Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 08. února 2023 21:47

Ja jsem vymekla a oslavu synovi delam. Muze si pozvat tak 4 deti a delam to doma, upecu dort a koupim pytel chipsu. Synovi na tom hodne zalezi, je to pro nej vic nez darek. Ja to moc nemusim, je to dost rachot, ale tech par hodin 1x za rok preziju. Vetsinou mi staci, kdyz tam se mnou je jedna matka jako podpora, vetsinou jsou ty matky spis rady, ze tsm byt nemusi. Jsou to proste normalni zenske

A jsem vylozene rada, ze syn ty kamarady ma. Ja nejsem zrovna matka roku, ale na tomhle si zakladam, aby mel syn pristup ke kamaradum, mohl si jit nekam pohrat nebo nekdo k nam. Obcas jede i s nekym na vylet, nebo my vezmem nejakeho kamarada s sebou. Ty deti jsou imho hodne a chytre, tak co vic si prat? Obcas si s temi rodici i vypomahame s vyzvedavanim, nevidim duvod se temto kontaktum branit:)

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 08. února 2023 21:55

Evaeva tyjo, jdeš mi do noty. Oslava v herně se bojím, že nás nemine jako hosty a moc doufam, ze po tom nezatouží i syn. Naštěstí má narozeniny pár dní před kamarádem, tak to musíme oslavit včas víkend předem doma, aby nechtěl hned taky

Ty dárky pro kamarády jsou dost ošemetný, fakt nechci vyměňovat si s dětma ze školky dárky za mnoho set. Ani kupovat kraviny samozřejmě. Ale tohohle chlapečka asi karetkou Djeco ani knížkou moc nenadchnu.

Synovec měl oslavu s kamarády ze třídy a dostal fakt dárky že jsem valila oči. Třeba Karak - velká desková hra asi za 600

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:00

žluťásek Jo, tak já to beru u někoho, kdo je movitější a fakt má ty výdaje jinde, tak pro ně je jednodušší koupit hru za 600 než přemýšlet nad něčím, aby to nebylo moc drahé a zaroven blbost. Blbý je, když se to tak sejde u všech! Kamarádka právě říkala, že všude posílá nějaké jídlo plus ten dárek, že hlavně ten syn chce dát pěkný dárek a je to prostě opruz, že by se měli ti rodiče spolu domluvit a trochu to stopnout. 

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:03

Kluci moc oslavu nevyžadují, zatím na ni došlo jen jednou. Jak jsou začátkem ledna, domluvila jsem se s nimi, že to uděláme, až bude venku pěkně. Nakonec to syn slavil až koncem srpna a já byla po půl hodině grogy. Bylo jich dohromady asi sedm a řev jak u pavianů. Objednala jsem jim pizzu a pak se mi podařili vystrnadit na louku, to už byl pokoj. Akorát si začali hrát na schovku až za tmy, tak byl problém je sehnat, když si je přijeli vyzvednout rodiče. Jo a až pak jsem zjistila, že zkoušeli kouřit cigarety vyrobené z papíru a nacpané listím. Takže asi tak.

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:05

Přiznám se, že jako introvertovi non plus ultra, co nesnáší cokoliv organizovat, se mi z představy dětské oslavy dělá trochu mdlojasně, člověk se pro děti přemůže, budu to brát jako další státnice...

Offline dzizisketa
9025 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:10

Rosťa teď taky začal mluvit o oslavě, teď jsme na pár byli a očividně se mu zalíbily, už pozvání obdržela Anema

Ale je květnový, tak uděláme piknik v parku a když budeme dobře naloženi, tak v tom našem místním komunitním centru, tam je vnitřní hrací koutek, zahrada s terasou a dělají i občerstvení, vše za úplně směšnou částku.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:11

brrr Lituju tě!

Offline dzizisketa
9025 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:12

A dneska jsem na sebe pyšná, muž šel na badminton v ten nejblbější čas, tj. od sedmi, a mně se podařilo uspat obě děti ve dvou různých pokojích v normálním čase a v pohodě bez nějakých křiků nebo pláčů!

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:13

dzizisketa Jj, ty venkovní oslavy letní jsou mnohem jednodušší.

Dcera si taky plánuje oslavu, jakej bude mít dort, ale mezi pozvanými hosty jako první jmenuje našeho třicetiletého souseda, takže to bude zřejmě velká akce. Dort budu péct zřejmě v troubách celé ulice.

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:14

Karja já si doteď pamatuju tu hrůzu, když jsme měli v první třídě vánoční besídku a paní učitelka nám řekla, že nejlepší dáreček pro kamarády je ten, který jim sami vyrobíme. A já jsem doma celý odpoledne lepila želvičky z ořechových skořápek a nejmilejší kamarádce vyráběla zasněženej domeček z papíru, polepenej vatou. No a pak jsem dostala třpytivou tužku a voňavou gumu a přívěsek na klíče s koníkem a děsně jsem se styděla za ty samodomo dárky

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:15

dzizisketa Gratuluju, to jsou důležité milníky! Já jsem měla "volnej bejvák" včera. Plánovala jsem si, jak uspím děti brzo a užiju si volného večera, nejlépe rozpláclá u gauče s nějakým žrádlem...prostě party. No a tak jsem usnula s nima, jenže asi jen na 45minut, takže jsem se probudila v debilní čas a uplně rozlámáná!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 22:16

žluťásek tenhle kluk je hrozně milý a přátelský, ale přijde mi trochu jako šídlo, takže s tou hrou taky váhám. 

JankaM vyloženě družit se nepotřebuju, ale zase bych se mohla s těmi rodiči trochu seznámit, syn tam chodí už druhý rok a neznám nikoho. Syn tam vydrží, to se nebojím, spíš nevím, jestli je to společensky v pohodě nechat tam lítat partu kluků s jedním dozorem Muž teda říkal, že půjde on, ale asi ho nepustím. Když tak si aspoň vyřídím nějaké nákupy.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:16

žluťásekJo život je plnej takovýhle pocitů, lituju tě!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 22:18

dzizisketa taky si na tyhle milníky pamatuju, člověk se (právem) cítí jako superhrdina 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:20

Evaeva dzizisketa Jj, mě jednou pobavilo, jak jsem někde na internetu četla příspěvek paní, že když vzala poprvé všechny své tři děti do zoo, tak si připadala že si to snad napíše do životopisu:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 22:20

Gatita já si právě taky myslím, že kamarádství se musí podporovat. Syn je introvertní a nebude to pro něj lehké, tak musím využít každé příležitosti. Děti pobíhají po bytě mi nevadí, moji kluci za to taky umí vzít. Akorát v létě by se hodila ta zahrada.

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:21

Karja žluťásek Mně by to jako rodiči asi bylo i nepříjemný, kdyby moje dítě dostalo dražší dárek od prakticky cizích lidí. Vytvoří se tím nějaký závazek a už se točíš v té spirále dárků, ze který je pak trapný vystoupit. Já si myslím, že hlavní dárek by měl být od rodičů a popř. babiček a kamarádi ať donesou nějakou sranda drobnost typu tetovačka, sponky nebo koule do vany...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 22:21

Karja haha, takový zážitek mám taky

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:25

monis Jojo určitě. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:27

Evaeva Ano já taky, když jsem projela ve špičce městem, parkovala jsem na parkoviště u zoo ty děti z auta, a fakt jsem se cítila jako mistr světa amoleta a najednou prásk!! Zavřela jsem dceři ruku do kufru:-D:-D