Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 13:21
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. února 2023 19:50

letfenixa Moje máma se naučila řídit až kolem 45, když táta po mrtvici ochrnul. A já bych asi taky nezačala, kdybysme se neocitli na skoro vsi, neměli 2 velký psy, nemocný příbuzný rozstrkaný po republice a hlavně kdyby tehdy byl měl řidičák přítel, nebo kdyby byly prachy na to, aby si ho udělal. Já jsem byla taky neřidič, ale měla jsem ty papíry, tak jsem začala. Ale to jsou takový už dost extrémní případy, kdy fakt člověku nic jinýho nezbude.

Osobně si myslím, že když Potrefenáhusa nezačala doteď, tak teď v tý situaci, jaký je, asi nezačne, automat neuatomat. Třeba časem, až ty okolnosti tomu budou přívětivější, teď by o byl jenom další obří stres..

Kokoska My máme asistenta v novým autě taky a je super. Zaparkuje podélně, nakolmo nevím, to jsem nezkoušela, a stačí mu docela malý místo (jak tu někdo psal, že potřebuje spoustu místa, tak u nás to neplatí). 

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 17. února 2023 19:55

Zina jasne, on si to zmeri a vrejduje i tam, kam ja bych to ani nezkousela. Jen proste musi  nejak zjistit, ze se tam bezpecne vejde.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 17. února 2023 20:05

Prosím o tip na knihu pro 6 letou holčičku. Má ráda hlvně šminky, laky na nehty a tak, u niceho dlouho nevydrzi. Potrebujeme darek na oslavu na posledni chvilku a rada bych neco, co zaujme i zivejsi dote bez velke trpelivosti a jasneho oblibeneho tematu

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 17. února 2023 20:21

MPLee Nemám tip na knihu ale naši 6,5 letou sestřenici baví omalovánky ale takové ty podle čísel a nebo spojovacky číselné, prostě nějaké omalovánky trochu s přidanou hodnotou:-D

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 17. února 2023 20:21

Potrefenáhusa já trochu doufala, že mě okolnosti (děti) donutí se naučit řídit, ale už vím, že nezačnu. Vím jistě, že na to nemám. 

Mám taky nárok, aby mi něco nešlo, ne? Protože jinak mi jde samozřejmě úplně všechno.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 17. února 2023 20:29

Pinot Noir Máš na to, jen na to nemáš ty okolnosti!;-).

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 17. února 2023 20:36

Karja ona právě nerada maluje, vybarvuje, vyrábí... minule si u nás s dcerou lepila třpitivou mozaiku a ona to vzdala dřív než ta naše 2 letá. Úspěch ale měly minule tetovačky. Jinak bych zkusila i nějakou hru, ale takhle se docela bojím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 20:36

Pinot Noir taky si myslím, že ti chybí ty potřebné okolnosti (jako mě).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 20:37

MPLee a co nějaká postřehovka třeba jako Dobble?

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 17. února 2023 20:39

Já jsem pracovně řídila vždy hodně, ale s dětma jsem prakticky úplně přestala kromě cest k našim a lékaři. 

Teď zas řídím, když potřebuji, ale už mě to spis otravuje. Hlavně jak je všude šílený provoz, to mě nebaví. 

Offline Slu.
14 příspěvků moje polička 17. února 2023 20:43

Já tady čtu po delší době a zrovna "moje téma" - neřízení. Musím říct, že mě svým způsobem potěšilo (a dost překvapilo), kolik z vás je na tom jako já, nebo se s řízením nějakým způsobem potýká... Já papíry mám, v takových cca tříletých cyklech jsem se opakovaně zkoušela rozjezdit a vždycky to ztroskotalo. Fascinuje mě, že někteří lidé z mého okolí mi pořád říkají, že kvůli děcku bych to měla znovu zkusit. Jako fakt?? Když je to pro mě snad největší možný stres? Když už to tolikrát nevyšlo? Když je to hlavně proto, že vím, že jsem nemožná, a bojím se, že udělám chybu, kterou někoho ohrozím? Tak přesně v tom případě je nejlepší se do toho pouštět s batoletem v sedačce, protože jestli někomu na světě fakt nechci ublížit, tak právě téhle bytosti? Uf, ještěže bydlím v síti skvělé MHD a muž chápe, že pokud se někam přestěhujeme, musí to být jedině dobře dostupné místo.

A abych se vyjádřila ke spaní ve školce, já sama tam usnula právě jednou. Když jsem se tím tehdy pochlubila mamce cestou domů, sáhla mi na čelo a bylo jasno.. (mám dojem, že angína...)

