Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 17. února 2023 23:05

žluťásek Já bych ti chtěla poděkovat za ten tip na hru diamoniak, holky moc baví. Sice jako docela podvádějí, ale když hraju jen s jednou, tak je to docela fajn:-D. Je to moc hezká hra a vydrží jim to nadšení určitě dlouho. 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 17. února 2023 23:13

Karja ta je moc povedená, jednoduchá a přitom zábavná. Já si ji s dětma ráda zahraju taky, což se o Batanimu třeba říct nedá

MPLee jo Kulišáka bych asi už spíš nebrala, je to docela jednoduchý, myslím že by ji to brzo přestalo bavit. Jurská sváča je fajn, ještě lepší mi přijde véča, je trochu akčnější. Ještě jsou podobné Komáří hody, ty jsme jeden čas hráli furt dokola taky. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 18. února 2023 01:39

Moji rodičia si robili obaja vodičský nejak pred 40. Pre otca našťastie, lebo vďaka tomu, že si spravil B aj C, si našiel robotu, v ktorej bol potom do dôchodku. Takže on bol vyjazdeny úplne a keď som ostala materskej, tak som si zmyslela robiť kondične jazdy po viac ako 10 rokoch od spravenia vodičáku, tak mi hovoril, že načo, veď je na dôchodku,  plus si kúpil to posledné auto, zavezie ma kam a kedy budem chcieť. A prešiel rok a prestal šoférovať úplne a ostalo to na mne.  Lebo mama sa dostala do kolízie, keď kvôli autobusu, ktorý vošiel do protismeru,  musela vojsť do prilahleho lesa s autom, v ktorom sedela jej svagrina a vzadu 4 deti (vtedy sa ešte na autosedačky nehralo). Odvtedy nesoferovala.  Teda prakticky. Teoreticky samozrejme áno. A keď ideme niekam a ona sedí vzadu, a vykrikujú pri každej nerovnosti a prudsom spamaleni "preboha" a "jezismaria", môže mať porazit.  

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 18. února 2023 02:56

Moje mamka taky neřídí kvůli tátovi, on je fakt strašný spolujezdec. Mě taky dost dřel, už to bylo na hraně, že sotva jsem dostala řidičák, řídit přestanu, ale křuply mu záda, dva týdny nemohl skoro ani chodit, a tak jsem ho, jako jediný další řidič v rodině vozila po doktorech a rehabkách, tehdy se jako můj spolujezdec dost zklidnil. Ale máma i přes několikery kondičky neřídí, i když sama uznává, že jí to hodně komplikuje život. A tohle mi dost pomohlo k tomu, začít sama zase taky jezdit, protože jsem nechtěla být závislá na manželovi a jeho volnu, kdy mě kam doveze. 

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 18. února 2023 05:34

Mimo aktuální téma, hledala jsem si očkovací schéma proti hepatitidě A a u toho jsem zjistila, že hepatitida B nemá jenom 2 dávky, ale ještě třetí po 5 letech, o které jsem nevěděla a doktor se nezmínil, takže ji co? Nemám  Měla jsem ji dostat asi před 4 roky. 

Offline Tabea
8244 příspěvků moje polička 18. února 2023 07:19

MPLee co ten diamoniak?

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 18. února 2023 08:00

MPLee to je vaše moc sikovna, ze zvládá ty karetní hry, my teď hrajem ten little match a naše z nej furt vybírá ty kočičky 

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 18. února 2023 08:07

Potrefenáhusa Moje holka zase rada hraje prvni hru s krtkem, akorat je to mala podvodnice a furt filmuje, ze ji na kostce padla zelena, aby si mohla vybrat svuj oblibenej ukol :-D. 

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 18. února 2023 08:16

Myrtila Nech si nabrat protilátky. Já jsem kdysi dostala pomalu vynadáno od praktické, ke které jsem přešla od pediatra přesně kvůli tomu. No věděla jsem o tom kulový, ale podle rodičů říkal pediatr, že dle tehdy nových poznatků vydrží protilátky mnohem dýl a od dalšího přeočkování se ustupuje. Ale prodávám jak jsem koupila, nevím jak je to teď. Já jsem ty protilátky nakonec měla a bylo jich dost. Nemusí to znamenat, že 2 dávky nefungují. Asi si nechám znovu nabrat krev, díky za upozornění. Mně zas dostalo, že jsem si na radu praktické nechala přeočkovat vakcínu proti tetanu, bohužel už se mi nezmínila, že existuje i kombinovaná s pertusí. Podotýkám bylo to v reprodukčním věku, otěhotněla jsem třeba rok potom? 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. února 2023 08:27

žluťásek taky se přidávám s díky za tip na Diamoniak, dost to u mas jede :) ty spis královna nebo kočky jsou o hodně složitější ? Jestli má význam je kupovat 4,5 leté.

Myrtila ti chlapi jsou v tomto postižení skoro všichni. Mamka ani tchyně nejezdi ze stejného důvodu. Když jsem kdysi po ridičáku začínala jezdit s mým mužem, tak to bylo taky peklo , a to jsme jezdili mým autem, ale i tak jsem mu 2x zastavovala u krajnice, ať si vystoupí. Ale bylo to nakonec prospěšné pro oba, já se naučila řídit poměrně slušně a on prisel na to, ze když někde něco nechápe, tak to ze na nej začne ječet k lepšímu pochopení rozhodne nevede.

