Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2023 16:51

Kokoska to věřím, zlatý mimina (naše spaly a neřvaly)

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 14. února 2023 16:55

Kokoska já si na cestě povídám se synem fakt ráda, ale někdy mi z toho vodopádu myšlenek jde taky hlava kolem. Dnes jsem odcházela do práce a zastavil mě ve dveřích, potřeboval vědět, jak přesně fungují rotaviry. To je fakt něco, co chceš řešit v půl osmý ráno

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 14. února 2023 16:56

Kokoska ano, šestiletý kombinuje ta témata vašeho čtyřletého i sedmiletého. V Minecraftu s ním zatím držím krok. Nepustí si nic, protože by blil, nicméně vydrží mlet o Minecraftu, Among Us a Siren headech, Slender manech, Godzillách a Huggy Wuggy a spol. neomezeně dlouho!

Rád si v autě pouští písničky, ovšem ty písničky jsou o Minecraftu, Among Us, Siren headech, Huggy Wuggy...

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 14. února 2023 16:57

Naše dovolenky bývajú pekné,  hoci ešte občas riešime denne spanie,  akurát tie cesty autom bývajú otupne.  A to som autosedačku vytunila vselijakymi zmakcovadlami a prikupila podlozka pod nohy.

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 14. února 2023 16:59

Kokoska A ani v pubertě to není lepší. na dítě má první půlhodinu až hodinu kynedril opačný účinek a je z ní králíček duracel. Mluví, zpívá, vyluzuje prapodivné zvuky, telefonuje a vše s kadencí kulometu a šíleně nahlas. pak během vteřiny totálně odpadne a spí asi hodinu. Pak se vzbudí, je jí špatně, musíme zastavit a po zbytek cesty řešíme, aby jí bylo co nejmíň špatně, takže často zastavujeme, větráme nebo naopak přitápíme apod. Veselé to je. Zanedlouho jedou se školou do Anglie. Autobusem. No, good luck!

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 14. února 2023 17:07

notna ale práve cesta autobusom do Anglicka v 16 rokoch s malou zásoby Kinedrylu ma naučila, že mi prestalo byť zle.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 14. února 2023 17:07

Pinot Noir

žluťásek ja si povidam taky rada, toho malyho zajima fakt vsechno a ma uz i svy nazory, je to legrace. Je samozrejme lepsi, kdyz s jim jedu sama, ze nerusi Adelku. Ale naposled byl strasne hodny a nechal ji spat skoro pul cesty, ale bylo teda uplne videt, jak mu to v te kebulce srotuje.

Vetsiho minule zaujalo povidani, co jsme delali ve skautu, ale stejne pak zas na me vytahl nejaky ty svy valecniky. Ale vecer jsme pak cetli Dobrodruzstvi v zemi nikoho a morseovku jsem mu musela napsat.

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 14. února 2023 17:09

letfenixa Tak to by bylo skvělé!

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 14. února 2023 17:11

Kokoska ty si úžasná babička!

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 14. února 2023 17:11

notna to mela segra, bez kinedrylu ani ranu. Mama s ni musela obcas do specialni ocni ambulance asi 80km od nas, jezdily busem a myslim, ze mati z toho nespala 2 noci predem.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 14. února 2023 17:13

letfenixa jen ted na ne mam strasne malo casu, moc nejsem v Praze.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2023 17:38

Pinot Noir povídá si nebo povídá si s tebou? Syn je hodně dobrý v tom prvním, půl hodinový monolog není problém, ale interakci nevyžaduje, to mi vyhovuje. Ale v autě to moc nedělá, nejvíc večer v posteli, ale i přes den.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 14. února 2023 18:38

Evaeva ne ne, vyžaduje komunikaci právě. Ale často mi rovnou řekne, co mám odpovědět.

Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 14. února 2023 19:04

Pinot Noir Evaeva a mluvi vasi kluci jakoby o nicem? Nevim, jak to lip popsat, proste zaplava slov, ale clovek se nic nedovi. Vubec netusim, co ve skole, co kamaradi nebo jake to bylo s tatou na vylete. Ale zato se u nas casto vedou monology o nejakych bombach, jak je nekde nejaky prevod a propadliste a pak to cely vybouchne, ja to vubec nepobiram! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2023 19:19

Pinot Noir

Gatita skládá si svoje příběhy, samozřejmě nemají ani hlavu ani patu. Základ je on a robůtek v centrále, kde je možné naprosto všechno Občas se do toho promítne i něco z reálného života, ale z toho monologu nemám šanci to vysosat. Většinou teda něčím reálným začne, ale to jsou tak dvě věty.

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 14. února 2023 19:20

Gatita Tak to je přesně u nás. Syn pořád mluví, ale nevím vlastně nic. Co potřebuju vědět, se musím doptat někde jinde

Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 14. února 2023 19:23

Evaeva miuu tak to jste me trochu uklidnily:)

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 14. února 2023 19:29

notna já vím, že tady ta homeopatika moc nejedou, ale na naše blící dítě dobře funguje cocculine. Teď jsem to zkoušela i na sobě ( já nemám úplně hroznou kinetózu, ale koukat do mapy v autě nemůžu) a i těch zatáčkách i v letadle fakt lepší.

Funguje to teda tak, že je potřeba dát tak 2-3 prášky v průběhu předešlého dne. Pak to třeba na podobné dovolené ještě jednou, dvakrát přiživím, ale spíš podle potřeby. 

Za zkoušku nic nedáte, kór, když ten kynedril u vás podle mého vic nefunguje než funguje. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 14. února 2023 19:34

Gatita jo, má "laboratoř", vchází se do ní tajným vchodem pod rohožkou, a tam je možné všechno, taky tam už viděl všechny filmy, četl všechny knížky, hrál všechny hry, dá se odtamtud kamkoliv vycestovat... Běžně začíná proslov "Když jsem byl na dovolené v Rusku, tak..."

Ale jinak se dozvím všechno, co kluci, co učitelka, co bylo na oběd, co dělali, nemá problém popovídat si i o realitě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2023 19:39

Pinot Noir koukám, že varianta centrály je i u vás

Gatita občas poví i něco reálného ze školky, tohle je takový jiný monolog. Ale teď zrovna říkala na oslavě jedna maminka, že ten její syn sice chodí do školky třetím rokem, ale pořád nezná jména dětí - hrál jsem si s klukem s brýlemi třeba. To mně taky uklidnilo, je skoro o rok starší než syn a v září půjde do školy.