continuity ono dost záleží, jaké děti vyfasuješ. Já ve třech měsících staršího říkala, že takové děti bych mohla mít čtyři po roce. První rok jeho života byla dovolená, mladší byl stejný, akorát už ty děti byly dvě.
Vše o těhotenství a dětech
continuity dík, no, tohle poslední je proste z ranku rad, který mi fakt moc nepomahaj
bohuzel není úplně v pohode tatinkovi ty rvouci děti nechávat, chova se pak dost iracionálně, ani mě nejde číst pohadku u pretocenyho strasnyho řevu malyho mimina, kterej slysim i přes patro a dvoje zavreny dvere, to lip snasim ten řev starší, takže potrebuju, aby, pokud nespí mimino, převzal tu starší on
jinak nejsem na to pyšná, ale starší už jsem u toho uspavani parkrat krkem zakroutila, jen s tím miminem na prsu se to dela docela blbě
Evaeva to je samozřejmě pravda, ale u starší jsem přesvědčená, že kdybych to řešila dřív, tak bych to dřív měla dobrý.
Navíc ty jsi měla hodné dětí, ale z toho, co si psala třeba o kojení mi vychází, že si těch chyb u prvního nasekala míň než já.
To moje dítě by třeba nebylo žádný pohodar, ale to, že si z mě udělalo dudlík už v šestinedělí, to byla čistě moje nezkusenost. a pak se to se jenom zhoršovalo. K tomu všichni říkali, vydrž, oni se to zlepší. Některé věci se sami nevyřeší.
Potrefenáhusa tak mu hod na krk starší.
continuity jo, Akorat on u toho vzdycky vytuhne, pak se vzbudí o půlnoci a třeba do čtyř nespí a pak prudí (já mu to tajne dost preju za ty kecy předcházejících dvou let Spi, když spi dite)
predevcirem jsem je poslouchala půl hodiny v chuvicce, nez jsem ho šla vzbudit, jestli je tam ticho - pak jsem tam vlezla a spal on a dite ne a usinala o další skoro hodinu dyl
Potrefenáhusa když to čtu, tak mě bolí žaludek, protože se mi hned vrátí vlastní vzpomínky. Přeju ti, aby to postěžování tady zafungovalo a všechno si co nejdřív sedlo. Radu nemám. ![]()
Potrefenáhusa jako já ti fakt nechci dávat blbé rady, ale ty přece nemůžeš být odpovědná za spánek všech v domácnosti. ![]()
Proč máš vlastně zaplou chůvičku od starší, když je s tatinkem? Když je tam ticho, vůbec bych neřešila, jestli dítě spí, pravděpodobně usne i samo.
A tiše doufám, že tvůj muž prudi až ráno a ne v noci.
Potrefenáhusa Strašně te lituju. A ty chvíle, kdy přijde muž nachytrenej z hospody (nebo z oběda u maminky) důvěrně znám a jsou na lopatu. A potvrzuju, ze se mu rozsvitilo až po mým menším hysteraku, naštěstí ho to drží až do teď a večer bez mrknuti obstarává staršího a neřekne půl slova. Někdy k tomu vyfasuje i mimino do nosítka, když si jdu umejt vlasy, nebo tak něco ![]()
Snaz se si ulevit kde to jde. Já teda ze sebe nechávám dělat dudlík úplně s klidem, teď už vím, ze az mě to začne štvát, proste to utnu a bude.
A už mas za sebou nekolik měsíců, brzo se to začne zlepšovat ![]()
MP Meri a prosím tě, jak přesně jsi to utla? U nás jsou velký problém ty zuby, to je fakt peklo, ale až vyroste ta druhá horní jednička, tak to chci taky utnout dřív, než začnou růst další.
Jinak u nás má taky starší na starosti tatínek, celý večerní rituál po večeři je jeho věc, zatímco já uspávám mimino. A když neusne při kojení, tak ho po pohádce dám na uspání mužovi a jdu za starší - vyčistit mezizubní prostory a na večerní potulení.
Potrefenáhusa jinak to prosím neber špatně. Já tě mám ráda a už jiná mému srdci milá diskutéra se tady v přímém přenosu dopracovala do ne úplně dobrého konce. Fakt bych to nerada viděla znova.
Takže radši tebou nebo kýmkoliv budu "třást" dokud vám zbývá síla s tím něco dělat.
Potrefenáhusa to že se chlap s řvoucím miminem chová iracionálně znám a lituji, taky mě to strašně drásalo
My to peklo zažívali teda s příšerkou, muž kdykoliv jsem potřebovala, si ode mě to řvoucí dítě vzal, abych se "mohla vyspat" ale pak si ho vedle sebe položil na gauč a nechal brečet a brečet
Protože jsem to jako vypsychovaná matka nedávala, tak po pár mých scénách začal dělat to, že ji hodil do kočáru a chodil do půlnoci po vesnici, tam neřvala. Vím že v zimě je to blbý s navlékáním, ale nemohlo by to být řešení? Že by večer vypadl muž s mladší v kočáru ven, ty uspala v klidu housátko a pak byste přendali mladší spící z kočáru, ty případně douspala kojením?
A nejsem na sebe hrdá, ale před mužem jsem situaci vždy trochu zhoršovala, nikdy jsem mu nepřiznala, že třeba jsem vstávala za noc jen 1x, nebo že to přes den celkem šlo. To on by měl pocit, že už je to vlastně dobrý... takto jsem ho udržovala fungujícího.
Mohučanka Proste utla, no. Těžko radit, chce to nezlomny odhodláni, který přichází až s pocitem "a už toho mám fakt dost". Chovala jsem, zpívala a tulila do zemdlení, ale prso nedostal. Za par dni pochopil.
continuity věřím, že to bude těma proudama, ale trošku mě to nakrklo
že jsme se mohli celou dobu koupat v teplejší vodě.
Tabea to je jedna z variant, že bysme přikoupili další kufr a do něj nacpali podsedáky. Starší bude mít v létě 5, mladší 3 roky, ale výškově a váhově je mezi nimi malý rozdíl. Díky za tip na careem kouknu.
continuity jo, jenže je potřeba přiznat, že moje děti kojení nevyžadovaly a usínaly ochotně bez něj. Kdyby každý večer tři hodiny řvaly, asi bych jako dudlík taky skončila. Máš pravdu, že některé hranice jsem si tvrdě držela, ale děti se nebránily ![]()
Sairon Ještě se můžeš podívat na smart kid belt, co tu tuhle někdo doporučoval. Mně by to takhle na dovolenou připadalo docela praktické.
Potrefenáhusa není v ničích silách uspávat dvě děti takového ražení, co máš. Fakt bych poslechla C. S tou chůvičkou to taky nechápu, když má starší na starosti tatínek, tak bych úplně vypustila, že je v domě ještě další dítě mimo mimina. Věřím, že tvůj muž to zvládne dobře. Jsou jí dva a půl, když ho bude potřebovat vzbudit, dokáže to![]()
DruI díky! já si zapamatovala jen obrázek ne název a nevěděla jsem, jestli když zadám do googlu "pás do auta pro malé lidi" jeslti budu úspěšná ![]()
MP Meri mně třeba to ožužlávání dost vadilo, když pili, kojení mi vůbec nevadilo, ale jakmile začali žužlat, ježily se mi všechny chlupy.
Evaeva mladší jsem dudlík strčila už v porodnici a byl klid. vůbec jsem nezkoumala, jestli usne bez prsa.
Pravdu má i MP Meri , odučit to jde reaktivně rychle, když je člověk rozhodnutý. U nás se to teda neobešlo bez řevu. mazlit a zpívat dítěti, které řve a u toho se ti urputně hrabě pod pyžamo asi chce odolnějšího jedince než jsem já, takže jsem si to preventivně odpustila.
Já si někdy říkám, že mám vlastně velké štěstí, že toho moc nevydržím a jsem taková jako přecitlivělá. Ségru začali záda bolet až s vyhrezlou plotýnkou, mě bolí hned, když něco pretapnu, stejně tak to mám s nevyspanim. Hroutim se už po prvním týdnu, takže to většinou řeším hned na začátku.
MP Meri to mi stačí, díky. Já zatím to nezlomný přesvědčení nemám, ale asi brzy budu. Totiž když jí nerostou zuby, tak se vzbudí jednou, maximálně 2x (a to podruhé třeba o půl 7 ráno, ale to my máme ještě noc), nají se a spí dál. A rušit kojení při těch zubech mi přijde trochu krutý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY