Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44886 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 14:33

dzizisketa Tlapkám, at atb brzo zaberou a vylečí se brzo. Kamarádka takhle jela s dětma na pohotovost, protože do nich nemohla vpravit atb, že už teda vynechali dvě dávky, a že fakt nevěděla, tak asi at jím to dají nějak nitrožilně nebo prostě byla zoufalá. Tak přijeli, řekla svůj problém, děti během minuty spolkly obě dvě tu obří pilulku a s pohledem ala loučíme se s největší blbkou na okrese jela domů:-D. Takže to bylo jen pro odlehčení. At to probíhá všechno hladce, a je to brzo pryč, chudáček malej. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2023 14:54

Karja mě doktorka říkala, že mu atb rozpouštět na lžičce. Ale možná to byl jiný typ a teď je člověk asi rád, že vůbec něco sežene. Ale stejně to byl problém do něj v noci dostat.

dzizisketa ať je Rosťa brzy ok

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 15:46

999 Jojo, starší kolekce HM. Kdyby si po něm toužila opravdu hrozne moc, dej tomu max 3 týdny a já ti ho klidně pošlu

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 15:53

Karja nie, gumovu nie, to mame, ale to dávam v mega lejaku mimo zimy. Lukasko ma v škôlke prekurene,  takže nosí tenké tričká z pepca,  na tom tenkú mikinu, a má rád teple bundy, najlepsia je z Lidla, ale rozhodne nie je nepremokava. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 16:15

letfenixa dcera má nepromokavou bundu podšitou fleecem z Tchiba, ale je nejméně 6 let stará a místo tenké mikinky by musel mít tlustší. Bunda je určena na lyžování a ten fleece, co má, není nejtlustší. Fakt teplou bundu do města jsem pořídila loni v M&S, ta něco mírného deště vydrží, ale delší slejvak ne.

Online 999
19875 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 16:18

MP Meri Ano prosím :-). Píšu SZ

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 17:00

Mohučanka to Tchibo je dobrý tip, ďakujem! Ešte som zabudla napísať, že jasnej farby, zrazu je tmavomodrá problém,  že je príliš tmavá. 

Online Potrefenáhusa
38980 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 17:11

Zina u nás jsou pořád hodně oblíbeny tyhle 

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 18:40

Snažím se malé dítě naučit převody jednotek hustoty. Všechno sice ví, ale ničemu nerozumí, říct si nedá a když se jí to pokusím vysvětlit, tak se vzteká hned u první věty. 

Jako vydržím hodně, ale mám migrénu, za sebou těžký den v práci, k tomu za sebou hodinové lovení telefonu ze škvíry za postelí (hodila si ho tam asi ve vzteku, to nevím) a tím související úklid pokoje. 

Takže jsem asi právě přišla o hlas jak jsem ječela.

Offline SunEclipse
3505 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 18:51

continuity ty jo jsi obětavá - ja stará herodeska bych teda rozhodně nelovila - sám sis hodil, sám si vyndej...jdi se učit, a až to budeš umět, přijď, pobavíme se o telefonu.  Ale je fakt, že s holkama nemám zkušenosti..

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 19:00

SunEclipse hele, s mužem jsme to za pomoci jeho technického umu lovili hodinu a to byly fáze, že jsem už hledala, jak požádat o novou simku. Je to nešikovná postel, obrovský kus nábytku, nedá se tím hnout a rozebírání taky nepřichází v úvahu. 

Ale to se stane. Dokud jsme lovili, byla samozřejmě jak milius. Otočit to úplně nešlo, protože muž potřeboval odejít. 

Ale najedla se a už je zlatíčko. 

EDIT: 10 minut mi trvalo ji to vysvětlit,aby to pochopila. Pitomych 10 minut.

