Muslik tvoreni bych tomu nerikala, ale Adela 17mesicu si s tim hraje rada. Macka to a reje do toho a spojuje kousky a tak. Samozrejme nejradsi ty kousky, ktere nutne potrebuje bracha. A musim ji hlidat, aby to nejedla.
Vše o těhotenství a dětech
Muslik Ehm, no my jsme taky od Viktorky
Takže předpokládám sousedky...
No, Kazdopadne ti kdyztak muzu doporučit skvělou soukromou školku, kam syn začal přesně v 15 m na par hodin tydne chodit
Ráda, pošli, já už se upřímně vstupu dítěte (aspoň v pidi rozsahu) do instituce nemůžu dočkat ;)
Jestli se chcete zasmát, tak vám tady popisu zatím první den naší lyžařské dovolené v Alpách. Naši přišli někdy v létě s myšlenkou, že jako pojedeme my s holkama, oni a brácha s přítelkyní, a to do hotelu s polopenzí. Potud dobrý. Akorát že snídaně je od 8, a večeře až v půl osmé, na pokoji není nic, žádná možnost si třeba udělat čaj do termosky atd. To jsme moc nedomysleli, tím jak pokaždé bývá na pokojích aspon konvice. Ale nevadí, místo lednice máme balkon. Takže starší dítě sjelo v pohodě červenou sjezdovku, jako královna, akorát u toho mělo setrvavajici hysterak, že na ni ostatní nečekají. Včera v autě jsme rozebirali, že se tady sice potkáme s babičkou a dědou, ale oni budou jezdit jinde a jindy. Fajn. Malý dítě zapomnělo od loňska k čemu jsou lyže. Ale absolutně. Nechci, nebudu, nelíbí... včera v autě prozměnu brečela, že se půjde lyžovat až dneska. Tak se o malý dítě při sjezdu sabli muž s dědou, protoze tu přes noc nasnezilo dobrých 30 cm a ja jejich 13 kg proste na svahu neutahnu. O půl 11 je dnes muž stáhl na hotel, že se ve 2 vystridame, tu pod hotelem je cvičná Loučka s pásem, že je tam vezmu. Starší si jezdila sama, malou jsem se 3/4 hodiny snažila přesvědčit aspoň k minimální spolupráci. Ani tuk. Tak jsem je stáhla na pokoj, no a ve 3 dorazil zpět muž, že si na svahu vyhodil zdravé koleno...takže lazaret. Jako co dodat, mysleli jsme to dobře a dopadlo to jako obvykle:)
Mám tu nějaký malý školáky deskohráče z Prahy? K mému klubu her pro předškoláky rozjíždíme v knihovně taky klubík pro děti od 6 let, cca pro první stupeň. Začínáme příští středu, srdečně vás zvu!
Pracovní název zatím Deskohrátky Plus, než děcka vymyslí něco lepšího :)
Nějak si nevím rady s kamarádkami dcery (9), všechny mají úplně jinou rodinnou konstelaci než my. Třeba dnes mi bylo oznámeno, že jedna kamarádka na ni počká po družině, pak jeli k ní, pak k nám, pak jsem je obě poslala na kroužek a pak ještě holčina byla u nás, protože má být doma až v sedm. Já bych měla ráda trochu nějaký řád, udělat úkoly, večeře atd, ale místo toho mi tu lítaly cácory a za nima synek předškolák, se kterým si samozřejmě nechtěly hrát a skončilo to brekem. To jen takový povzdech.
Já ty mateřský centra, jak je popisujete, trochu závidím. My tu sice taky máme rodinný centrum, ale tam se zapisuje na půl roku a platí se to celý, nevím o ničem, kam by šlo přijít na blind a bez zapsání. V knihovně je pro tyhle prcky akce 1x za měsíc a je to až do června naplněný. Takže asi dostanou šanci ty herny, kterým se odhodlávám dát další šanci, třeba si pro jednou neodneseme virózku.
JankaM syn ma takhle jednoho kamarada, muz uz se mel ptal, jestli se klukovi nelibi doma, ze je porad u nas. taky uplne nejak nevim co s tim, snazime se tedy domluvit se synem, aby se to hodilo i nam. kdyz jsou na zahrade nebo venku, tak budiz, ale jinak je to tezke
JankaM nemůžou si u vás společně udělat úkoly? Já jsem to se spolužačkami řešila takto.
