Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 08:22

Mrakoplas jo, chápu, to je naprd

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:22

Potrefenáhusa A neuvazujes casem nad kondickama v autoskole? Nebo se proste tak moc bojis ridit? Jako ja ti rozumim, ja si delala ridicak az s detma a furt mam panickou hruzu z rizeni, v podstate je dovezu jen vedle do mesta na krouzek, ale musim na tom zamakat, obcas je hodit na krk sambovi a jet se sama projet do Prahy.

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:23

Mrakoplas já se tedy snažím dát spát dřív i téměř 14 letou. Konci to většinou tím,že ještě v jedenáct v pokoji klevetí. 

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:23

brrr 711990 U nás na vesnici taky není nutný odpočinek. Podle mě je to podle natury učitelek. Kamaradka je ředitelka běžné školky a taky tam musí děti odpočívat.

První rok chodila dcera školky, kde chtěly mít učitelky asi klid a museli všichni ležet. Dcera si tam začala z nudy kousat nehty :⁠-⁠( Ani knížku nebo hračku si nesměli vzít sebou na lůžko. To v té druhé naší taky normálně šlo.

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:26

monis 

To s tím jak začnou spát, vykládaly ucitelky i mě a nestalo se vůbec nic. resp. tam usnula přesně jednou, asi po měsíci. Učitelka mi to zvěstovala s takovým šťastným úsměvem na tváři, že teď už začne určite spat. No houby houby, zlata rybka, akvárium nebude.

Zato mladší spala odpoledne hodinu ještě v predskolacich. Podle mě by spala odpoledne i teď, kdyby mohla.  

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:29

continuityale poobede ju spat nenutis?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:32

Starsi v skolke este minuly rok z nudy nakoniec zaspal, potom ho zobudili po kratkom spanku a robil sceny (chce sa mi povedat tak im treba) a vecer tu potom skakal aj do 11 na posteli. Netesim sa na toto obdobie u mladsieho. 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:34

Mrakoplas nenutim, ale fakt jsou děti, co spát potřebuji a pořád je jich ve skolkovnim věku víc než těch, co spát nechteji. 

Bylo by to přece úplně na palici bránit těm dětem spát, když za 10-15 minut v postýlce usnou, jen proto že některé jiné už spát nepotřebují. 

S tvým mladším to může být úplně jiné. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:35
Reakce na Mrakoplas:

Nasa spiatocnicka skolka resp jej veduca nuti k poobednemu kludu aj predskolakov. Na nase protesty argumentuje tym, ze niektore deti chodia do skolky uz na siedmu a skoro vstavaju, tak su unavene. No tak co keby ich dali rodicia vecer skor spat? Ved maju vacsina uz 6 rokov. Potom su staznosti, ze syn nevydrzi hodinu bez pohnutia lezat! No to bych nevydrzala ani ja bez knizky. 

​Já jsem za zpátečnickou školku byla ráda. Vodila jsem syna do školky od 4 let na 6:45 a odváděla 15:30 za odpolední spánek jsem byla vděčná já i syn. A spát večer chodil po večerníčku. Děti co spát nechtěly, nebo si to rodiče nepřáli, tak měly nějaké výtvarné činnosti. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 08:37

continuity stejně jako je na palici jiné nutit. Prostě kdo neusne, jde si dělat něco jiného. Proč to někde jde a někde ne? (Řečnická)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:39

Kan continuity no ale rozdiel je v tom, ze u nas nutia spat vsetkych a argumentuju to dvomi detmi, ktore stale spia. Takze 20 deti sa ma prisposobit dvom. 

Kebyze si mozu vybrat, nepoviem ani slovo, ved o tom tu cely cas pisem. 

Edit. A bavim sa cely cas o predskolakoch.

Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:41

Moje mala po vcerejsim sloficku odpoledne usla nakonec v pul treti. Pridavam na seznam pozadavku na vyber skolky to, ze tam nemusi po obede spat

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:42

Evaeva to bych samozřejmě řešila, že musí ležet hodinu bez hnutí. nelze přitom argumentovat tím, že ti ostatní mají jít večer dřív spát, aby už ve školce spát nepotřebovali. 

Držela bych se u toho potřeb svého dítěte. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:43

Já jsem (zatím) vyřešila věčné buzení mimina - vystěhovala jsem ho z ložnice ono už to v té malé postýlce s nízkými boky bylo taky dost nebezpečné, navíc starší dcera po tom toužila už dlouho, postýlka byla připravená, a hleďme, mimino se vzbudilo v noci 2x asi na 7 minut kvůli mlíčku. Už dvě noci za sebou!!

Druhá strana mince je, že se vzájemně budí brzy (tj. dnes již 7:20 ), ale s tím se dokážu smířit. A získali jsme tím další místnost - ložnici s pracovním stolem a velkým monitorem, takže nebudu muset večer pracovat v obýváku u noťasu (u zabordeleného jídelního stolu).

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:45

Mrakoplas spojila by som sa s tými ostatními rodičmi, čo im to tiež vadí a zatlačila na škôlku, aby im dali nejakú inú činnosť. 

Ale neargumentuj inými deťmi, čo by (ne)mali robiť. To nebude nikdy fungovat a učitelka bude mať navrch pocit, že hájí záujmy iných detí nie tie svoje.

Offline Tabea
8237 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:55
Reakce na 711990:

brrr jenze pul hodina pro trilety dite znamena vecnost:D 

Evaeva no a nebo nejdou budit, Tonda bejval taky odpolesne neprobuditelnej.

​vidím to stejně. Ležet půl hodiny potichu mi teda přijde věcnost i pro pětiletý dítě. Vydržet ležet jen tak v posteli bych nedala ani já.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2023 08:55

continuity neviem asi som to nenapisala dost zrozumitelne, nikdy som ucitelke neargumentovala tym, ze maju ist tie deti skor spat. To bol len taky povzdych, ktory som si tu dovolila vypustit. Co si kto doma robi sa nestaram, ale mi vadi, ze sa kvoli tomu musia prisposobit ostatni aj ked im to absolutne nevyhovuje a potom po mne ucitelky chcu, aby som riesila (ako?) ze tam starsi pri nutenom lezani vyrusuje. 

Vadi to aj ostatnym rodicom ale ako som tu pisala, s nasou riaditelkou nic nepohne, na kazdom rodicku sa to riesi. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. února 2023 08:58

Vari . Mam to podobne. Dojedu do prace, k rodicum do Prahy, za tchany....jako ja dojedu vlastne kamkoli, jizda uz problem neni. Kouknu na navigaci, kouknu na Waze. Ale to parkovani! Uz se mi stalo, ze jsem zaparkovala po cumaku normalne do rady aut, ale za mnou vznikla dalsi rada strasne blizko a jeste me skoro vyblokovala auto, co stalo kolmo na me na konci rady. No couvala jsem to nekecam asi na 50.pokus, s placem a muzem u ucha. Strasny. Takze jezdim jen tam, kde v klidu hned! zaparkuju. Ale ta svoboda, ze si zademe klidne na par dni do Prahy, nechame auto pred domem a uzivame si mhd, je k nezaplaceni. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 09:08

Mohučanka gratuluju! Za chvíli se sice budou ráno budit, ale vyhrají si spolu a ty budeš jen na půl ucha dozorovat z postele.

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 17. února 2023 09:11

Vari já si myslím, ze to pro mě proste není, vůbec se mi do toho nechce už, nedavala jsem to ani sama, natož s tema detma.