Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:10

Sairon Prosím tě a jake datum jsme do toho Chrovatska jeli? Já bych jela docela ještě před prázdninami, nepracuji a tak mi to přijde lepší, operativnější, ale sambo chce kvůli počasí abychom se fakt mohli pořádně koupat (asi tak nonstop) až v září. Že tomu koupání před létem moc nevěří. Holky jsou vodomilné, fakt jsou ve vodě furt, žádné cachtani se s kyblikem po kotníky vody. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:15

Jos Moje děti taky miluji crocsy, na návštěvách si je furt půjčují, ale sambo hrozně sleduje ten fyzio vývoj, ten by jim ty crocsy nikdy nedovolil:-D:-D Jako nevím no, snad v pubertě řekne že už dobrý a budou moct vůbec nosit něco fashion a nebudou se přezouvat někde ve křoví cestou do školy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2023 09:25

Karja my máme crocsy na cestu do sklepa bačkory mají akorát ve školce, když je někdo vyžaduje na návštěvě, tak vytáhnu ty teplé ponožky. Oni teda mají nohy pořád teplé, mladší tady klidně chodí půl dne bos, zatímco já mám dvoje ponožky. (Chápu, že panelák, ale stejně nechápu)

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:36

Karja jeďte v září. My se vždy vraceli poslední víkend v srpnu a několikrát jsme balili o den dřív kvůli šíleným bourkam. Kamarád má ženu Slovinku, jezdí až začátkem září a vždy měli krásně. 

Ledové more jsem zažila v Omisi i půlce v srpna. Byla nějaká bouřka, voda se promíchala a najednou z moře jak kafe, bylo 18C. Ale za dva dny se to vyřešilo. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:37

Karja byli jsme v červnu a jeli jsme kvůli teplé vodě úplně na jih, k hranicim s BaH a na to být celou dobu naložení ve vodě, to nebylo. Záleží samozřejmě jak jste otužilí, pro dospělého to bylo OK, ale děcka jsem po chvilce tahala celé modré z vody. Takže tak ty první dva týdny to bylo spíš tak, že 15min plavali, pak jsem je chvilku zaměstnala na břehu ať se prohřáli a pak se bavili s kyblíkama po kolena ve vodě. Ten poslední týden už se dalo být ve vodě většinu doby.

Cestou zpátky jsme si dělali zastávku na vykoupání u Šibeniku, a byla jsem překvapená, že tam mi přišlo moře o dost teplejší.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. února 2023 09:38

Karja No ja na ne pysna nejsem, ale jsou to prvni boty, ktete pysne nazouval a nosil a strasne se zlepsilo to noseni i jinych bot. A fakt na takove to vybehnuti na terasu, kde mel v lete treba bazenek, tak tam lezl v nich. Jinak mam taky fanaticky barefoot boty a porad syna pozoruju, ze ma urcite ploche nohy. 
Evaeva . ano, zrovna mam tluste ponozky, zdravotni pantofle a nahore mikinu. Syn ma tricko a bose nohy. 

Offline Tabea
8237 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:42

Sairon pro větší bych vzala s sebou podsedák, já mám teď pro děti takový bez těch držadel, takže se dobře vejdou do kufru. A careem nabízí sedačky pro malý děti. 
Kolik je teď dětem let? 5&2?

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:42

Sairon tohle by nám asi lépe vysvětlila andulka01 já tomu moři moc nerozumím, ale větší vliv než teplota vzduchu mají na teplotu vody mořské proudy. Jedna Srbka, co trávila v Dubrovníku celá léta mi kdysi vysvětlovala, že ty Jaderské proudy jdou od jihu na sever podél chorvatského pobřeží a vrací se směrem na jih podél Itálie.

Taky jsem osobně zažila, že na Kalymnosu byla v září studená voda a v tom samém čase na Kosu, což je pár km vedle, teplá jak kafe. 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:43

Jos naše má ledový nohy naopak furt, tak se tím spis taky neridim 

já crocsy nechci hlavně kvůli schodum, jak v domě, tak ven na zahradu 

Buď bosa nebo zapnutý boty 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:45

Karja dík, já potrebuju hlavně potlapkat, pac doma mě nějak netlapkaj, naopak si ještě stezujou! 

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:50
Reakce na Garfie:

letfenixa Musím se teda přiznat, že na imaginární kamarády jsem poté, co jsem viděla Šestý smysl trochu alergická , ale jako jo, taky jsme je měli. Vydrželi až do školního věku a byly doby, kdy jsem jim musela i prostírat!