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 17. února 2023 20:46

continuity Mně taky nebaví provoz, třeba sambo se mě tuhle ptal, proč za ním nepřijedu do Prahy a nejdeme na večeři, tak jsem nahodila ksicht. Ale tady do těch okresních měst na všechny strany řidim hrozně ráda, to mě prostě baví. Dálnice fakt ne, to nejde vůbec vypnout nebo tak, neutíká to a navíc mi připadá, že mě z řízení po dálnici pak poměrně dost bolí hlava...to jako ještě nemám potvrzené, ale všechno tomu nasvedcuje, myslím si, že mi vadí ten druh toho hluku. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 17. února 2023 20:55

Slu. Tak oni ti to říkají, aby tě podpořili, protože kdybys byla tak nemožná, tak třeba neumíš spoustu jiných věcí, prostě ta nemožnost se projeví i jinde. Je to tvůj úhel pohledu na věc a na sebe, určitě to není objektivní, tak proto ti to asi říkají;-). Já mám taky takovou pochybovačnou kamarádku, nic ji neříkám, ale když začne ve stylu, ,,já nevím jestli mám/nemám řídit, jít ještě do školy,, tak jí řeknu ,,nepochybuju o tobě ani jedním procentem, že bys to nezvládla,, protože si to fakt myslím a to jak mizerne si připadá ona, to můj názor neovlivní. Až mi řekne, že to v rychlosti 10 narvala do 5 popelnic, tak to možná změním, ale zatím jen prostě ona mluví o sobě špatně. No prostě te chtějí asi podporit, kdybys nad tím ještě přemýšlela;-). 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 17. února 2023 21:02

Evaeva tam je velké riziko, že už to má. Navíc, jak je taková hodně holčičí, tak se bojím vzít něco "neutrálního". Ale asi si vyvolám žluťásek a poprosím o tipy pro holku, 6 co moc nehraje? Musím to koupit někde cestou z hor, mall nebo Alza by byl idealni  Koukala jsem třeba na jurskous sváču nebo Kulišáka. Nejvíc by se mi líbila nějaká skladná karetka... 

Jinak dceru hry fakt baví. Hrajeme pořád a pořád první sad, prasátka, karetky od djeca přebíjenou a dvojice... vydrží x her za sebou a chce další a další. Z toho mám fakt radost. 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 17. února 2023 21:06

Zina já znám paní, co začala po 60, protože musela vozit manžela na chemo. Paradoxně celý život neřídila kvůli němu, protože to byl despota a zakazoval ji to. Pak už mu to nevadilo no...

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 17. února 2023 21:24

monis takhle znám několik případů žen, které začaly řídit až bez manžela ( rozvod, nemoc, bohužel i smrt). Většina papíry měla, ale neřídila, že to nepotřebují, že se boji, že je tu přece skvělá MHD. Papíry si dělala jedná dáma 60+. Zjistila, že je opruz, že když jede za dětmi bydlícím mimo město, musí jet vlakem nebo pro ni musí přijet domů a hlavně, že velký nákup busem se blbě vozí. Tak se přihlásila do autoškoly.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 21:30

monis jo, mamka taky neřídí, kondičky si dělala několikrát. Je to kvůli tátovi, když jde o auto, chová se fakt divně. Neumí jezdit jako spolujezdec a ještě mamce předhazuje každý škrábanec. Takže ta řídí jako já, akorát na chalupě. Je teda potřeba říct, že v Praze se bez toho člověk fakt obejde. Akorát ten táty přístup se na nás podepsal, nikdy jsem ho nechtěla vozit, i když o to stál (třeba aby si mohl dát pivo), ségra řidičák nemá vůbec.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2023 21:32

MPLee zrovna Dobble má různé tematické varianty, možná i holčičí, ale pořád je to stejná hra, takže chápu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. února 2023 21:36

Karja Ja paradoxne nejradsi tu dalnici.  Jako jezdim porad stejnou trasu, strasne slouzite . Nejhorsi byval rozjezd ze stopky do zuzeni dalnice, ale uz mi to vlastne vubec nevadi. Dite vetsinou spi, ja posloucham radio...A jeste rada jezdim v noci, to je taky asi divne.
A tuhle me potesilo, kdyz jsem pozorovala jednu matku ve velkem bilem SUV, jak manevrovala u soukrome skolky kousek od nasich. Vlastne se potkaly dve a ani jedna neumela couvat, nebo nejak rozumne se vyhnout. Skodolibe jsem si rikala, ze nejsem marna sama . Ta jedna pak jeste uplne nepochopila prednost zprava, to uz bylo horsi no.