Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:15

Jospo cumaku zajizdet a pak couvat je peklo! Vyresila jsem to tak, ze vsude jedine couvam:D ale mame na to ted super auto, ze mi vyhovuje rejd. Nektery auta maj ten rozsah tak malej, ze se s nima zas blbe couva. 

Jinak k tomu spani, rekla bych ze je to casto proto, ze je tam jen 1 ucitelka a nemuze uhlidat deti ve 2 mistnostech zaroven....coz je blby, ale tvl to tam nemuzou bejt 2?

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:17

Potrefenáhusa Ja ty obavy ridit chapu, myslim, ze kdyby me nedonutila predchozi prace, s ditetem bych taky uz nezacala. Mam dve kamaradky, u obou kvuli tomu, aby teda uz zacaly ridit, behem jejich rodicovske kupovali auto s automatickou prevodovkou, a nezacala ani jedna. Kdyz vzadu cloveku rve nenalozene dite, je to narocny i tak. Ale zase ta svoboda, ta je skvela. 

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:19

Myrtila my automat máme už asi 3 roky (se mnou to teda nesouvisí) , no, ještě jsem to ani nezkusila 

nemusite mě přesvědčovat, jak je to skvělý, díky 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 09:20

711990 já myslím, že u nás odchází až po spaní ty místnosti jsou propojené, nejsou tam dveře, během hraní se děti pohybují všude. Plus je tam "provozní" (=uklízečka), která s dětmi taky pomáhá. Ale hlavně někde (i tady ve stejných státních školkách) to jde někde ne Ten počet dětí na jednu učitelku mi teda přijde hrozný tak nějak celkově.

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:20

Potrefenáhusa Chapu, u sebe si taky myslim, ze to pro me neni, ale jeste se zkusim hecnout. Plus jsem si prozirave koupila automat, s manualem bych byla uplne v haji.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:22

Jos Parkovani, to je nekdy fakt strasny! Strasne touzim po aute, co bude mit toho parkovaciho asistenta, co zaparkuje sam, no tak asi v pristim zivote, no  Kdyz jsem zacinala ridit po meste, bydleli jsme v miste, kde se parkovalo fakt strasne, a obcas jsem stala u posledniho volneho parkovaciho mista v okoli, na ktere jsem ale nedokazala zajet, a volala jsem manzelovi domu, at mi prijde zaparkovat  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 09:23

Myrtila já si dělala kondičky s břichem, abych mohla vozit to starší dítě, automat nemáme. Ale stejně řídím akorát na chalupě, v Praze není důvod a když jednou za půl roku je, tak se (logicky) bojím. Takže na konci léta vždycky dojedu po dálnici domů (s mužem vedle) a tím moje slavné řízení na rok končí. Je to trochu blbé, na těch delších cestách by se hodilo, kdybysme se mohli vystřídat, ale já se prostě přes rok v Praze nedokopu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 09:24

Potrefenáhusa není to skvělý, skvělé je fungující MHD

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 09:25

Myrtila oni ty parkovací asistenti ale potřebují docela velká místa

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:28

Evaeva bezbariérový, bych doplnila 

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:29

Evaeva Prave, kdyz by byla v dosahu fungujici MHD, tak bych se asi taky nedonutila. Kdyz jsme bydleli v centru Brna, jezdila jsem taky jenom uplne vyjimecne, kdyz jsem mela v praci nocni nebo víkendovou sluzbu. A na to byla moznost brat si sluzebak, ktery jsem si nikdy nevzala z hruzy, ze ho na te 3 km dlouhe ceste nabouram

Az prestehovani mimo Brno a zaroven nova prace, kde jsem ridit musela, me k tomu donutilo. Akorat sluzebnimu tranzitu jsem se uspesne vyhybala

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:30
Reakce na Evaeva:

Myrtila oni ty parkovací asistenti ale potřebují docela velká místa

​I tak zaparkuji lip nez ja, hlavne do rady jim staci min mista nez mne

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 09:34

Potrefenáhusa samozřejmě, to do toho patří 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 09:35

Myrtila mně na parkování na těch kondičkách naučili super triky, které už samozřejmě neumím, ale když to člověk udělal, parkovalo se skoro samo.

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:35

Myrtila Presne, ja potrebuju na zaparkovani misto na vetsi nakladak :-D.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:38

V našej škôlke predskolaci spať musia, 2h. Lukasko síce vie poobede spať, ale nie, keď sa tam niekto vrti,  a podchvíľou odchádza na krúžok.  Takže tam 2-x vystresovany 2 hodiny ležal, že sa nesmie pohnúť a babka to psychicky nezvládla a chodí poňho. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:39
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa není to skvělý, skvělé je fungující MHD

​Přesně proto neřídím já i když by se mi to na cestách taky hodilo. A říkám si, že ten automat bych snad taky zvládla. Ale naprosto chápu Potrefenáhusa s tím, že si říká, že na to není

Teď učím dceru, že když dokáže překonat počáteční ostych, tak si pak dost užije (na kroužku, v bazenu), tak bych si z těch svých řečiček možná měla vzít příklad

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. února 2023 09:40

711990 Ja to vim, ale ja proste couvat neumim a panikarim. Tak parkuju podelne a kde to nejde, tak po cumaku a pak vycouvam narovno. Proste potrebuju strasne mista! Auto mame trochu vetsi a kombika. Ale je to automat, takze vlastne jezdi to auto samo  . Akorat tohle auto neni ctyrkolka a tady u nas to s ni nekdy bejde, takze pri zavejich me vozi muz. Ale ono to nejak pujde, prvni jizdy byla fakt koncentrovana panika, ted nalozim dite, nekolik zvirat a ani nemrknu. Zas jsem neridila treba 12 nebo kolik let..Potrefenáhusa Ja po rizeni doted netouzim. Ale ja jsem tu jinak jak vezen. Mhd 2 km, mesto 10. Do prace me vozil muz a ja na nej pak cekala nebo jsem chodila pesky (bus jednou za dve hod). A s ditetem ve skole/skolce/krouzcich to proste do budoucna nejde. A my se teda s muzem i dost hadali, jeho to stvalo, ze jsem strasne omezena v tom pohybu a ze se musim proste vzchopit. Moje mama ridit uz nezacala a bez taty a ted beze me by se nedostala ani na chatu. Je fakt ze bez auta clovek ani nevyveze veci do kontejneru. To s tim rizenim ma kolem me strasne zen, az prekvapive kolik jsem jich potkala. Naposled jedna strasne chytra doktorka, co bydli v Praze, pracuje na severu a jezdi busem. Vstava kvuli tomu klidne ve 4. V praci klidne "hlida" nemocnici, ale na dotaz, co ridicak ma smrt v ocich..

Pokud mas ale dobrou dostupnost mhd/vlakem/pesky ke vsemu, co potrebujes, je rizeni zbytecne. Ve meste 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 09:42

Mohučanka já bych se rozjezdila, ale jednak mně to nebaví a pak v Praze to nepotřebuju. Ani bych neřekla, že řazení je ten největší problém, spíš tak nějak celkově udržet pozornost, nic nepřehlídnout,... na té vesnici, kde na to mám dost času a za jízdu potkám pět aut je to celkem v pohodě. 

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:45

Jos ja taky hodne dlouho neridila, ale pak na vsi ta omezeni a ten priklad maminky, ktera je uplne zavisla... to mi pripada strasny. no dala jsem to a dnes nemam problem vyrazit do prahy, i kdyz fakt nejsem zadny prirozeny talent. po osmi letech podelnyho parkovani denne uz zacouvam do skviry presne na auto