Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online 999
19875 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 20:11

Karja Určitě to klapne :-).

Online Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 20:15

Neslyšel jste někdo něco o základce PED Academy v Libni? Budou u nás otvírat novou školu od příštího školního roku, docela se mi to líbí, ale nemůžu se dopátrat žádných důvěryhodných zkušeností.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 07:36

Pinot Noir syn byl na prvním stupni v programu PED Academy (ještě neměli svoji vlastní školu) a bylo to úplně super. Od první třídy česká učitelka a rodilý mluvčí (ten se jim po roce střídal, aby se naučili rozumět - měli Brita, Skota, Američanku). Po první třídě už se domluvil, v páté si udělal B1 a v angličtině myslí ( a zdají se mu sny). Jezdí na anglické plavecké kenpy a nemá nejmenší problém (teda má - pŕepnout do češtiny :))

matika byla taky super, hodně se na ni dával důraz, kombinace Hejného a klasiky (snažili se, aby děti na problém přišly samy, třeba z úplně jiné strany, ale násobilka se normálně zkoušela).A v pětce příprava na gympl.

Online Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 08:52

Akras děkuju moc, to zní skvěle!

I tady je to jen první stupeň, pak buď gympl, nebo přestup na jinou základku. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 09:03

Pinot Noir Jj, byli jsme strašně spokojení, v podstatě nás mrzelo, že nemají i druhý stupeň.

Online Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 10:56

Akras tady měli ve školce prezentaci, aby nalákali do nové školy, nemohla jsem jít, protože mladšímu zrovna prasknul ušní bubínek , tak šel muž a vrátil se úplně nadšen. Nakonec jsem ráda, že šel on, školné by bylo výhradně na něm, tak ať nemá pocit, že jsem na to nějak tlačila. Ale ten koncept se mi líbí moc.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 11:26

Pinot Noir no rozhodně nejlíp investovaný peníze, žádný jazykovky, trápení se se slovíčkama - to se v životě doma neučil (a u druhýho jazyku pak valil oči, co jako se má učit)

z angličtiny měli od druhé třídy jen každý den číst. Po třídě kolovaly knížky, který postupně přečetli všichni (a syn v páté třídě přečetl prvńho Harryho Pottera)

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 11:58

tak jsme dneska šli na hřiště a skončili na bruslích  To dítě chce co vidí a i jí to docela šlo

helma uplne blbe, ale trvala na tom ze jde hned a mensi na pujceni nemeli. 

Offline Gatita
8668 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 12:28

Pinot Noir ta skola vypada dobre, mit ji pod nosem, nevaham. 

Offline Karja
44883 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 12:33

MPLee mně na těch bruslích stejně padaji děti vždy směrem na prdel, takže hlavně když je helma vzadu:-D. Teď se malamala boji rolby, takže to dost bojkotuje nam všem:-D, stačí že jsou na kluzišti velká vrata, tak nejde. Velkoumalou případně nechám jezdit samotnou, ale ta zas nechápe směr jízdy na kluzišti. Jo a ty brusle K2 co jsi mi doporučila jsou fakt dobre, škoda že jsme je neměli od začátku. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 12:44

Karja tak to jsem ráda, že jsem nedoporučila nějakou blbost! Určitě od nich případně vemte i inline  Fakt jsou nejlepší z naší zkušenosti. Já mám teď na cestě Roces přeskové a zkusíme teda klasiku. Máme to pár stanic tramvají a pro deti zdarma, dospělý 60 na celý den. Malámalá se snad brzo zase bát přestane. Tyhle divný bezdůvodný strachy jsou o nervy. Já musela koupit novou podložku do vany, protože se najednou začala bát obrázků ryb  

Offline Karja
44883 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 12:48

MPLee :-DObrazky ryb. No ona se boji i velkejch vozidel a psů a zvířat mimo zoo, je prostě bázlivá. Ale dokud neviděla tu rolbu fakt ji to bavilo. Ty brusle jsou nastavitelné velikostně, tak vydrží dlouho.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2023 12:53

Karja to malá už bruslí tak dobře, že může sama dokola? Má můj obdiv. Starší syn se na bruslích udrží v pohodě, ale neumí se sklouznout. Zato hned začal s tréninkem piruet My se na stadion bohužel moc nedostaneme a to to máme deset minut pěšky. Ale sama s nimi zatím jít nemůžu. Mladší dělá akorát blbosti, stejně jako na všem teda Dělají tu i kurzy, ale přijde mi, že ty dva kroužky jsou pro staršího až až.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2023 12:54

MPLee tyhle strachy mě taky vždycky vyvedou z míry. Obrázky ryb

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 13:04

Evaeva Karja hlavně tu podložku máme rok a půl. A najednou hrozná scéna že se bojí ryb a vyskakovala z vany. Vtipně až po 10 minutách, když spadla pěna a všimla si jich  a taky se bojí mouchy. 

Offline Karja
44883 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 13:12

Evaeva Ma tu hrazdičku, a sama to taky objede (teda oběhne dokola:-D) jen se párkrát chytne mantinelu. Ona se taky neumí klouzat, prostě na tom běží, ale myslím, že je to takovej vývojovej stupeň, vidím zlepšení furt a upřímně ono by stačilo když je se školkou poslouchat trenéra a má to:-D. Já s nima chodim sama (do té rolby:-D, teď nevím jak se s tím malamala popasuje). Jednou jsme neměli tu hrazdu pro menší a to bylo fakt špatny, to jsem si říkala, že si to rovnou odridim pak někam na ortopedii, stačilo mi objet v předklonu dvě kola, do toho se na mě vesela padající velkamala...no upřímně, nechtěla bych aby byli všichni návštěvníci jak my, všude samá překážecka, zdržovacka u vstupu na led, různé psychické problémy:-D:-D:-D

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 13:12

MPLee Jezis, ryby! Mala mela obdobi, kdy se bala rybycek doma v akvarku, mame obrovsky pres pulku steny, toho se zbavit jen tak nejde :-D.

Offline Karja
44883 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 13:12

MPLee Tak hlavně že to dokáže pojmenovat. Nejhorší jsou problémy z blbin, ktere navíc dospělí ani nepochopí:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2023 13:18

Karja starší hrazdičku odmítá, ale udrží se sám. Mladší dělá blbosti, visí na mě celou vahou, už ho neurvu, s hrazdičkou to vůbec nešlo, pořád na ní visel a schválně padal My se takhle plácáme uprostřed, akorát občas vezmeme mladšího mezi sebe dokola, když se zkonsoliduje a chvíli stojí na nohou.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2023 13:20

MPLee hmyzu se mladší v létě taky bál. Ale přesně tohle mě taky vždycky dostane, když je najednou problém něco, co x měsíců nevadilo.