť se tam dá platit jednorázově). Většinou tam chodí stejné maminky dokola a dítě s nudlí tam radši nevezme, aby jí nepomluvili. Ale zkušenost mám akorát s dob před kovidem, i přes návštěvy různých heren a kroužků měl syn rýmu tak dvakrát, kolotoč viróz začal až s miniškolkou (taky před kovidem).
Evaeva No přesně, já jsem se obávala úplně zbytečně, na hřišti se nikdo moc družit nechce
Muslik Já prave hřiště a kroužky taky neoblibuju, takže v tom covidu nám z těch moznejch aktivit nezůstalo fakt nic. Pomalu i ty nákupy jsem si cilene dělila, aby bylo co ... když byl malej výlet, šla jsem do Albertu na Olsanskym náměstí, když jsem se chtěla jooo rozsoupnout, šla jsem do Alberta na Flore a ještě ocumovat do DMka. Děsný časy, tam někdy vrcholila moje mateřská depka
![]()
Já vůbec neumím chodit ven, když nemam ten cíl. Takže když zrovna nebylo potřeba vyzvednout balíček, koupit pečivo nebo cokoli, tak byla fakt krize.
Fuj, to ti samozřejmě vůbec nepomohlo, ale ta vzpomínka je neodbytna
Upřímně doufám, ze s druhým mě to už nepotká.
Mno podle lokalit vidím, že jsi skoro sousedka (já bydlím těsně nad Viktorkou) a přesně dnes sem se pobavila cílenou zařizovací trasou přes Jirak, do knihovny na korunní, pro kus koláče do Kus koláče, na flóru do DM, drogerie na Olšanským a rázem je odpoledne zabité, haha. Den jako korálek. Ale samozřejmě, přehanim, vždy nakonec nějakou tu zábavu najdu, od jara zase s chutí zahradničení a vyletniceni, pro mě teď jen preklepat nějak tu pražskou (pro mě) nezabavnou zimu
Muslik v Praze je jednorázově třeba messy play a mají i odpolední termíny, nebo volné hraní v monkeys gym. Nebo mámy v rejži mají svůj kroužek smyslohraní s jednorázovým vstupem.
Mrknu na to, děkuju, vůbec se v tomto neorientuji
Muslik Tohle obdobi, dite 15 mesicu a venku nic moc pocasi, jsme meli vloni touto dobou. Taky jsem brala syna vsude s sebou, pro potraviny, do zasilkovny, ruzne pochuzky, nekdy do herny. Ta materska centra jsou dobry tip, jestli nekam chces chodit jenom narazove, treba u nas (vesnice teda) je 2x tydne na cele dopoledne za 20 korun, je tam spousta hracek, ktere jsou neokoukane, zabavi se tam uz lezouci mrnata, natoz ti starsi. Pak na doma u nas zacalo byt zajimave ruzne tvoreni - modelina a vykrajovatka, pastelky, voskovky, vodove omalovanky, prstove barvy, samolepky.
Od jakého věku ty děti začínají tvořit? To je jediné, na co se trochu z hlediska těch domácích zabav (možná naivně) těším, jestli něco, tak jsem vcelku výtvarně nadaná.To si ale ještě asi trochu počkám, předpokládám
Muslik modelínu bych klidně pořídila, jakmile bude sedět, kluky hodně bavila. Nebo nějaké ty miminí alternativy pastelek. Za mě jsou super i prstové barvy, třeba od 18m, můžou malovat prstem, štětcem nebo třeba razítkovat špuntem, nejsou toxické a jdou dobře vyprat.
Muslik S tvorbou to musíš zkusit. Dcera si to užívala už poměrně malá, syn ve stejném věku všechen výtvarný materiál rozhazuje po okolí.
Muslik Ehm, no my jsme taky od Viktorky
Takže předpokládám sousedky...
No, Kazdopadne ti kdyztak muzu doporučit skvělou soukromou školku, kam syn začal přesně v 15 m na par hodin tydne chodit ![]()
Muslik Ja si to už vôbec nepamätám, ale my sme sa určite tmolili na drobné nákupy a na ihriskách, a interakcia nehrozila (mne by to nevadilo), lebo som bola stale pri synovi.
Muslik od 15m chodime na to messy play. Zkusila bych nejakou jedlou modelinu - formela, mamy v rejzi a tak, nevo jsou navody na uvareni svoji. Pastelky stabilo woody ma od roka a bavi ji. Tempery nebo prstove barvy taky, nalepky taktez - treba prcek nalepuje z megaknih, nebo jen lepit nalepky z aliexpresu ruzne na papiry a sama sebe. Nebo stampoo razitka a vodni omalovanky ji zabavily uz v tom roce.
Já bych hodila ještě do placu knihovnu, jako low cost zábavu pro děti každého věku. Máme akce dopo i odpo nebo se tam dá jen tak plácat :)
Muslik tyjo vzdyt tohle je uplne dokonala zabava. Jsi v centru, muzes si dojit kamkoliv a mimino vzdycky na chvili vyklopit...ja jsem obchazela kavarny, chodila jsem na Baby bio predstaveni do kina a na hriste - nikdy se nikdo nepokousel se mnou navazovat konverzaci...no ale hlavne kdyz to slo, vyrazely sme s kamoskama, to je uplne nejlepsi. A ta permice do Zoo. Nestoji to moc a je to hnedka program.
Muslik No, tak kolem toho roku a ctvrt jsem mu zacala tyhle veci nabízet, nejdriv teda jenom dloubal do modeliny a zkousel ji jist
(udelala jsem mu domaci jedlou), voskovkama jsem malovala ja a povídali jsme si o tom, co to je, on do toho zacal postupne cmarat, samolepky jsem mu podavala uz slepeny z papiru a on je lepil, kam chtel - na papir, na sebe, na me...
ze zacatku s tim vsim potreboval hodne pomoct. Ale postupne si s tim hraje vic a vic a ja zvedam uroven, uz jsme zkusili treba i vodovky a strihani, ale uz jsou mu dva roky, no. Pak jeste docela frci takove to hrabani se v ryzi (sensory play), to obcas taky provozujem, zkusila jsem to poprve pred vanoci.
žluťásek z knihovny je nikdy nemůžu dostat, akorát že tam chtějí každý předčítat svojí knihu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY