Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 12:38

Muslik Koukala jsem na fotky a tou dobou jsem měla největší krizi  Navrch začínal covid ... Mám par osamělých fotek z vecerniho hřiště v Riegracich ... děsný to bylo

Offline Karja
44883 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 12:43

MP Meri Ten covid byl hroznej, fakt hrozný období, tady na vesnici, bez hřiště, bez něčeho na co se dá koukat, jedno dítě tříletý, druhý nechodilo a nechtělo sedět v kočárku....Jako to bylo moje nejhorší životní období. 

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 12:53

MPLee Neteri jsem dala k Vanocum malou kufrikovou kuchynku a byl to prej nejlepsi darek, co dostala. 

Offline Muslik
581 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 12:57

Děkuji všem! No zatím to přesně řeším tak, že si doslova vymýšlím nějaké zařizování a důvody kam jít ;) třeba výlet pro maso ;)))) právě že ty různé kroužky mě děsí, jednak sem fakt asocial, ale asi se budu muset kuli dítěti hecnout a obětovat, chápu že těm interakcím se člověk nevyhne. Co jsem tak koukala, tak blbý je, že je to částo vždy v podobě kurzu na pololetí - já mám takový hodně nevyzpytatelný pracovní režim a nejsem schopna bohužel žádné pravidelnosti, navíc od března/dubna snad zase budu moct být víc venku a na chalupě, tak budu hledat něco kde se dá chodit ad hoc, abychom jen překlenuly tu zimu...

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:04

Muslik já teda nikdy takový problém, že bych nevěděla, co dělat, neměla, ale brát s sebou dítě na různé pochůzky a zařizování je podle mě nejlepší, mému mladšímu tahle "průprava do běžného života" kvůli covidu hrozně chyběla, byl nedůvěřivý, nic neznal, na nákupy nebyl zvyklý chodit, vejít z ulice do cizích dveří bylo pro něj potom skoro ve dvou letech něco úplně nového. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:07

Muslik jo, to bylo blbý období, malá se právě naučila chodit, ale venku to naštěstí moc nevyžadovala. Myslím, že jsem byla tak obden v ZOO, abych SE zabavila bavily jí takové ty knížky s otevíracími okénky a ráda chodila do kaváren (= uměla tam sedět v židličce a hezky papat, skoro bych řekla, že jí to šlo líp než teď v pěti ).

Hřiště mi obecně nejdou, tam jsem nechodila. Asi jsem chodila nejméně obden na nákup do místní prodejny a jednou týdně plavat. Jo a bavila jí herna v obchoďáku, jen mantinelem ohražený prostor, ve kterém byly "obří" krychle a kvádry. Tam chodila, i když ještě nechodila a hned vedle byl Starbucks!

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:10

Karja nemas prosim odkaz na ten kavovar? Kuchynku ted nedame. Kola jsou na zdi, duplo pod gaucem  ale ta misnost je mala a jsou tu 2 kocarky a postylka. Snad az se zbavime aspon te a nebo aspon jednoho kocarku... 

Ale jo, to bude idealni, nejake nadobi a potraviny - muze krmit plysaky a nas, to se ji bude libit. 

Evaeva koleje staví ráda i ty dráhy, ale máme jich hodně, i mosty, výhybky, prejezdy. Na dalsi podobnou hracku uz proste neni misto. 

Offline Karja
44883 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:10

Muslik Jj na to ty kroužky šikovný moc nejsou. Ty adhoc věci taky jsou, ale přijde mi spíš pro starší děti, různé výtvarné dílny a projekty. Asi bych se hecovala, to tam odstojis někde v rohu hriste:D. mně přijde že některé děti jsou pak v kontaktu s vrstevníky takové neohrabané nebo jak to říct, myslím, že pro běžné dítě je setkávání s jinými dětmi (ale jako klidně jen na hřišti nebo venku) prostě důležité a podnětné a tak.... 

Offline Karja
44883 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:14

MPLee Kavovar

Ale určitě najdeš i jiný šikovný. Z těch potravin měly největší úspěch nádobky na nanuky z IKEA a taková dřevana pizza z Lidlu:-D tam mají buď tu pizzu nebo dorty že to sestavis dohromady, dáš na to ty ozdoby a tak. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:15

Muslik hory klidne, ale dobre vybrat misto. My byli loni se 14 mesicni v Livignu a maji tam super park s pasama a zabavou pro nelyzare, bazen a tak. Jinak doporucuju krouzky, no. Na interakci s jinyma matkama a detma ani neni cas, cloveka zamestna to jeho. Nebo pujcit/ koupit takove ty vetsi hracky na pohyb - pikler, houpacka, kolotocka, bobles a udelat domaci telocvicnu? S tim jsme prezili lonskou zimu my. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:20

Muslik Já prave hřiště a kroužky taky neoblibuju, takže v tom covidu nám z těch moznejch aktivit nezůstalo fakt nic. Pomalu i ty nákupy jsem si cilene dělila, aby bylo co ... když byl malej výlet, šla jsem do Albertu na Olsanskym náměstí, když jsem se chtěla jooo rozsoupnout, šla jsem do Alberta na Flore a ještě ocumovat do DMka. Děsný časy, tam někdy vrcholila moje mateřská depka  

Já vůbec neumím chodit ven, když nemam ten cíl. Takže když zrovna nebylo potřeba vyzvednout balíček, koupit pečivo nebo cokoli, tak byla fakt krize.

Fuj, to ti samozřejmě vůbec nepomohlo, ale ta vzpomínka je neodbytna  Upřímně doufám, ze s druhým mě to už nepotká. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:30

MP Meri

Haha, vejlet do Dm...Dvě stanice metrem!!! To bylo něco.

Ale zatím můžu říct, že s druhým to jiné je. Už nemám pocit ztraceného času kvůli přebalování a hře s kojencem a nemám snahu něco "stihnout". Úplně jsem teda rezignovala na práci, pokud jsem s dítětem sama. Pomáhá mi, že mám určený čas, kdy pracuju, a nesnažím se ukrádat si minuty, kdy si zrovna hraje dítě samo.

A debata mi připomněla, abych si pořídila permici do zoo

Offline Aranel
6674 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:45
Reakce na Karja:

​Myslím, že neví kam dřív skočit, naposledy psala, že začala pracovat;-)

​Aha aha, no ale mě pořád zajímá, kam skáče a Lamicka taky!

Offline Karja
44883 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:46

Aranel Ale tu tady vídám mi přišlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:48

Muslik tady je právě i pár volných herniček s programem, kdy platíš každou lekci zvlášť. Určitě bude něco i v okolí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:53

Mohučanka když jsem měla jedno kočárové dítě, chodila jsem nakupovat každý den, to fakt chce nějaký cíl. Teď už musím víc zvažovat, oni navíc chtějí být dlouho na jednom hřišti.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:54

Muslik v Praze je jednorázově třeba messy play a mají i odpolední termíny, nebo volné hraní v monkeys gym. Nebo mámy v rejži mají svůj kroužek smyslohraní s jednorázovým vstupem. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:57

MPLee asi jdu pozdě, ale kupovala jsem k Vánocům tohle nádobíčko a mělo to velký úspěch

https://www.4kids.cz/cajova-sada-plech-39-ks

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 14:04

Kokoska vubec ne! Zatim sbiram tipy. Dekuju. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 14:08

MPLee ale ona je naše Ema taková panenčí máma, pořád to opečovává, stará se o ně, tak to kafíčko už jim taky bude vařit. Pod stromkem jsme hned dostali všichni i s dortíkem :) Adélka bude jiná, ta jde spíš po bráchových autech.