JankaM a to pak jde sama domu, v sedm hodin už je přece tma.
MaeGandal continuity Tak Betty kamarádka je jedináček, právě si udělá úkoly a pak jde ven. Je dost samostatná, jezdí na kole nebo 3 zastávky mhd.
rasaNori Lituju a tlapkám. My jsme nápad na rodinnou dovolenou měli jednou, to jsem ješět neměli dítě, ale vezli jsem s sebou místo toho dva psy, starýho a čerstvý štěně, a k tomu tchána se stařeckou demencí a z nějakýho důvodu se totaky úplně nevyvedlo.
Tak snad to koleno bude brzy v pořádku!
Mno podle lokalit vidím, že jsi skoro sousedka (já bydlím těsně nad Viktorkou) a přesně dnes sem se pobavila cílenou zařizovací trasou přes Jirak, do knihovny na korunní, pro kus koláče do Kus koláče, na flóru do DM, drogerie na Olšanským a rázem je odpoledne zabité, haha. Den jako korálek. Ale samozřejmě, přehanim, vždy nakonec nějakou tu zábavu najdu, od jara zase s chutí zahradničení a vyletniceni, pro mě teď jen preklepat nějak tu pražskou (pro mě) nezabavnou zimu
no já zavidim i tohle, tady je jeden coop a dvě hřiště, všude blato nebo silnice s provozem
já fakt úplně se slzou v oku vzpomínám na tu Prahu, cesty na nakup, pro kafe, kamkoliv
to hřiště mi tu hodně chybělo, nějaký pro nejmenší děti, abych ji nemusela porad vysazovat na klouzacku a s houpackou pro batolata
mne to teda doma zas tak nevadí, naše dite se rozeslo až loni na konci února, takže jsme byly v zimě hodně doma, knížky, modelina, pastelky ...zahradnicit se s ni teda nikdy moc nedalo, taky ta zahrada podle toho vypadá :-)
No a stezuju si sama na sebe, koncem těhotenství a s miminem jsme hodně rozjeli televizi (do dvou let vůbec nevěděla, ze to jde zapnout) a teď se toho nějak nemuzem zbavit
Jo a ty herny, o víkendu jsme byli v kutny hore v gasku a hernu tam mají úplně senzační, nejlepší byla velká magnetická stěna s městem, pak byla nadsena ze senzorickyho chodnicku a měli tam stapelstein balancni kameny, z kterých jsem byla zase dost nadsena já, dite si je samo od sebe rozlozilo na zem

Potrefenáhusa nevycitej si ten screen time. U nas to bylo jako pres kopirak. Do dvou let jsme to udrzeli a pak jsem otehotnela, bylo mi blbe fakt skoro nonstop a uz jsem byla vdecna za chvili klidu. Nastavili jsme to tak, ze pohadka 2x denne a to celkem dodrzujeme. Kdyz jsem ale potrebovala uspavat malou doma, tak i casteji. Moje teorie je, ze kdo ma dve deti a zadny screen time, tak budto keca nebo ma naprosto nenarocne mladsi dite ve stylu odlozim a spi. Nebo je to superzena, a to ja nejsem no![]()
Potrefenáhusa prosím tě, u nás kouká na Tlapkovou patrolu i mimino...
dcera si teda teď oblíbila Mighty Pups, což není v češtině, takže na to aspoň civí na youtube anglicky.
monis já měla dítě položím a spím, ale screentime byl stejně
ale víc se to zhoršilo, když mladší dítě přišlo to toho pekelného věku okolo jednoho roku a druhé přestalo po obědě spát. No a těhotenství, to je kapitola sama pro sebe. Dodnes se mi dělá špatně, když vidím Mickyho klubík ![]()
A stěžuju si, že se mi rozbilo mladší dítě, v noci se budilo každou celou hodinu, jak orloj
netuším proč, chtělo se přitulit a pak zase usnulo. A za 55 minut znova ![]()
Evaeva tak to je pak uz idealni situace, mimino spi, starsi u televize a matka v klidu pije kavu a regeneruje![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY