Vari zkus se s přítelem domluvit aspoň na tu jednu noc týdně. Ona i ta chůva by nemusela být marná, pokud bys dokázala si po tu dobu hodit nohy nahoru. Nebo nějaká dětská skupina na jedno dopoledne týdně. Nedostatek spánku je fakt blbý.
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas vilborg z ikea. su drahsie lebo su zatemnovacie. izba je otocena na vychod
Karja Nechci, ale co mi zbejva, detem budou v srpnu tri :-D. Obcas s nima je sam a ja si skocim na hokej nebo na drink, v tomhle si nemam na co stezovat, jen toho volnyho casu ma sambo minimum.
Evaeva Holku bych klidne nekam vrazila, ale kluk by to nedal, ja u nej doufam, ze se nepotvrdi ty hrozici diagnozy a jeste se zmatori.
elessjej tie mame aj my, v bezovej a tyrkysovej, tiez som s nimi spokojna.
eless prosim ta a to mas tie tmavozelene co su aj na webe? Lebo tam vyzera ta farba uplne inak.
Vari Do srpna je času dost z pohledu toho vývoje dětí, to se fakt třeba uteese a ono možná si pak v práci i víc odpočineš.
eless Jo tak béžový a tyrkysový mám taky vyhlidnuty jako berný. Ještě bych potřebovala vybrat nějaké záclony, zkusím asi moebelix, nemáš přehled? Nechci nic drahého, protože budou až na zem a děti se do toho budou určitě motat, ale ty z IKEA byly až moc takové laciné, jedině kdybych to nějak nazehlila či naskrobila. Jinak ta práce se stěnou je obdivuhodná, já bych to tam natírala asi tak 5 nátěry tmavě zelene a čekala než se to přetře!!!
Vari Já budu mít skolkove děti už za dva měsíce, ale do práce ještě nepůjdu, neumím si představit mít je tam na celý den, ony na to moc nemají ještě. A pak zase prázdniny a co s nima 6 týdnu doma? U druhé babičky samy nebudou, navíc to by bylo na dny a naši je taky nechtějí. Navíc ještě jak jsou malé a kolikrát nespolupracující, myslím, že je ráno zatím ještě nikdo jiný než já nevypraví. Takže jsme se sambem spočítali drobné a naštěstí nám to vyjde,že můžu ještě být doma a zajišťovat svou skupinu!
Karja Vari Mě čeká nástup do práce na konci června a na jednu stranu se docela těšim, že vypadnu z toho kolotoče doma, na druhou mám poněkud obavy, jak to dítě zvládne. Asi by mi v práci ještě povolili dvouměsíční neplacený volno přes léto, jenže pak nástup do školky a aklimatizace, to bude chtít dalších aspoň 14 dní volna, a to už mi přijde moc. Přes to léto se snad do toho v práci aspoň trochu dostanu a pak si v září vezmu dovolenou na tu školku. A léto pokryje z poloviny muž a částečně moji rodiče plus přemýšlím, že ještě oslovím kamarádky dceru, jestli by si nechtěla přivydělat hlídáním, ať toho na prarodiče není tolik. No jako mám z toho hlavu v pejru už teď. Hlavně teda ještě najít školku, to bude taky náročnej úkol. Jak je červnovej, tak se obávám, že tady u nás nebude šance se do státní dostat, takže to vidim spíš na soukromou. A bůhví jestli by ho z tý státní nevyloučili pro neposlušnost ![]()
Ja jsem se do práce vrátila teď od ledna, rovnou na celej uvazek. Dcera měla treti narozeniny v listopadu, tak měla měsíc a půl aby si zvykla, brala jsem si ji po obědě a teď od ledna už chodí na celý den. A musím to zaklepat, je fakt sikovna a zvládá to dobre. Ve školce má teda brachu, ale kazdej jsou v jiný třídě. Krusný byl první týden, a to hlavně pro mě, když jsem furt řešila jestli jsem neudělala chybu, že jsem si nedala ani zkrácený uvazek a jestli děti netrpí apod. Ale mám výhodu, že do práce to mám 15 minut pěšky, pro deti do školky taky zhruba tak a ráno má děti na starosti manzel...
tenzie Ráda slyším, že to někde funguje. U mě právě zkrácenej úvazek asi není možnej, takže se taky budu vracet na plnej. Moc doufám, že to syn zvládne (on - zatím - kolektiv rád), jinak mám v záloze ty prarodiče, aby ho aspoň párkrát do týdne vyzvedli už po obědě.
Vari to chápu, že na to ještě nemá. Hlavně aby byl opravdu v pořádku.
Karja mladší půjde do klasické školky v září, počítám s tím, že minimálně do října bych chtěla pracovat z domova, ale když vidím staršího, nejsem si jistá, jestli vůbec bude ochotný tam spát aspoň některé dny. Snad se do té práce ještě někdy fyzicky podívám ![]()
Já na nějaký větší úvazek ani nepomýšlím, Viktor do státní školky nemůže, je plně na plenkách a stále vůbec nemluví. Ten půjde z miminkovské školky rovnou do povinné předškolní třídy asi. ![]()
Pinot Noir a v té dětské skupině může ještě zůstat? Pro něj je to asi i lepší, ne?
Evaeva do pěti let
Edit: narozeniny má na konci června, takže ještě celý příští školní rok
Pinot Noir tak to má ještě spoustu času
Já bych mladšího klidně v té jeho skupině nechala i příští rok, ten individuální přístup je hrozně fajn. Ale provozní doba je 8:30 až 12:30 a ani oběd tam nedostane. To se s prací mimo domov (ani na poloviční úvazek) a druhým dítětem v jiné instituci nedá skloubit.
Evaeva Víš co, on by si starší zvyknul, kdyby musel. Moje děti by si taky zvykly a asi je to čeká:-D. Naši je hlídat nechtějí nějak jako pravidelně nebo dlouhodobě, jako děda říkal, že je vyzvedne, někam dovede a šlus:-D. Takže taky si budou muset zvyknout od příštího roku. Ale já když mě neštvou, tak jsem doma a s nima ráda.
Pinot Noir V ty detsky skupine jsou i starsi nez Viktor? Ja si rikam, ze by to mohlo bejt reseni, zdejsi skuoinu si vsichni moc chvali, ale nevim, chodi tam spis jen mrnata.
Karja Vis jak, kdyz na skolku junior mit nebude, tak si holt vezmu neplaceny volno, sefova s tim uz tak napul pocita. Akorat si teda budu muset rict sambovi o penize, zatim mi stacil rodicak plus uspory, ale oboje uz je skoro na dne.
Evaeva on je to chytrej chlapecek, jen je emocne dost nevyzralej, nikdy NIKDY neposlechne, je tu riziko adhd, tohle u lehce az stredne nedonosenejch deti dost casty.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY