Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 19:29

Pinot Noir Takze ta vyvojova dysfazie se nepotvrdila? 

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 19:52

Vari má ve zprávě od psychologa i neurologa, že projevy ukazují na opožděný vývoj řeči v oblasti exprese, kontrola ve čtyřech letech. Tak jo, tohle se teda rýsuje dost jasně, to jsem napsala blbě, ale prostě není to zatím papír, na základě kterého by třeba měl nárok na logopedickou školku. Navíc další vyšetření dopadne stejně - s poznámkou, že kompletní vyšetření nebylo možné, protože je negativistický a nespolupracující.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:25

Pinot Noir ten krátký čas je na prd, mladší to má skoro stejně s tím, že před devátou ho tam dostanu málokdy. I tak ho teď většinou musím budit. Mám to před barákem a stejně mi na práci zbude s bídou 2,5h a to nesmím ani vařit oběd. Ale platím prd, necelých šest tisíc za 4,5 měsíce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:29

Pinot Noir diagnóza není samospasná, ale aspoň by vám rozvázala ruce při hledání vhodné instituce a taky byste trochu mohli odhadovat, kam se bude vyvíjet. Tohle vakuum musí být náročné.

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:30
Reakce na Karja:

. Tak dneska nám to vyšlo:-D. Tak jako tohle nás se sambem nenapadlo, ona asi musí furt jíst, jinak bude k nesneseni:-D

​hypoglykémie je strašná vec, trpela na to mladší. Dodneška s ní není moc pořízení, pokud je hladová. Jen krmit. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:45

Pinot Noir on to casom dobehne doma mam rovnaku diagnozu a sice ani v 5 rokoch nie je na tom ako rovesnici ale aspon sa uz dokaze vacsinou vyjadrit co chce.

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:53

Evaeva díky. A s tou dobou ve školce máš pravdu, to se člověk do té práce ani nestihne pořádně ponořit. Dávat ho tam na delší dobu a častěji, tak mi zase z výplaty vůbec nic nezbyde.

eless děkuju moc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:09

Pinot Noir u nás to ani na déle nejde. Některé starší děti tam teda dvakrát týdně ještě zůstávají na další navazující "školkový" kroužek, ale to by pro něj ještě nebylo. Já jsem ho tam dala "dobrovolně" a jsem ráda, ale příští rok už půjde do klasické školky. Do práce se sotva záběru, navíc už po obědě nespí a ne vždycky si hrají sami, ani si nejde říct, že budu dvě hodiny pracovat a pak ještě zaběhnu něco zařídit, uběhne to jako voda.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:24

Karja hele ono to fakt může být. Mě dcera je schopná udělat scénu z hladu pár minut po tom, co sní plný talíř. Ale už jde obědvat hodně hladová třeba, pak si dá rýži s masem a chybí jí rychlý cukr. Než to najede do krve tak už je pozdě a musím po ní i tak hodit něco malého. Fakt stačí kousek banánu nebo maličká sušenka. Muž to třeba vůbec nechápe a občas se kvůli tomu vhytneme. Že prostě ona nemůže čekat na jídlo hodinu v restauraci, než ho donesou. A že jí v takovém případě klidně dám tu sušenku ještě před jídlem. Ale já jsem hladová taky na zabití. 

No a dneska jsem se v tramvaji dozvěděla, že jsem kráva blbá a vypatlaná p*ca. Protoze jsem si dovolila vjet kocarkem na misto pro kocarky  Pan tam stal, 3x jsem poprosila at uhne, neuhnul. Tak jsem do nej nechtene trochu drvla pri nadtupu s tim dlouhym dvojkocarem. Hned jsem se onlouvala, ale on hned zacal. Doplnil to tim ze si nemam delat tolik parchantu, kdyz pak nemuzu jit pesky

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:26

MPLee zas je u těchto hypoglykemickych děti opravdu dobře, že když jim das před obědem sušenku, tak se pak normálně nají.

Tvému muži se teda divim. To furt řešila moje máma, až jednou děti měla na dva týdny a zažila si rodeo bez nás. No od té chvíle dítko štopali jak husu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:32

MPLee a co jiného si měla dělat, když neuhnul?! A on měl sebou kolik parchantů, že nemohl jít pěšky?

Offline Karja
44886 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:33

continuity MPLee Jo, tak dcera to nemá, ona normálně na jídlo počká. Myslím, že je to prostě jen protivné děvče, co rádo jí;-). Ale asi si nakoupim na rána hodně Míša tvarohů:-D

Offline Karja
44886 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:35

Evaeva Jo, my ranní ptáčata máme o půl 9 dítě v instituci, uvařeno dva chody, a vypráno:-D. Ale je to hrozný:-D. Ale dneska vlítla malamala k našim, prostě si to nedala vymluvit, tak tam šla o půl 8, najednou strašnej řev, tak tam jdu, a děda povídá "no já jsem nechtěl vstát". A ani se na ní nezloběj, to já zas docela jo:-D

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:38

Karja ona taky normálně počká, jen pak hrozí to přepnutí do "nevychovaný smrad" módu, no. Což já uplně nechci riskovat

continuity když on můj muž nejí vůbec. Jemu stačí 2 jídla denně a mezi tím fakt nic. Snídaně a pak večeře - a to celý den klidně sportuje. Když si dá jablko nebo proteinovou tyčinku, tak už pak kolikrát ani nechce normální večeři  Jednou, jednou jedinkrát jsem na něm nechala balení jídla na výlet. Celý den na skialpech a měli jsme pro 2 lidi jednu Corny a jedno malé jablko  

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:39

Evaeva 0, tak měl právo stát na místě pro kočár, to dá rozum!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:40

Karja on si teď evidentně naspává ten polední spánek, takhle dlouho spí od té doby, co nespí po obědě ani občas, ani teď nemíváme ani žádnou siestu. Před osmou vstane málokdy. Taky se snažím zrušit ranní cvičení, to mi za to nestojí, tahat ho z postele čtyřikrát týdně, tohle má nejmenší efekt, v deset máme odcvičíno, přitom se snídaní bych končila skoro v půl desáté

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:41

MPLee jasně, to dá rozum. Ty navíc jezdíš zadarmo, tak co bys chtěla, že jo

Offline Karja
44886 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:45

MPLee :-D:-DHele tak to sambo jí hrozně moc, fakt moc, když je balim na výlet, tak jídlo pro samba zabírá poměrně podstatnou část batohu. V létě když jezdili na plovárnu, tak se tam moc nestíhal najíst, takže to řešil tak, že si hned po obědě, dal ještě dva namazaný chleby, ale i tak ten batoh vypadal, že někdo jede na dva dny. Ted byl u svých rodičů a přijel domů div ne ubrečenej, že tam nebylo žádný jídlo (jakože mimo vývaru a kachny k obědu musel jíst ten den třeba chleba se sýrem). Já to nechápu no, že jako někdo takhle jí, ale on mi říká, že je to běžný chlapský jídelníček a spíš ještě slabší. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:45

Evaeva bylo to tady, že někdo hejtoval matky, co jezdí ve špičce? No, jela jsem kolem 4, to má matka už dávno sedět doma. Nebo vydřzet venku, než slušní lidi dojedou domu, no. 

Offline Karja
44886 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:47

MPLeeJj, čas pro matky mimo špičku je jen v tu dobu kdy vlastně děti spěj nebo se k tomu spánku chystaj!