rasaNori mně to nemusíš nijak ospravedlňovat, vaše holky jsou super šikovné a vždycky obdivuju, co zvládnou a jak skvěle, naopak mám občas pocit, že toho od nich chcete moc. Jen mi přišlo takové... no jako chlubení, my máme štěstí na děti, které milují cestování. Řekla bych, že děti jsou vlastně dost podobné, až na nějaké výjimky nesnášející auto, ale to se týká podle mě hlavně kojeneckého věku a časem to pomine. Hlavní rozdíl bude v tom, jací jsou rodiče a co jim ještě připadá v pohodě. Já bych si třeba řekla, aha, z téhle akce je vezeme nenaložené, nachlazené a blijící v serpentýnách, tak to asi bylo už moc a příště bych se na to vyprdla.
. Ty podložíš nohy a jedeš znovu.
Vše o těhotenství a dětech
dzizisketa já bych to zvládla, i děti, i bych si to užila, ale nehodlám řešit, jestli mají na Madeiře čočkový chipsy! ![]()
Jinak koho zajímalo, co mi řekne fyzioterapeutka na w sed:
Fyziologicky je to úplně přirozené. Vzhledem k tomu, že ještě nesedí bez opory a v tom wéčku je jen pár vteřin, tak to ještě není nic patologického. Ale máme ji podporovat v šikmém sedu (ten umí) a až si začne sedět sama bez opory, tak jí polohovat nožičky nejdříve do sedu překážkového. Říkala, že prostě tohle prostě drilem. A také že holčičky mají tu oblast pánve přirozeně volnější, a proto takhle sedávají častěji. Jinak motoricky je zcela v pořádku, hezky leze, máme se ji snažit samozřejmě co nejdéle udržet na čtyřech a dělat jí opičí dráhy a vypouštět na různé povrchy.
Pokud byste chtěli, jde o Lucii Alblovou, Fyzio pro děti, u Skalky. V ordinaci má i Futu houpacího koně a domeček s houpačkou (tím se zabavil Rostíček).
Pinot Noir nn, to nemelo byt chlubeni, proto jsem se ptala na to jak jste to delaly jako tehotne, protoze za sebe jsem presvedcena, ze to mnozstvi km na cestach se muselo na detech dost podepsat. Stejne jako jsem se jako tehotna nezrikala korenenych jidel, morskych potvor atd. A poblila se proto, ze splacala kde co vcetne ukousnuti z kostky masla...:D

Včera v autobuse jsem si na tebe nemohla nevzpomenout - Rosťa si užil small talk s paní na kraji seniorského věku. A když vystupovala, řekl jí: "Na shledanou, hezky jsem si s tebou popovídal!" Normálně se tomu ti lidi kolem zasmáli ![]()
rasaNori kluky právě tyhle aktivity moc nebaví, resp. ne takhle "na povel". Těch šest hodin čistého času jízdy zvládneme, popravdě ani já bych nikam výrazně dál na jeden zátah asi jet nechtěla, takže si nestěžuju. Ale neřekla bych, že je baví cesta, ale ten pobyt jo.
dzizisketa to jsou dobré zprávy ![]()
Pinot Noir ono záleží taky na dětech. Na Madeiře jsem nebyla, ale starší syn je vyloženě turista, stezky přes kameny a tak miluje, do kopce běží, jen to nesmí být rovná cesta vhodná pro kočár. Druhý je naopak kavárenský povaleč, to má teda taky po nás ![]()
dzizisketa to zajímalo mě, díky moc! A Lucie Alblová je super, byla jsem u ní se starší.
Evaeva tak taky bych radsi vyrazela s muzem spolecne, ale to vzhledem k nasim konickum jeste dlouho nepujde. Takze my nez sedet doma (kde nas to onezuje stejne a taky se dost casu stridame), tak radsi vyrazime a zkombinujeme program. Protoze na poradne ferraty, skialpy a tak se nedostaneme spolecnr v dohlednych 8 -10 letech podle me. A tolik let cekat nechceme. Navic dovolena kde bychom si to uzili vsichni spolecne bez upravy programu neexistuje. My nevydrzime dele nez pul dne lezet u vody, nebo se placat na hristi/ ve meste. Takze pro nas je to takto idealni, ale chapu, ze to neni pro kazdeho.
Evaeva však kluci už jdou velcí, naše bych tam klidně vzala (nebýt těch chipsů
), ale původně byla řeč o dvouletém dítěti.
dzizisketa Taky k ní chodíme, přestože to máme přes půl Prahy. Vždycky mě uklidnila, umí to s dětma a hlavně se k ní dá objednat přes internet
MPLee ano, to já úplně chápu. Plácání se na hřišti na dovolené mně strašně vadí, to můžu být doma. Ale naštěstí nejsme tak sportovní typy jako vy, třeba loni v tom Rakousku starší syn zvládl jen o trochu méně než bych chtěla. Nejhorší to bude letos, mladší toho moc neujde a na nošení je už těžký, takže to na žádnou extra turistickou dovolenou nevidím.
Pinot Noir já bych právě řekla, že dvouleté je v dobrém věku, můžeš ho nosit, ale už to není mimino. Já bych si tipla, že chtějí další dítě a byla před nimi vidina dalších dvou, tří let strávených plácáním se s kočárkem ![]()
dzizisketa to je milé, paní si jistě taky hezky popovídala ![]()
Evaeva jo, my se takhle děsíme letos cyklistiky. Loni jsem jezdila ještě v 7 měsíci s břichem
a dcera se nechala vozit v sedačce. Letos už tam podle mě chtít nebude, ale sama nic neujede. Má pořád odrážedlo, i když každý den si dalme kolečko vysvětlování, proč nemůže mít pedály jako táta. A já budu s miminem beztak mimo, chariota nechceme. Ale dost mi vyhovovalo vyexpedovat muže s dcerou na kolo na celé odpoledne, to mi bude chybět
eless díky, ten druhý vyzera dobře, ten úplně bez obrazkov by asi nepresiel :)
žluťásek super, ta sa mi paci velmi, a aj ta cena ![]()
Přispěju se svojí troškou do mlýna cestování...v těhotenství jsem cestovala hodně, obě holky cestují dobře, ale souvislostí si jistá nejsem. My jsme s dětmi trochu změnili destinace, aby to bylo pro nás jednodušší, vpodstatě už nejezdíme do nepřístupného terénu, ale do placatého terénu, ale tak, aby to bavilo všechny. Kamarádka dělá dovolenou extra pro potomky (=válení u moře) a pak jede s manželem na dva týdny podle svého zájmu. Tak to není můj šálek čaje (ale možná jenom závidím, že nemáme hlídání
). Teď na horách se zjistilo, že dcera sjede jakoukoli sjezdovku, takže už jsem si s ní dobře zalyžovala. Jako jo, bylo to většinou tak, ze manžel byl s jedním dítětem, já s druhým a v poledne jsme si ty děti prohodili, ale nám to nevadilo. Fakt bylo strašně hezký sledovat a prožívat s tím dítětem tu činnost, teď konkrétně lyžování, a vidět její soustředění a úsilí a hrdost, jak to pěkně sjela ![]()
(To lyžování je jen příklad, dcerka odmítá chodit do kroužků, ale poslouchá, když jí něco učíme my. Bez hlídání s ní travíme 100% dovolených a prázdnin a je fakt hezký vidět jí rozvíjet se a růst. Hysterické výlevy, záseky a schválnosti - ale nikdy, když o "něco jde" - z paměti vymazávám
)
MPLee to chápu ![]()
A dost mě teď baví výtvory dcery z výtvarky. Dnes tučňák

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY