Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 17. února 2023 07:05

711990 U nás na vesnici, kdo nespal, ležel v posteli jen půl hodiny, pak si mohl jít kreslit nebo hrát ke stolečku. A už je to pár let zpátky.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 17. února 2023 07:19

Vcera som bola v pozicovni pre kostym synovi na dnesny karneval na ktory sa velmi tesil. V noci zacal strasne kaslat takze ostava doma. Som nahnevana a zaroven nestastna ze zmeska jednu z mala veci o ktoru mal velky zaujem. Snad sa mi podari mu spravit aspon chvilku v kostyme doma kedze ho musim zajtra vratit

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 17. února 2023 07:35

brrr u nás to bylo stejně, chvilku ležet a kdo neusnul šel si kreslit. Starší tam nikdy neměla ani pyžamo.

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 17. února 2023 07:41

brrr Toho spaní ve školce se dost bojím. Jenom půl hodiny u nás znamená absolutní scifi, já teda siestu po obědě držím. Jdeme si lehnout a pustím mu k tomu pohádku, ale ležím tak akorát já. Když je extrémně unavenej, vydrží u mě ležet 10 minut. Obvykle tak minutu, pak si sleze a jde si hrát. Pořád má tendence mě přelejzat a kopat apod., ale to důsledně zakazuju a konečně to začíná k něčemu být. Já ve školce taky nespala, pamatuju si jenom ten děsnej pocit z toho, že jsem musela ležet. Mamka říká (učila tam), že jsme museli ležet jen krátce, taky pak děti chodily vedle, ale to jsem úplně vytěsnila. Co by dělali s dítětem, který prostě fakt nevydrží a po chvilce vstane? A není to i žádných hranicích, on prostě má tu fyzickou potřebu se furt hejbat a ležet nevydrží. Nechci, aby si jako já ze školky pamatoval jen pocit zoufalství, že se snad zblázní, když musí ležet v postýlce. 

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 17. února 2023 07:42

MP Meri je to jen období, je to jen období!!!!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 07:44

711990 hlavně ty malé děti nechávají spát dlouho, to mi přijde jako největší problém.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 07:46

Len to, že nevydrží s tebou, neznamená, že nevydrží ve školce. Předem bych se neděsila. Oni je teda nesmí nutit, ale vysvětluj to ve školce, že jo.

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 17. února 2023 07:49

Evaeva No právě. Já to tak beru, pravděpodobně chvíli vydrží, bude vstávat dřív a taky bude ze školky víc unavenej, ale to případný nucení fakt nechci řešit.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 07:52

Len já si myslím, že ve většině školek už s tím dneska budou umět pracovat a nějak to vyřešíte. Možná by byla dobrá nějaká školka s věkově smíšenými třídami, ty větší děti většinou neleží tak dlouho, tak jsou zvyklí s tím pracovat.

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 17. února 2023 07:54

Len já se o tom bavila s jednou starší učitelkou na dni otevřených dveří, protože dcera mi už taky od 2,5 nespí. Ta mi tvrdila, že s tím vůbec nemají problémy a i děti, co normálně už nespí, tam prý spí nebo odpočívají. Ta školka je pro ně, alespoň zezačátku, dost náročná a jak jsou z toho programu mentálně unavení, tak  odpadnou. Bavím se teda o tom prvním ročníku. No proto naše chodí už po obědě

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 17. února 2023 07:57

Len odbocim od toho spaní, koukala jsem do mapy pidu a ten autobus tu jezdí takovej, na to s kočárem a dvěma detma kaslu, taky staví v každý díře a těch 10km jede skoro hodinu, pojedu tím vlakem a vezmu asi spis sportak a satek

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:04

brrr jenze pul hodina pro trilety dite znamena vecnost:D 

Evaeva no a nebo nejdou budit, Tonda bejval taky odpolesne neprobuditelnej.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:05

eless to zamrzi, uplne ta chapem. Tak si dnes doma spravte "party" ako to nasi nazyvaju, pustime si hudbu, nachystam dobroty a tancujeme. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:07

Nasa spiatocnicka skolka resp jej veduca nuti k poobednemu kludu aj predskolakov. Na nase protesty argumentuje tym, ze niektore deti chodia do skolky uz na siedmu a skoro vstavaju, tak su unavene. No tak co keby ich dali rodicia vecer skor spat? Ved maju vacsina uz 6 rokov. Potom su staznosti, ze syn nevydrzi hodinu bez pohnutia lezat! No to bych nevydrzala ani ja bez knizky. 

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:07

Potrefenáhusa Stejným už jsem s kočárkem jela, ale ráda si to do budoucna odpustím. Mít k tomu ještě batole, udělala bych to stejně jako ty.

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:10
Reakce na Mrakoplas:

No tak co keby ich dali rodicia vecer skor spat? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:13

Potrefenáhusa no to nemozes porovnavat s dvojrocnym. :) tie asi dve deti co v skolke cez obed zaspia, idu vecer neskoro lebo sa cez den vyspali, proste kolotoc. Nutit 6 rocne deti k poobednemu spanku je fakt na hlavu. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 08:16

711990 tady je všechny školky v okolí nechávají ty menší třídy minimálně hodinu a půl

monis syn ve školce taky spal, i když doma nespal už rok, a to jsme drželi siestu. Ale u nás to večerku neovlivňuje. Nakonec ale stejně chodil po obědě, protože se vždycky počůral a to nesnášel. Ráno kvůli tomu byly takové hysteráky, že to nemám zapotřebí. Nakonec to bylo lepší i pro mě, protože mladší vyspával po obědě dlouho a nechtěla jsem tam syna nechávat tak dlouho a ten odpolední úprk (budit mladšího, nastrkat do něj nějakou svačinu, rychle jít,...) mi moc nevyhovoval.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 08:18

Mrakoplas vaše třída nemá dvě části? U nás ty třídy mají hernu, kde se spí, a pak místnost se stolečky. Fakt nevidím problém v tom, aby spala jedna část a druhá část si hrála u těch stolečků. Stejně pořád někdo trajdá na kroužky.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:20

Evaeva ja v tom tiez problem nevidim ale ucitelky ano (chcu proste mat poobede klud). Ale nasa skolka ma fat zle vedenie, vcera mi jedna zamestnankyna (a sambova pribuzna) povedala, ze proti veducej spisali aj peticiu a nic. Stale ju tam drzia aj ked vsetci vieme, ze je neschopna.