Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2023 09:38

MPLee jestli jí baví ty koleje stavět, tak dřevěné jsou mnohem variabilnější. Ale ona je spíš na ty hry s panáčky, ne? Pak dřevěné nepotřebuje. Ještě mě napadla nějaká ta magnetická stavebnice.

Offline Gatita
8668 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 09:39

Tak jak jsem tu resila, zda lezt k doktorovi s ditetem, ktere ma od Noveho roku vysoke teploty a pokaslava. Tak zapal plic to neni, neni to ani na celkova atb. To me trochu uklidnilo. Jinak to asi bylo k nicemu, odnesli jsme si x receptu, ovsem nesehnali skoro nic. Ve treti lekarne aspon detsky paralen, ale treba takovy erdomed je no go.

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 09:42

MPLee ted aktualne miminko s oblečky, sylvanian figurky s nabytkem nebo autem (ty bydli v domecku), detsky kavovar s nadobim

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 09:42

MPLee Jo ty máš vlastně mrňouska, to je pak blbý (i když je pravda, že i dceři se takhle ve dvou letech podařilo při navlékání do korálků spadnout a jak do nich zaryla nosem, tak jí tam jeden zapadl a museli jsme na pohotovost na vytáhnutí)

Co třeba nějaké doplňky na odrážedlo? Zvonek, košík, barevné reflexní tyčky na dráty v kole. S tím si teda ne přímo vyhraje, ale jde-li o to vyhnout se obřímu plyšovému medvědovi, tak se počítá všechno a naše z těchhle věcí radost měla :o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2023 09:50

Gatita to je děs teda s těmi léky. Ale aspoň to není nic vážného.

Online Zuzuli
3841 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 10:12

MPLee kuchyňka, máme ikea, a hlavně jí baví ty potraviny vevnitř. Pořád nás krmí zmrzlinou, vaří nám kafe v kávovaru z lidlu... Dřevěné koleje, ty jsou v pokojíčku postavené nostop a denně u nich sedí. Nejoblíbenější jsou ted stejné ale baletní piškoty z decathlonu a tylová sukně a potěšila by jí kreslící tabule. Panenky a plyšáci jí vubec neberou

A hodně teď dokupujem různé věci na odrážedlo, třeba ten košík, reflexní prvky a tak DruI 

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 10:20

Zuzuli MPLee ty kostýmy jsou vůbec fajn tip, není to rozměrné, nacpeš to do pytle. A u nás to hrozně frčí, ty různé čelenky s tykadly, klobouky, kouzelné hůlky, šavle... Vytahují to denně a když tu má starší syn kamarády, tak na to dojde stoprocentně.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 10:28

"Maminko, a věděla jsi, že musím mít v botičkách skrčené prstíčky??" 

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 10:29

Mohučanka a tys to nevěděla, jo?

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 10:36

Pinot Noir jediný štěstí, že má mladšího sourozence. Vždyť jsme je kupovaly před měsícem...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2023 11:02

Mohučanka možná je měla skrčené už před tím měsícem. Aspoň ti to řekla, že jo. Já pochybuju, že by se někdo doma zmínil... musím zkontrolovat bačkory.

Offline Karja
44882 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 11:06

MPLee Já jsem tým udělat místo na kuchynku, nekteré ty dřevěné jsou docela malé a čím dražší a značkovější tím menší:-D. Myslim, že si s tím pak vyhrají i s bráchou. My pak máme ten kávovar, co nám doporučovala Zuzuli a je fakt boží, dělá i páru! ve školce taky mají jiný realistický kávovar. Dělají nám furt kávy, různé svačinky. A skvěle se do toho dokupuje, třeba různé skládací dorty, mixér, to ovoce, zelenina, hrníčky. Prostě vyhod manželovi kola a nějaký věci, postel, gauč a nacpi tam tu kuchynku:-D

Offline Karja
44882 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 11:09

My jsme trhly rekord včera, byly jsme 4,5 hodiny v herně! Zajímavý je, že já jsem z toho dneska zmožená, ale to jsem to tam odseděla:-D. No ale děti byly ukřivděné, že už jdeme domů:-D:-D. Byla jsem horzně ráda, že se po obědě vyměnila směna a neviděli, že jsme tam snad celou provozní dobu:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2023 11:40

Karja mladší dostal dřevěný dort a je to teď jedna z top hraček. Je pravda, že naše kuchyňka má maximálně metr na délku, spíš míň a je tam sporák i trouba MPLee a je žluto zelená 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2023 11:42

Karja my jsme takhle dlouho všude, resp. vždycky jdeme dřív než děti chtějí. Mladší se teď zabavil na hodinu v herničce, kde mají dvakrát tři maxikostky a dva sedací vakyJe to super, ale člověk s tím musí počítat, že to nikdy není na chvilku. 

Offline Muslik
581 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 12:00

Když je řeč o hernickach u větších dětí, jak jste zabavovaly cca 15 měsíční jedince, co se zkrátka úplně sami ještě nezabavi?

Přiznám se, že trochu momentálně tapu ve vymýšlení denní zábavy, těšila sem se na hory a sníh a to zatím nehrozí....Dopoledne se většinou placame doma (vstává se pozdě, já pracuji, vařím, dopoledne uteče rychle), ale co to dlouhé odpoledne? Dřív jsme denně chodili na dlouhé třeba 15 - 20 km štřeky s kočárem, ale ten se jí s chůzí přestává líbit, tak jsem občas nucena jít na hřiště za rohem do Riegracu či jinam v okoli (sambo chodí se mnou, já tise trpím, sem v tomto asocial a cizí matky ani děti mě ehm ehm moc nezajímají, pardon), chodila jsem občas na jógu s dětmi, ta ale už není pro chodící, a takové to plácání se doma a hraní si mě ukrutně nebaví....jsem asi úplně marná matka...asi to je nějaká ta novoroční šeď ale úplně nevim momentálně jak ty dny vyplnit ;)

Online Vari
2228 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 12:15

Muslik Dej mu do ruky pastelky, najednou bude ticho, dite tvoji pritomnost rozhodne vyzadovat nebude a ty jako bonus budes mit v byte novej dekor sten :-D. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2023 12:17

Muslik starší syn ještě nechodil, takže jsem mu zatajila možnost pohybu venku a potom procházka, chvilka na hřišti. Mladší se plácal na hřišti s bráchou. Pokud ti vadí zima, podívej se, jestli někde v okolí není nějaký mateřský klub (při DDM, centrech pro seniory, křesťanských centrech...). Bývá tam cvičení pro děti, herna, jinak nic možností není a takhle v zimě je to otravné období.

Online Vari
2228 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 12:23

Muslik Kamaradka taky nevedela, co ma delat s malym, tak vymetala vsechny mozny krouzky, plavani, cviceni, vytvarka, hudebka, jsem ani netusila, ze je toho pro takhle male deti tolik. 

Offline Karja
44882 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 12:37

Muslik hřiště, nákupy, nějaký zařizování, návštěvy, krmit labutě, na něco se jít podívat atd atd. Ono se to nějak prostridat musí no. Co nějaká kavárna s hernou atp. Hřiště bych neřešila, normálně se s nikým nebav, však se tam chodí kvůli vlastním dětem ne kvůli těm cizím. A teď začne nove pololetí kroužku, tak třeba něco najdete;-).