Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:02

Evaeva To je pravda, to mi nenapadlo, ty barefootové do sněhu mrazu nejsou. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:04

Uz aj na nas doslo, deti maju vsi (a isto aj my kedze mladsi spi s nami) . Namiesto skoreho spanku tu vycesavam potvory. Nastastie sampon aj hreben som kupila preventívne pred par mesiacmi. Mozem deti poslat zajtra do skolky?

A tfuj tfuj nech sa nikto nenakazi!

Online continuity
43025 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:08

Karjakup jim ještě ty navleky

Měly jsem typově tohle, taky to někdo šil někde na MMB Vydrželo jim to několik let a fakt v tom sankovaly a dělaly všechno, včetně běhání po pás ve sněhu.

Je to lepší než s tím zipem, než je do toho pozapinas, umřete všichni. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:10

Karja Evaeva dcera měla normálně bf affenzahny s vlnou a membránou do sněhu a v pohodě. Zkusila jsem i koupit jakože crocs do zimy a nenosila je, byly oproti těm klasickým zimním na nic a nedalo se v tom pořádně chodit. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:10

Mrakoplas Měla bys informovat školku a dítě nechat doma. 

Online continuity
43025 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:11

Mrakoplas poslala bych je tam. My to jednou zjistily tak pozdě večer, že už jsme ten šampon nesehnaly, tak jsme je nechaly doma. muž šel zrovna k lékařce a ta mu řekla, že na vsi mu ošetřovacku nedá. hlavně do té školky napište, ať se odvsivi všichni. (Ač to je asi zbožné přání).

Mmchodem segra mi psala, že měli vsi teď a sice nejmladšímu je pět,ale těm velkým 13+.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:15

MPLee mladší měl loni frodda a ty nosil i do sněhu, ale jinak mají kožené sice s vlnou, ale jen lehce nad kotník a prostě mi jich přijde do sněhu škoda. Oni stejně musí mít dvoje boty, chovají se tak, že jsou kolikrát mokří až po kolena a sníh vytřepávám i z mikiny. Normální sněhule za pár stovek jim naštěstí nevadí, to mně by vadilo, kdyby v tom odchodili celou zimu, na boty si nikdy nestěžují.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:16

Mrakoplas odvšivila si je, tak bych je taky poslala. Není to nic příjemného, ale nakažlivá nemoc to taky není.

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:20

Mrakoplas Já bych je poslala. Však co bys s nimi chtěla doma ještě dělat, když jsi je odvšivila už dneska :) jen bych to teda ve školce nahlásila, že proběhlo odvšivení.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:29

Mrakoplas odvšivený teď jsou, nahlas to ve školce a denně kontroluj hlavy, po nějaký době, myslim po týdnu? je potřeba udělat ještě druhý kolo. Aby ty případný novy vylihly nestihly naklast další vajicka.

Než nějaký šampony, úplně nejspolehlivější je udělat olejovej zábal s alpou a tea tree, do igelitový čepice. Vlastně je tím udusíš, nemaj šanci. Ale to je asi s dětma náročný, tak aspoň pro vás dospělý. 

Offline JankaM
3099 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:54

Dcera 10 let teď brečí, protože si myslí že jí kamarádka vzala samolepky a dcera se jí bojí říct ať je vrátí. Já bych tomu i věřila, holčina je taková odrzlá a rázná. A teď co.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 21:55

Mrakoplas my máme z minulého týdne dobrou zkušenost s přípravkem Paranit. Je to olejový zábal na 10 minut, opakuje se po týdnu (to bude zítra). Celý týden vyčesávám dceru u sebe tím hřebenem všiváčkem a kromě prvního dne ani ťuk, zaplaťpánbu. Před tím zábalem jsem sebe i dceru pečlivě tím hřebínkem pročesala (blee), to vyčesávání mi přijde zdaleka nejúčinnější. A jestli je chytím znovu, nechám se ostříhat, teď mám husté dlouhé vlasy a chce to fakt svatou trpělivost. Dceru jsem rovnou přistřihla k ramenům, ta svatou trpělivost opravdu nemá.

Jinak ze školy přišla zpráva, že děti, které mají vši, by měly zůstat doma, a čestné prohlášení k podpisu, že do školy posílám dítě bez vší. Doma podle mě nezůstal vůbec nikdo.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:05

Karja

Dcera má do sněhu mrazu barefoot značky blifestyle, eisbär myslím...je to zateplené vlnou a má to podrážku, dcera v tom nikdy neměla studené nohy. Do sněhu měla navíc ty návleky, jak poslala continuity . Sněhule jsem nekupovala, ona má nohy jak párátka, stejně by z nich vypadla. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:10

Mohučanka ten paranit mam aj ja, aj so sambom si ho ideme preventivne dat.

@vsetci dakujem za rady. Deti do skolky asi neposlem, pretoze su este stale hore a to dnes mali ist spat o siedmej kvoli unave. Rano mi asi nevstanu :/ 

Do skolky to samozrejme nahlasim, uz par tyzdnov tam visi upozornenie, ze sa vyskytli vsi.

Najviac ma stve tych tisic praciek co teraz budem musiet oprat. Co sa neda prat na 60, staci oprat v sanytole (siltovky napr.)?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:31

žluťásek tea tree je vraj dobry aj ako prevencia? Niekde tu este stary mam, mozem im ho skusit trocha do vlasov rano davat.

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:55

Rosťa má už třetí zimu kožené pegresy s vlnou a demary s vyndávací vložkou, ty nosí teď ještě bez ní jako normální holínky.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:58

Mrakoplas ano, ideálně kápnout za uši. Ale pozor, může být docela dráždivý, já ho neředěný na kůži moc nesnesu, leda párkrát na stejné místo. Tak bych ho buď rozředila do jiného oleje a mázla za uši nebo bych ho kapala do šamponu.

A s tím praním to není zas tak horký, bez hostitele ty vši nepřežijou dlouho, vyprala bych povlečení a čepice, ostatní domácí textil by mohl stačit jen vyvětrat, na den odstavit.

Edit: tady je to pěkně vysvětlený https://www.bezvsi.cz/blog/prat-a-uklizet-kvuli-vsim-nemusite/

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 23:05

žluťásek na to som narazila ale inde,napr. na narodnom portali zdravia pisu, ze preziju niekolko dni. Ale zbehla som to len v rychlosti pocas vlasoveho zabalu, tak to idem podrobnejsie nastudovat. Aj tak si teraz sadnem na gauc, na ktorom sa valali deti a bude to v pr..

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 23:09

Mrakoplas no jako uznávám, že bych to v panice taky všechno strhala a prala tejden v kuse Ale hnidy se na deku nepřilepí a dospělý vši vyklepeš z okna, haha. Bych jim vyprala hlavně mazlící plyšáky, čepice atd. 

Online continuity
43025 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 23:33

Mrakoplas taky bych to nehrotila, je pravda, že vsi jsme měli pořád dokola. Až do karantény a to stačilo odvsivit jednou, pořádně vyčesat a vyprat povlečení a ručníky 

Mám za to, že to odvšivení stačí ledajaké, ale když se půlka rodičů na to vyprdne,  tak to je pak na furt. Prostě jedno dítě má vsi, odvsivit všechny bez ohledu na to, kdo co ve vlasech kdo co našel a je klid. Tento systém, že když něco konečně najdu ve vlasech, tak začnu odvsivovat, je úplně nanic.