Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 15. února 2023 12:24

MPLee my máme asi 4 typy, už na to kaslu, starší byla taky bez dudliku, tak myslím, ze druhy bezdudlikovy dite snad zvladnem, kulatej bambulovitej mame taky, plive všechno 

ted starší vytuhla na gauci, než jsem ohrala oběd...no, budicek v 6 pro ni fakt není, ale nenechám ji spát dlouho, to zas bude odpoledne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2023 12:26

Potrefenáhusa starší si vzal dudlík až v pěti měsících. Ale myslím, že i tak nám to ulehčilo život.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 15. února 2023 12:27

MPLee jo ale pořídila jsem na tvy doporučení tu vrnici věc a není to blby (na ty večery to teda úplně nestaci, sle jinak dobrý)

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 15. února 2023 12:49

Potrefenáhusa Dvojcata dudlik taky akceptovala asi az v pul roce, ale od ty doby bez nej ani ranu, oddudlikovani jsem se hodne bala.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 15. února 2023 13:10

Potrefenáhusa jasně, no ten náš je kulatej, ale docela tenkej. Nejvíc podobný bradavce asi. Ale je ta díra v něm mi fakt vadí  Ale to co zažíváme s palcem a starší už znovu nechci, tak jsem o ten dudlík dost stála. Navíc on usínal přes den výhradně přisátý na mě a to prostě nešlo  pak to byl proces na hodinu a jak se to přerušilo, tak nezabral do dalšího krmení. A malá hodinu v kuse sama bez asistence nedávala.

Jsem ráda, že to aspoň trochu funguje. Z těch večerů prostě musí vyrůst. A snad to bude dřív, než půjdeme s lopatama na samba  Jinak tyhle návraty z hospody má muž občas taky. Přijde s tím, že naše dítě je chudák, ze ještě nechodí do školky nebo že už by dávno měla být bez plen a že proč jako nemůže jíst čokoládu. A ráno je naštvanej, že "to nemůže aspoň dneska spát dýl?"  Protože slušný dítě přece spí po tatínkově flámu až do oběda! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2023 13:22

MPLee vzkazuju mu, ať vydrží. Nás děti nechají spát do devíti běžně, s televizí ještě dýl (to teda úplně nechceme). A to jeden vstává už o půl sedmé.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. února 2023 13:33
Reakce na Evaeva:

Budily se taky maximálně třikrát za noc, nakojit, přebalit a šoupnout do postýlky stačilo, u mladšího bylo někdy potřeba třeba 2x podat dudlík.

Víš co upřímně - tohle by mě zabilo. Vždyť to znamená 3x za noc minimálně 15 minut vzhůru + než pak usnu já. To jsem zažila parkrat s prvním a byla to rychlá cesta do pekla. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 15. února 2023 13:41

Sairon jestli máš ig podívej se na cestujzababku. Ta to tam popisovala u ruznych nizkonakladovek i starsich deti. A myslim ze ma i blog. Ale urcite stoji za to jim zavolat nebo napsat mail, dost mozna je to totiz i pro starsi

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 15. února 2023 13:43

Potrefenáhusa Tlapkám!! To je hrozná situace. A hlavně nejvíc přeju, ať se sambo vzpamatuje, úplně mi to zvedá tlak, co o něm píšeš. Mimihousátko vyroste a housátko taky bude časem líp spát, o to se nebojím. Já jsem třeba přesvědčená o tom, že kdyby mě muž u mimina nepodpořil, tak mě regulérně odvezou, vytrpěla jsem si hlavně první půlrok. Kdyby mě v tom nechal, asi to dopadne jako u viktorka_od splavu .

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 15. února 2023 13:44

MP Meri Z tohohle důvodu nám samostatná postýlka nevydržela ani šestinedělí. A od doby, kdy už je schopná se přisát, když ležím na boku, spím výrazně líp a ona z nějakého důvodu pochopila, že když neprudí, klidně jí to prso nechám až do rána. 

Všechny, co trpí tlapkám

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. února 2023 13:50

GChK Já mám tu prirazenou bez bočnice k naši, ale dávám ji tam jen po prvním večerním uspani a to jen když se mi zda, ze spi fakt tvrdě. V noci až na smradlave vyjimky cca jednou týdně nepřebaluju vůbec. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2023 13:52

MP Meri chápu, každý to má jinak. Přebalit jsem je musela, pokaždé se podělali Bylo to dvacet minut i s mým záchodem. Ale tohle mě nevadí, první kojení bylo ještě než jsem šla spát, takže zbývalo jen 2x. A já usínám rychle, usnula jsem u kojení z prvního prsu, pak z druhého a pak kolikrát dřív než oni, když bylo po všem Já.moc.nedavam.ty.deti.v.posteli.dlouhodobe.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2023 13:53

GChK já vůbec neumím kojit vleže, to jsem nedokázala nikdy. Oni navíc pokaždé pili z obou prsů.

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 15. února 2023 13:55
Reakce na Evaeva:

GChK já vůbec neumím kojit vleže, to jsem nedokázala nikdy. Oni navíc pokaždé pili z obou prsů.

​Moje mateřství je provázeno mojí leností, takže je ze mě asi kontaktní rodič? ani nevím jak. Byla o měsíc dřív, takže teprve teď, když jí jsou dva měsíce začíná být schopná kojit se bez kloboučků a vleže. A je to skvělý. Hlavně já bych ukojila tak trojčata, takže jí většinou jedno prso stačí. 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 15. února 2023 13:57

Ale teda u nás je její dobrý spaní v noci vykoupeno tím, že prostě mezi sedmou a půlnocí usne maximálně na deset minut a to ještě na jednom z nás (když má u toho pod nohou psa, je to nejlepší). Takže mimino se sice budí jen ve čtyři a v půl sedmý (a pak dospáváme do desíti ), ale ty večery jsou hustý. Nicméně narozdíl od jiných si nemám na co stěžovat!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2023 13:58

GChK já neměla málo mlíka, kolikrát jsem ze začátku potom i odsávala. Ale dělali to oba, celou dobu, co se kojili, nevím proč. Já jsem taky líný rodič, ale jinak. Dítě ve své postýlce je pro mě ideál.

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 15. února 2023 14:00

Moji pit v noci prestali nekdy kolem predpokladanyho terminu porodu, lec hlavne mala se stejne v noci xkrat budi doted. Vetsinou stoji v postylce, v ruce ma minimalne pet plysaku vcetne metrovyho Marshalla a vola Alicka chce jit k mamince do postylky. Takze co mi zbejva nez si ji vzit k sobe a v polospanku poslouchat jeji prozpevovani.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 15. února 2023 14:30

A kdo včera koupil mláděti helmu na lyže, drahou jak čert? Aby se dneska ukázalo, že jí přes noc o 1000 zlevnili?  

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 15. února 2023 14:36

Vypadá to, že budeme mít malou zrzundu.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 15. února 2023 14:39

notna To je určitě nějaká strašidelná historka, dokonce si nejsem jistá, jestli už jsme se i na to téma nebavily!