Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43528 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 23:05

Jos Když si večer počítáš rovnice je to divné a když čteš knížku v němčině, aby ses naučila jazyk, tak to je v normální?

Jinak ta slavná pařba je fotka 16letych kluků na nějaké matematické soutěži. Jeste se ani předtím neznali. 

Online continuity
43528 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 23:14

Evaeva s blížící se klasifikaci moje frustrace že školství standardně narůstá.

Nechci se vidět takto za rok pred prijimackami. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2023 23:32
Offline Garfie
28610 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 04:21

999 Já myslím, že ta tvoje neteř, podle toho co jsem o ní slyšela, prostě vyjde s každým. Já bych se toho nebála, pokud tam sama chce, tak tím líp. Matika jí určitě neuškodí, i kdyby se později vydala jiným směrem, naučí ji logickému myšlení a to s vždycky hodí, zvlášť holkám!!! Pokud by tam byl nějak katastrofální kolektiv (což si úplně nemyslím), může odejít na šestiletej gympl. 

Hele, já šla po gymplu na matiku-deskriptivu, přijímačky jsem měla jedny z nejlepších, kolektiv tam byl nakonec super, hlavně kluci mimochodem! , ale stejně jsem nakonec přeběhla na fildu, však ona si svoji cestu najde. 

Online 999
19875 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 06:06

Garfie Sama jsem zvědavá, jak to dopadne :-). 
Jsi dobrá, s tou matikou :-).

Online Karja
44886 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 07:40

Evaeva Jo, ale myslela jsem to tam, že tam ty děti budou aktivní všema smerama, bude mít víc možností se najít. 

Offline Garfie
28610 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 07:44

999 No jo, ale teď po letech mám problém vysvětlit látku dětem.

Online Karja
44886 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 07:45

continuity Jojo, frustrace, ségry kluk nosí jednu poznámku za druhou. Tak ji jen říkám, že prostě standardni školství na něj není uzpůsobeno, že to nejde aby 25 děti sedělo půl dne ve třídě na zadku, dělalo z půlky co je nebaví, a takhle zivej kluk tam ještě byl hodnej celou dobu. To prostě nejde z podstaty aby to dal bez poskrvnky.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 08:33
Reakce na 999:

Karja No ale kluci, co dělají sport, jsou dobrý, ne? :-)

​Pro nás nesportovce moc ne  Jako ke to fakt rozdíl, ex byl velkej sporťák a fakt jsme se třeba v představách víkendu dost mijeli. Pro neho byla priorita stihnout kolo, trening, ideálně ještě bazén, do toho pes ... sambo nesportuje skoro vůbec a je to ke mně mnohem lepší :)

Online Karja
44886 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 08:39

MP Meri No podle mě je to pak docela problém, že často ti sportovci neumí dát po založení rodiny sport na vedlejší kolej a furt to chtějí stíhat. To vidím, že oni ty kilometry musej někde nahonit a ty ženský jsou nasrany věčně s deckama doma:-D. Ale pak když jsou ty děti větší, je to třeba zase výhoda. Nesměj být asi jen tak zapálení;-). Ale se mnou se jednou rozešel kluk, že nestíhá svůj koníček/sport, nevím teda jestli nekecal, spíš jsem ho nezajímala:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2023 08:42

Karja taky znám takové případy, ale může i dopadnout dobře:) My se s mužem poznali na tréninku, ale teď kolikrát nedělá nic, jak je týden dlouhej

Offline viktorka_od splavu
49418 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 08:54

999 ja myslim ze mas fakt zkreslene predstavy, mimoni jsou i v bezne populaci/tride a treba muj uplne nejvic ezotericky kamarad je matematik i se tim vicemene zivi, pritom je asi nejvic socialne zdatny chlap co znam

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 08:55

Karja ono asi zalezi, jak moc je ten chlap zalozenim sobec. My jsme pred detma oba sportovali dost, muz kolo, maratony a po narozeni starsi to kriticky zhodnotil, ze bez hlidani to zatim fakt neni udrzitelny. Ja bych to navic nesnesla, aby si chlap nechal svoje zajmy a ja mela deti 24/7. Kamaradka to ma opacne, deti neustale na krku a manzel fotbal a jine a ja jenom kroutim hlavou a fakt se drzim neco nerict. Nevim jestli je ona tolerantni svetice nebo ja mrcha 

A uplne nejhorsi varianta je amatersky trener, co ma jeste normalni zamestnani. 

