Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43528 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 21:24

Gatita díky, já to psala a nakonec smazala, ale sheldon vědec/ matematik je příšerné klišé. Já teda ani ten seriál nemám ráda, je to taková představa běžné veřejnosti o tom, jak to mají vědci s přírodovědným nadaním. 

Jsou pro ně obvykle důležité trochu jiné věci, ale to nutně neznamená, že jsou nějak asociální nebo společensky totálně neschopní. 

Online dzizisketa
9020 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 21:39

Karja 

Na antibiotika naštěstí řekl "mňam, to mi chutná"

On chudák včera v noci skoro nespal, plakal že ho bolí v krku. A dneska má zase úplně ucpaný nos, takže ze spaní kvílí kvůli tomu, už jsem tam třikrát byla že je vzhůru. Ale k paní doktorce se těšil, dokonce si vybral triko na sebe, které jí chtěl ukázat

Online 999
19875 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 21:53

Gatita Tak snad to dítě má víc rozumu než my:-). Chce tam, tak ať to zkusí. My jsme mimo tento okruh lidí, tak to máme asi zkreslený :-).

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 21:56

dzizisketa achjo, chudáček. Ať to rychle zabere a uleví se mu.

My jedem stopadesate kolo rýmy a horečky, už mě to fakt ničí. 

Online Gatita
8672 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:06

continuity zrovna nekteri ti moji kamaradi meli tbbt radi hodne, oni v necem byli jinde nez prumerna populace, tak meli asi radi ty vtipky na to mimonstvi, ktery nemusi byt nutne vyhrazeny vedeckym kruhum. Ja tam znala asi 8 kluku, a jen jeden byl sveraz. Ona to byla dost zajimava parta, furt neco organizovali, chodili jsme do divadla, na filmovy festivaly, na vecirky...tolik srandy jsem nezazila ani na svoji humanitni fakulte:)

Online Gatita
8672 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:08

999 verim, ze se dobre rozhodne:) 

Online Karja
44886 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:32

999 Gatita Jo, já si myslím, že takovahle třída matematikaru bude ve výsledku třeba i mnohem společenštější, jakože budou chodit na nějaké kulturní akce, srazy, něco víc neotřelého delat. Na běžné základce bude třičtvrtě kluků dělat nějaký sport a volný čas věnovat tomu. Ať si vybere dobře! 

Online 999
19875 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:37

Karja No ale kluci, co dělají sport, jsou dobrý, ne? :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:41

999 Karja u nás na gymplu taky 3/4 třídy dělaly sport, to se fakt nedá takhle říct:) I v mém domovském sportovním oddílu většina chodila na nějaký gympl, skoro všichni šli na VŠ,... Skoro bych řekla, že ty rodiny, co děti "strkají" do vzdělání, strkají děti i do sportu a dalších mimoškolních aktivit. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:43

Gatita No ja zas znam Sheldona, ale jeste horsi variantu. Strasne chytry, ale ciste v te teoreticke rovine. Sel na Matfyz a CVUT, oboji s prstem v nose. No ale nic moc z toho. On je mimo i socialne, vazne vubec nechape, ze je neco treba nevhodne rikat. K tomu je dost bigotni katolik. Cely gympl nosil stejne obleceni a k Vanocum dostaval od souseda sprchace (no a ja sedela za nim a vecne jsem odklizela z lavice lupy) . Jinak uplne zlaty kluk a myslim to uprimne, ale proste uplny mimon. Vlastne i muj muz, o kterem si hodne lidi mysli, ze je Asperger tvrdi, ze nikoho tak divneho jeste nezazil .
Vlastne jsme tech kapku mimonu meli vic, jeden je muj velky kamarad a jsme v kontaktu mnohem vic nez s "normalnim" zbytkem tridy. Naposled mi vypravel, jak jeho rozlucka se svobodou byla nejvetsi odvaz. Pry pujcili nekolik compu a u nej doma proparili vikend parenim retro strilecek.  

Offline SunEclipse
3505 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:44

999 hele i my ajťáci a matikáři jsme lidi. Někdy třeba divný, ale vcelku hodný a neškodný.

Jos no když to vezmeš rozumem, je to přínosnější než se ožrat a koukat na striptérku...

Online continuity
43528 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:46

Gatita já jsem se v 80. letech naučila hrát na kytaře půlku Kryla na matematickém semináři. Lezli jsme v noci po hřbitově, stopovali a hráli různé bojovky v lese. Kdyby tak rodiče tušili . Organizovali to pro nás, děti ze základních škol, matfyzaci.

Online Karja
44886 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:49

999 No já to myslela na to kamaradeni a zábavu a mimoškolní aktivity. To vůbec nepředpokládám, že by uháněla někoho ze tridy, to snad bude běhat za staršíma klukama:-D

Evaeva Myslela jsem ten matematický gympl oproti běžné základce, běžnému gymplu.

Online Karja
44886 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:52

SunEclipse Jo, mně je ta rozlučka se svobodou taky sympatická. Jednoho mého spolužáka rodiče mají lod v Chorvatsku, on na ni jezdil na pánskou jízdu, já nevím, co se tam delo, protože já nebyla moc v parte, ale většinou to licili tak, že tam hráli hry:-D:-D. Ty vogo, zlatě na rozlučce než na jachtě!

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:53

continuity Ale fakt jsou tam i divni lide. Muz si na par let zkusil spolubydleni se spoluzaky z jaderky. A tam fakt par travil romanticke vecery resenim rovnic. Byli proste...jini. No neprekvapive muz tu jaderku na rozdil od FELu nikdy nedodelal. 

Online Karja
44886 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:54

Jos Jo, ale to třeba na vysoké, na tom gymplu se to ještě nemusí tolik profilovat 

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:57

Karja No tak rekneme, ze tyhle moji spoluzaci vypadaji jak z legendarni fotky "brutalni parba na Matfyzu" nebo tak nejak. A i tak pijou. Ale vsichni az na jednoho singla si nasli moc fajn a normalni holky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:57

Karja já právě znám i spoustu sportovců z Keplera, Dopplera a tak:)

Online continuity
43528 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 22:59

Evaeva

To je asi na jinou diskuzi, ale já si především myslím, že naše školství, až na nějaké výjimky, ani tak nevyžaduje extra talent, uspěje i průměrné dítě, pokud je dostatečně vytrvale a zvládá dril. Což je přesně to, co ten sport rozvíjí, takže mě ani nepřekvapuje, že sportovci většinově uspějí. 

Takové ty děti nadané od Boha jedním směrem mají spíš problém než výhodu. Vyhrabou se z toho nejdřív na střední, někdy až na vysoké, pokud se vůbec dostanou až tam. 

Třeba můj muž měl celou základku čtyřky, na střední se jakž takž  rozjel. Teď je olepeny certifikacemi ze všech stran a volají si ho na ty nejsložitější věci, které nikdo nechce řešit. Momentálně dělá práci, na kterou je obvykle potřeba VS. No blbý očividně není, jen dyzortografik. Taky se nemusel na tu střední vůbec dostat, měl jen štěstí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2023 23:05

continuity však jo.