Online 999
19875 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 19:33

continuity Když tě tady vidím, tak se tě musím zeptat :-). Co si myslíš o tom, dát dítě po 5. třídě na gympl pro nadané děti do matematické třídy s rozšířenou výukou IT? Neteř je fakt moc chytrá, školu zvládá s prstem v nose, všechny testy na 100 procent, stačí jí, co slyší ve škole. Ale my jsme spíš rodina, která pracuje v médiích nebo v umění :-). I když jsme i technicky nadaní, s matikou taky dobrý, jen nemáme nikoho, kdo by se tím zabýval od dětství. Ona má jasno, buď zůstane na stávající základce nebo chce do matematické třídy, protože to je pro ni pohoda :-). Rodiče se bojí, aby z ní nebyl tak trochu asociál :-). (samozřejmě myšleno v nadsázce) Je tam i humanitní větev, ale to si ťuká na čelo :-). Ona je normální treperenda, společenská, hraje na klavír, zpívá ve sboru, hraje tenis, hodně čte, tak mě zajímá, jestli to pro ni nebude těžké, být mezi matematiky a ajťáky. Dala bys tam svoje holky?

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 19:45

999 který gympl?

Starší má bývalou spolužačku v jazykové třídě na Dopplerovi a prý se ta matematická třída v jejím ročníku opravdu "povedla" a je to plna sheldonu a polovičních autistů. Ale hodnoceno pohledem jazykarky.

starší je v matematické třídě na běžné základce a stejně je to se spolužáky občas husté. Kamarádi s jednou spolužačkou a s holkami z paralelky. Další věc je, že mladší je v úplně běžné třídě a kluci jsou stejně idioti. V tomto věku asi bežné. 

Asocial se z ni nestane, spíš se může stát, že v tom kolektivu to bude trochu drhnout. On je hlavní problém, že tam je těch holek vždy docela málo. 

Asi bych se rozhodovala i podle úrovně základky, na které zrovna je. U nás zůstat na té stávající vůbec nebyla možnost. 

Online 999
19875 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 19:51

continuity Na Dopplera :-). Ta její ZŠ škola je sice krásná jak z Bradavic, ale úroveň velmi průměrná :-).  Ale má tam kámošky a asi se to její iq nesníží, ani po ukončení základky.

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 19:57

Dnes v škôlke jeden chlapec rozdával darčeky- v obálke vlastnoručne nakreslený obrázok plus cukríky. Takže Lukasko sa rozhodol, že tiež vyrobi darčeky.  A úlohy do školy s ním bude písať tato !

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2023 20:02

999 a není v ní taky trochu Sheldona, když do té matematické třídy chce? Myšleno samozřejmě v dobrém. Klidně si tam může se spolužáky a spolužačkami rozumět dobře a tu humanitární část osobnosti rozvíjet ve sboru,... a mít kamarády i tam. Pro zajímavost moje ségra je zaměřená hodně humanitně, ale poloviční autista je taky;)

Online 999
19875 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 20:06

Evaeva Právě že ne :-). Ona si sice pamatuje, kolik peněz na korunu vybrali v každém dni adventních koncertů, ale řekne ti to jen na tvojí otázku :-). Jinak ji zajímají hadry, hudba, prostě normální věci pro její vrstevnice.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2023 20:09

999 já bych si zas úplně nedělala iluze, že holky, co se tam dostanou, budou jiné U těch kluků bych skoro řekla, že to v těch 13 může být spíš výhoda. A ona tam chce nebo rodiče chtějí, aby opustila základku a ona je ochotná jít maximálně sem?

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 20:14

Evaeva já mám dítě fakt matematicky nadané a stejně ty kluky úplně nedává, ale není to problém Sheldon, to je dost klišé (  Hlavní problém je, že těch holek je ve tride pár a když ti nahodou nesednou, jseš odpískána. Ty holky jsou jinak celkem normální, jenom jim jde matika. 

Online 999
19875 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 20:16

Evaeva Řekla bych, že rodiče tuší, že tahle základka je spíš společnský klub a chtěli by, aby šla jinam. A ona to podmiňuje matikou :-).