​Konec Šestého smyslu jsme v kině nepochopila. Mi ho museli vysvětlit. A za pár let se dcera postarala o to, abych si ten film ze sekce mysteriozní přesunula do  reality. A nevím, co se sakra zase děje, ale po pár letech zapomnění jsem si o tom nedávno vyprávěla s psycholožkou a teď jak čtu tebe, jak jsem si zase vzpomněla.  

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:51

Potrefenáhusa já tě tlapkám moc.

Zároveň přidávám nevyžádanou řadu, že bych začla nekompromisně rovnat do nejakého režimu hlavně tatínka. Potřebuješ se vyspat a pokud nechce na ty děti zůstat úplně sám, protože ty skončíš někde na kapačkách, tak se musí zapojit, i když mu to uspávání nejde a dítko si pomrnčí. Vrátit dítě matce je nejjednodušší, ale nic to neřeší.  

Já jsem teda měla tuhle krizi s prvním dítětem, ale kdyby se muž nezapojil, vůbec bych to nezvládla. 

A vůbec to není o tom, kdo koho, kde ocení. V krajním případě bych se jednou večer s brekem zřítila na podlahu. Je to takové trochu hysterické, ale někdy není zbytí. 

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:58
Reakce na continuity:

notna já vím, že tady ta homeopatika moc nejedou, ale na naše blící dítě dobře funguje cocculine. Teď jsem to zkoušela i na sobě ( já nemám úplně hroznou kinetózu, ale koukat do mapy v autě nemůžu) a i těch zatáčkách i v letadle fakt lepší.

Funguje to teda tak, že je potřeba dát tak 2-3 prášky v průběhu předešlého dne. Pak to třeba na podobné dovolené ještě jednou, dvakrát přiživím, ale spíš podle potřeby. 

Za zkoušku nic nedáte, kór, když ten kynedril u vás podle mého vic nefunguje než funguje. 

​Homeopatika nevyhledávám jako první volbu, ale už byly situace, kdy jsem je zkoušela při selhání jiné léčby. Sice v těch případech neúspěšně, ale tady nejde o život. Takže díky za radu, vyzkoušíme.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. února 2023 09:59

continuity Souhlasim. Kamaradky muz ma taktiku "hlavne se neosvedcit" a je to hrozny, hrozny. Vsechno je na ni, a hlavne casem ty deti otce uplne vypustily a nevyzaduji ho k nicemu. Proste s nima jenom zije dalsi bytost, ktera si zije zcela nezavisle...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2023 10:01

continuity souhlasím

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 15. února 2023 10:02
Reakce na Potrefenáhusa:

Karja dík, já potrebuju hlavně potlapkat, pac doma mě nějak netlapkaj, naopak si ještě stezujou! 

​Tohle je na té situaci to nejhorší. Ta chybějící empatie od partnera :-( To tě lituju fakt moc.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. února 2023 10:10

Potrefenáhusa já tě tlapkám moc, ještě víc než jindy po dnešní "bdělé dvouhodinovce" mezi 4 a 6. Ale s mužem jsme se o ni tak nějak podělili. Stoprocentně souhlasím s continuity.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 15. února 2023 10:13

My sme papucovi,  osobne som bez papuc akurát tých pár dní,  keď je 40 v tieni, inak mi je zima. V zime nosím vlnene,  v lete korkace.  Lukasko ma kozene capacky a vlnene papuče. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 15. února 2023 10:16

Jos s nočným desim mám, bohužiaľ,  prebohate skúsenosti. A trvali minimálne hodinu. Občas to má aj teraz, a tie trvajú už "len" 10-15 minút. Možno som tu už písala, ale to bol už väčší,  že pomedzi ten hrozný plač a nereagovanie , rozprával zážitky z dňa,  nič dramatické,  normálny bežný deň. Tak som skúsila, keď mu to začalo, mu rozprávať,  čo v ten deň zažil a to pomohlo.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 15. února 2023 10:26

Potrefenáhusa ještě jedna, věc, pokud večer nedovedes uspat dvě děti, tak jak by si to oni představovaly, nijak to neznamena, že si horší matka. 

Jak píšu, já měla šílenou krizi s první, od nevyspani jsem trpěla paradoxní nespavosti. Muz kolem mě celkem lítal, protože já jsem se fakt sypala (já to nevyspání opravdu hodně špatně fyzicky a psychicky nesu). No v sedmém měsíci to kulminovalo tak, ze jsme si s holčičkou dost vymezili hranice, což podle mě přispělo k tomu, že dvě děti už paradoxně nebyl žádný problém. To si myslím, že mají i matky těch více děti. Ty už dávno ví, jak si to zařídit, protože by to jinak nepřežily.