Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 18. února 2023 10:27

continuity no ono to nemusí znamenat, že jezdí přes limit..moje máma má pocit, že jedu moc rychle, i když jedu normálních 130.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 18. února 2023 10:32

SunEclipse continuity Ano a taky záleží na autě, jaké kdo má. Není 80 a 80:-D.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 18. února 2023 10:33

Babička měla řidičák, neřídila, mamka má řidičák a neřídí, jen o tom mluví. A není to tím, že by ji taťka k volantu nepustil. S námi se ségrou jezdil nejdřív po opuštěných cestách, vozíme ho úplně normálně. Akorát do toho občas kecá a když jsem začínala, tak si párkrát vystoupil a dojel domů vlakem.

Mám řidičák od 18, ale to jsem fakt jenom tak popojížděla třeba s babičkou na hřbitov. Pak mě v Praze vzali do práce práce kvůli řidičáku, protože šéf ho neměl (modří vědí Potrefenáhusa ).A trvalo rok, dva než jsem Prahu zvládla tak, abychom po návratu nevylézali z auta totálně zpocení,abychom nemuseli objíždět po vnějším obvodu celé město, protože jsem na Žižkov trefila jen dvěma způsoby.Teď nejčastěji řídím já a muž se vozí, ale je fakt, že jsem díky práci v autě denně.

Ad binec v autě, služební fabku mám narvanou nářadím, pracovními bundami, zabahněnými nálezy, atd. No, aspoň si ho nikdo nechce půjčit.

Online 999
19886 příspěvků moje polička 18. února 2023 10:34

continuity Ono je to těžké, na jednu stranu mi přijdou hrozné ty kecy od chlapů, ale jestli si ty ženský nenabíhaji na vidle... I tady když to čtu. Já si opravdu nemyslím, že řízení vozu je disciplína, na kterou potřebuješ penis :-). 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. února 2023 10:41

Jak jsem z vesnice, kam jezdí bus třikrát denně, bylo rizeni od určitýho věku nutnost, jinak bych asi v životě nešla ani do kina. Takže od 16 skútr, pak auto, ale to už jsem se zase pomalu stěhovala od rodičů.

A od ty doby, co jsem sama odridila s půlročním miminem do Marseille a zpátky už se nebojím vůbec nikam, Praha, provoz, nic mě nerozhodí.

Ale respekt a strach mám pořád, nikoli teda z parkování, plechy mě netrápěj, ale že mě a děti smete někdo na dálnici. Ale co už, člověk s tím musí nějak fungovat.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. února 2023 10:46
Reakce na 999:

Já si opravdu nemyslím, že řízení vozu je disciplína, na kterou potřebuješ penis :-). 

​ono su aj taki majitelia toho organu co si myslia ze vdaka tomu mozu vsetko a su podla nich krali sveta

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 18. února 2023 10:52

eless a za volantem zejmena. Stojim na cervene, jedu rovne, blikne zelena sipka vpravo, takze porad stoiim, a za mnou si borec muze strhnout klakson. A takovych situaci je spousta. Driv me to znervoznovalo, ted uz jsem otrla.

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 18. února 2023 10:54

Sairon ty spící královny první jsou docela snadné. Hraje se tam se sčítáním do deseti, ale to lze vynechat a odhazovat jen dvojice stejných karet. Jinak to není těžké, ze začátku bych třeba hrála s otevřenými kartami. Syn se na tom naučil sčítat už asi na druhé hře.

Naopak ten kočičí klub bych nechala ještě chvíli uležet, tam je těch 5-6 let myslím minimum, už je fajn u toho umět aspoň trochu číst, nějaká malá strategie se taky hodí.

Hodně jednoduché karetní je ještě Piou Piou, sbíráš karty slepic, kohoutu a hnizd, aby sis mohla snést vejce a odhazujes slepice, aby sis mohla vyklubat kuřata. Hráči si je můžou i vzájemné krást pomocí mlsnejch lišek. 

Ještě moje oblíbená malá hra je Moje zlato, Kostková pirátská. Tam otevíráš truhy s poklady a naklafas si je na loď pomocí symbolů na kostkách. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2023 10:57

Potrefenáhusa my hráli taky otočený, ale co mají ty držáky... Myslím, že mu celkové uniká princip her, akorát u toho kosa se mu líbí to ovoce 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 18. února 2023 11:13

MP Meri A jo, ty řídíš ten obytnák, no z toho bych měla obavy, jak je něco moc velký, mám furt pocit, že se někam nevejdu, na druhou stranu je z toho rozhled....No bylo by fajn možná jeden takovej mít:-D

žluťásek A kromě těch spících královen nenapadá tě v rychlosti ještě něco holčičího? Jako ten diamoniac je fakt skvělej jak jsou tam ty víly, ty zámky....Tak prostě něco holčičího, kočkovýho, princeznovskýho, zvířátkovýho...na nějaký budování nebo logický kroky moc nejsou...