Karja autosedačky plné drobků, země posetá posmrkanými kapesníčky a všude jinde blative smouhy.

Offline continuity
43548 příspěvků moje polička 18. února 2023 08:34

Sairon jo ti chlapi jsou úplně vsichni na ty auta vysazení. I ten můj muž, který tyto sklony nemá, tak občas ujede.

Jednou chytil normálně záchvat paniky, když jsem se o vánocích u rodičů rozhodla jít nakupovat. Prý je všude boží dopuštění, akorát mě někdo nabourá. Celé tři kilometry to byly! Přimotal se k tomu švagr, ten vůbec nechápal, co se děje. No poklepali jsme si na čelo vsichni a odjela jsem. 

Ale řekla bych, že to je tady kulturní, v Americe by žena bez auta byla úplně odpískána, řídí tam všichni, včetně adolescentů a nic zvláštního se neděje. 

A kdo mi pak nabořil služebáka tři kilometry daleko v garážích nákupáku?

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 18. února 2023 08:40

Tak ja som vďačná, že ani muž, ani otec autom posadnuti nie sú. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2023 09:07

Potrefenáhusa náš mladší hry taky úplně nedává. Hrajeme ten sad, to chápe dobře, ale třeba ten little match mu pořád říkám tak máš něco žlutého? Nebo motýla? Nejvíc ho baví strkat karty do toho držáku navíc neudrží pozornost dýl jak deset minut. Ale starší mě docela drtí v dětském Carcassonne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2023 09:09

Len mně naočkovala i na ten černý kašel, ale mamce to (ta samá) nenabídla. Taky nechápu proč, ty protilátky vyprchávají a doktorka dobře ví, že má mamka malá vnoučata a další dceru, co by taky mohla mít brzy děti.

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 18. února 2023 09:18

u mého táty to byly taky nějaké genderové předsudky  - brachovi auto půjčoval, mně ne. S odůvodněním "nebojím se o auto, ale o tebe"

Ale naštěstí z toho žádná traumata nemám, a řídím vcelku obstojně.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 18. února 2023 09:24

Len No, zavolám obvoďákovi a poradím se s ním, on je takový normální, takže nějaké řešení určitě najdeme. Tehdy mě očkoval závodní lékař z práce, pak jsme od něj jako firma přecházeli jinam, tak nevím, jestli se to nějak ztratilo v překladu. Ale děkuju za info, že by to mělo fungovat i jen s dvěma dávkami, protože jsem pracovala s lidským biologickým materiálem a i vím, že někteří ti pacienti měli právě béčko. 
Sairon No, to vystoupení z auta zřejmě dost zabírá, taky jsem to tátovi jednou udělala, na rušné křižovatce ve špičce uprostřed velkého města, chvíli se pak mírnil, ale pak víc pomohlo, až když měl ty zdravotní potíže a došlo mu, že beze mě se z té pidi vesnice, kde jsme bydleli, vůbec nedostane. 

Online 999
19886 příspěvků moje polička 18. února 2023 09:29

Vzhledem k tomu, že moje matka měla řidičák na motorku i auto dřív, než můj otec, tak se u nás žádné předsudky nekonaly :-). A jsme šťastní, že řídi pořád, protože ji to po smrti otce dost ulehčuje situaci. U nás v příbuzenstvu není široko daleko jediná žena, která by neřídila. 

Offline continuity
43548 příspěvků moje polička 18. února 2023 09:42

999 u nás některé i řídí a chlapi by je i nechali, aby si mohli vypiť. Akorát to je takové: musíme se vrátit ještě za světla, potmě neřídím, tamtudy se bojím,musíme jinudy....

Ségra řídí, asi i dobře, ale mama zcela obdivně, jak jezdí rychle. To je v naší rodině asi nějaké novum, kdy se adoruje překračování dopravních předpisů. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 18. února 2023 10:00

continuity Sairon ne vsichni muzi to tak maji:)

Az se uvidim s tatou, musim mu rict, ze asi ridim jen diky nemu. Jsem z tech, co maji z rizeni velky strach, a to takovy, ze by radsi vstali ve 4 rano, kodrcali se busem s 10 prestupy a jeste dosli kus pesky, nez aby sedli za volant. On me nechaval ridit hned, trenovali jsme v klidu na opustenych cestach a trval na tom, abych odridila vsechny cesty, kam jsme jeli spolecne. Nikdy nenervoval, i kdyz jsem delala blbosti. Od 18 vlastni auto, predem odrene "abych se nebala". Nakonec jsem se stejne rozjezdila az po 30 na materske, ale nebyt te prupravy, nejezdim dodnes. Toho strachu se nezbavim nikdy, sedam za volant vzdy s malou dusickou, ale jezdim denne a myslim, ze fakt diky tomu tatovi, ktery tomu venoval dost soustavnou peci a stalo ho to nemalo na navstevach lakovny

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 18. února 2023 10:25

Vari naše podvádí u sadu, myslím, ze ji pak baví skákat havranem po ovoci a říkat ham ham ham 

prvni hru zkousime, ale nedava tu vyrovnanou hromádku kartiček nerozhrabavat

Evaeva to my to hrajem zatím samozrejme otoceny, ale ona vola jen čiči čiči a hledá je v balíčku