Online notna
9515 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 09:39

999 Ještě bych při rozhodování přihlédla k tomu, jestli by na gymnáziu stíhala i ty svoje další oblíbené aktivity. Dcera taky zvládá základku bez problému, ale v páté třídě odmítla příjmačky i jen zkusit, protože chtěla zůstat s kamarádkama a nechtěla se vzdát žádné své aktivity. Nejdřív mi to přišlo líto, že to aspoň nezkusila, ale zpětně, je teď v 8.třídě, musím uznat, že se rozhodla dobře. Ve škole založili s jednou učitelkou a dalšími spolužáky školní rádio, ve sportu se dostala na dětskou olympiádu a v jednom kroužku ji právě tento týden nabídli, že by se mohla začít připravovat na pomocníka trenéra. Nejsem si jistá, jestli by to všechno při gymnáziu zvládala.

Je teda pravda, že se základkou máme štěstí, je skvělá, a my zase naopak nejsme úplně velcí nadšenci pro gymnázium od 5. třídy. Tak jsme to s ní jen pečlivě probrali a rozhodnutí nechali zcela na ni.

A jinak bych se matematické třídy nebála. Řekla bych, že v tomto věku ty děti jsou normální puberťáci. Co slyším od kamarádů, kteří mají děti na gymnáziích. A dcera má ve třídě nejlepší kamarádku, která má ve škole matiku navíc pro nadané, je v menze a je to úplně normání děvče :-)

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 09:58

999 já jsem šla ze čtvrté třídy na školu s rozšířenou výukou matiky a fyziky a bylo to úplně super. Rozhodně lepší kolektiv dětí než na předchozí obyčejné základce. Byla jsem tam jen dva roky, pak mě rodiče poslali jen tak zkusit zkoušky na šestileté gymnázium, vybrala jsem si humanitní zaměření a myslím si, že jsem se dostala bez jakýchkoliv problémů právě díky předchozím dvěma rokům na matematické. Takže já jsem pro. Ať to neteř zkusí, jít jinam může kdykoli.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 10:17

Garfie Jé, to je moje hláška, že si každý dítě svoji cestu nejde. Mám to jako zaříkávadlo, co mám mimi a funguje to 100%  

Offline tv
4286 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 10:18

Syn je týden nemocný, včera se mu na obličeji udělalo pár pupinku-cervene, mokvající střed. Dnes o dva víc plus dva na prstu. Myslíte, že stačí desinfikovat betadinou? Nebo mám koupit něco jiného ještě? K doktorce to dnes už nestíhám, mám nějaké zařizování, navíc jsme tam byli v úterý.

Offline Tabea
8228 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 10:37

tv noha, ruka, pusa?

Offline tv
4286 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 10:50
Reakce na Tabea:

tv noha, ruka, pusa?

​Volala jsem do školky a je to tak, chodila tam holčička se sedmou nemocí.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. ledna 2023 11:04

Prosim o radu. Merino triko dupeto. Syn nosi 92 (Lindex), par veci z M&S jsem menila za vetsi (ted 3-4roky) nebo 92-98 Pepco. Tak nevim, jestli brat 92-98 nebo radsi jeste vetsi, aby to nebylo na dva mesice...Driv jsem kupovala Crawler a ten byval spis vetsi nez deklarovano. Dekuju