A ještě se zeptám. Naše holky ted furt chtějí psát písmenka, je to vhodné? Nemám koupit nějakou písanku, nenaučim je to psát já třeba blbě? Jako píšou jen tiskací, ale tak člověk si třeba prd pamatuje, jak vypadají ty tahy přesně v jaké posloupnosti, nebo je to jedno? Nerada bych aby si vštípily něco hodně blbeě.

Offline continuity
43548 příspěvků moje polička 18. února 2023 11:19

SunEclipse ale ona rychle fakt jezdí, táta jezdí předpisově, ale ne pomalu. Svata nejsem, mě to občas ujede taky, ale spíš ve chvíli, kdy se chci někomu uklidit z cesty a tak. 

Offline continuity
43548 příspěvků moje polička 18. února 2023 11:21
Reakce na 999:

continuity Ono je to těžké, na jednu stranu mi přijdou hrozné ty kecy od chlapů, ale jestli si ty ženský nenabíhaji na vidle... I tady když to čtu. Já si opravdu nemyslím, že řízení vozu je disciplína, na kterou potřebuješ penis :-). 

​No asi tak, já ty chlapy posílám do patřičných mezi, ale taky nechápu, že když už se někdo třeba boji v zatáčkách, tak na rovném úseku pridá, místo toho, aby ty, co za ním zůstali viset, prostě pustil. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2023 11:22

999 penis nepotřebuješ:) mně spíš přijde, že jsme pohodlné. Já se ráda nechám vozit, kochám se a tak, po Praze radši dojedu metrem než skládat kočárek do kufru a děti do sedaček, ale pak samozřejmě nejsem vyježděná a nejedu, i když by se to zrovna hodilo. Překonat tu lenost a třeba na rok se kousnout a řídit, tak už bych se asi nebála.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2023 11:25

Karja já bych je asi psát psace neučila, jestli o to vyloženě nestojí, zůstala bych u tiskacích. Ale je spousta těch Montessori pomůcek, já třeba koupila na Lidlu takovou skládačku, kde se dělají písmena z dřívek (akorát u nás písmena nikoho moc neberou ), v pepcu teď měli razítka písmen,...

Online 999
19886 příspěvků moje polička 18. února 2023 11:40

Evaeva To je to správné přiznáni :-).

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 18. února 2023 11:58

Evaeva No psací je učit nebudu, myslela jsem tiskací! Ony si to vyloženě chtějí psát na papír, nějaké písmenkové hračky je nezajímají. No asi to dělají děti běžně a snad s tím není co skonit. 

Evaeva Jj přesně a tady na vsi znamená být líný - řídit, protože jinak to vyžaduje abnormální množství energie se někam dostat:-D. Ted jeden můj známý přišel o řidičák, docela to tajil...no dala jsem mu křížový výslech, během něhož se přiznal další, že jednou o řidičák také přišel, takže dva křížový výslechy, jak se to tak stane, kolik jeli, jestli měli už něco předtím nějakej prohřešek. Protože to je moje noční můra toto, že tu zůstanu třeba 3 měsíce uvězněná s dětma! Podle mě nikdo z neřidiček tady nežije v takový prdeli co já:-D Bez diskuze. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. února 2023 12:03

Karja My máme jen van, sice dlouhej, ale pořad je to jen trochu delší, než osobák. Parkování je v cajku, jen do garáži musí člověk dávat bacha.c jestli se vejde na vejsku

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 18. února 2023 12:08

MP Meri No. Parkování jak kde:-D. Hmm to je ale dobrý, jak se tim cestuje třeba když jste jely se segrou ve čtyřech? Pak spite vevnitř?

Offline continuity
43548 příspěvků moje polička 18. února 2023 12:09

Karja já teda před všema, co bydlí v dírách po granátu a deset kilometrů jedou hodinu autobusem nejlíp s dvěma přestupy, hluboce smekám. mě by mrsklo. 

Když tu Potrefenáhusa psala o tom výletu do sousedního města, tak mě napadlo, jestli to nějak nejde dojít pěšky. Je mi jasné, že to je v její situaci zcela nereálné, ale ta myšlenka tam namouduši byla!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. února 2023 12:17

Karja Tehdy jsme jeli já+segra+mimino, později pak já+muž+batole. Teď asi budu muset jet s detma sama  Čtyři uz uvnitř bydlet nemuzou, to uz jedine stan, nebo proste jeden musí spát venku. 

Pripomnelo mi to první cesty s nasima do Chorvatska, když jsme takhle někde spali po cestě na nouzovku, tak my děti vzadu, máma vepredu a táta ve spacaku na kapotě tehdy starého passata