Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 18. února 2023 14:12

Kokoska myslela jsem, že řešíme troubení na križovatkách.

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 18. února 2023 15:42

Pinot Noir žadek  budete mít doma ještě veseleji než dosud!

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 18. února 2023 15:59

Malenge no jo, když začne dítě tak pozdě mluvit, přijdeš o všechna ta roztomilá témata, zvířátka, vláčky a tak, a rovnou je tu zadkové a prdové období.

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 18. února 2023 16:20
Reakce na continuity:

Když tu Potrefenáhusa psala o tom výletu do sousedního města, tak mě napadlo, jestli to nějak nejde dojít pěšky. Je mi jasné, že to je v její situaci zcela nereálné, ale ta myšlenka tam namouduši byla!

​jde a v létě to i chodíme, ale je to přes pole, kde je v zimě strasny bláto. Ten vlak jede chvilku, autobusem jsem nikdy nejela prave proto, ze stavi v každý díře, měl by pro mne výhodu jen pokud by byl nízkopodlažní. 
mne spis mrzi, ze ta krajina není víc prostupna pro pěší, cesty skrz pole mi hodně chybi

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 18. února 2023 16:22
Reakce na Ginger:

​a jeste bile dodavky

​tak to prrrrr

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 18. února 2023 16:34

U nás je trochu challenge s tím kočárem doskakat už jen k tomu vlaku...no a teď jsem zjistila, ze ta jedna cesta stojí 54,- za 10 kilometru...to je dost vostrý teda 

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 18. února 2023 16:45

Pinot Noir my jsme ve fazi, kdy tu pusu nezavře, ale spis si tak ruzne zpívá, slova třeba teď rika nový dvě - píka=písek a píko=mlíko...jinak slova jako vopravdicky česky nerika skoro žádný, má spoustu posunku pro zpívání, nandani na talir, hodně pouziva to dřevěný jídlo, když chce něco konkrétního rict....

vlastne rika abko = jabko

no, ty srovnání s vestevnikama jsou trochu stresující 

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 18. února 2023 17:09

Potrefenáhusa no, věřím, co mám teprve říkat já! My tady máme s mužem radost z "tata" nebo "ošum", a pak vždycky zchladneme, když jeden nás řekne, tvl, vždyť mu budou čtyři! On má taky dost slov, aktivně je používá a my jim rozumíme, ale bohužel to češtinu nepřipomíná ani vzdáleně: tíba = autobus, vovó = vlak, fofo = semafor, va = červená, atd. Ten dnešek, to je první záblesk. 

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 18. února 2023 17:16

Pinot Noir určitě se to už začne zlepšovat! 

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 18. února 2023 17:24

continuity mas pravdu, vzala jsem to vic zesiroka :)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. února 2023 18:35

Pinot Noir to je super pokrok! je sikovny a vsetko to dobehne, neboj :)

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 18. února 2023 18:56

Potrefenáhusa tohle je blbý,u nás jsou teď všechny polnaccky rozježděné od těžby dřeva. Oni to po sobě většinou zasypou alespoň štěpkou, ale do tý doby jsou to místa, kde je bahna po kotníky. Neumíme to, buď asfalt nebo bláto. 

Jinak dnes jsem přemýšlela, že vám vyfotím naše sídlištní chodníky. Chodník zpoly rozkopany a to jsme vlastně rádi, že tam jde alespoň projít, protože už víc než půl roku prakticky bydlíme na staveništi. je to teda hrůza. Na jednu posunutou zastávku je to 800 metru po silnici bez chodníku, která je navíc celá rozblácená.hlavne že stavbyvedoucí na YouTube vykládá, jak musí dbát na zajištění dopravní obslužnosti. Že jsou v ulici lidi, kteří se pomalu nedostanou přes bahno domu, to ho netrápi. 

Minule jsem měla u klienta takovou důležitou schůzku, sami top manažeri.Blbě se tam parkuje, tak jsem jela MHD a první věc byla omluvit se a jít si na WC vyčistiť si boty, protože jsem vypadala jak ze statku.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 18. února 2023 19:00

Pinot Noir ja si myslím,že je to na dobré cestě, hlavne je super, že vidíš pokroky. Za tak relatívne krátkou dobu je to super výsledek. 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 18. února 2023 19:05

Karja ještě mě napadá moc hezky graficky zpracovaná hra od Djeco Chop Chop, ta se odehrává v kuchyni. Na zemi máš žetony jako dlaždice a sešroubuješ dřevěný stoleček. Jeden hraje za kočku, další hráči (další 1-4) hrají za myšky. Všichni se pohybují po kuchyni, myšky hledají sýry, kočka se snaží ulovit myšky. Je to moc milé, stačí umět počítat do 3, některé složitější kroky bych klidně vynechala nebo zjednodušila. Figurky zvířetek jsou gumové a moc roztomilé.

Pak je moc hezká Mňam, tam myšky postupně uziraji jídlo z lednice a snaží se ho sníst dřív, než se k nim dostane kočka. Hraci plán pokrývají obrázky jídel rozdělené na čtverečky jako jednotlivá sousta. V každém tahu hazis 3 kostkami s obrázky potravin a oznacujes sousta, která ti padla.

Prima jsou Zvířátka na palubu. Tam máš kartonový vory nepravidelných tvarů a snažíš se odhadnout, kolik dřevěných zvířátek se na vor vejde.

Přidám ještě obrazky, ale odešlu to, ať se mi to uz potřetí nevymaze

Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 18. února 2023 19:05

My to mame s rizenim naopak, ridim ja a muz, ac ma ridicak, se jen veze. Ani moje chemoterapie ho ridit neprimely. Zrovna dneska jsem si odridila pres dve ste kilometru, vetsinu casu s jecim ditetem ta holka ma strasnou vydrz

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 18. února 2023 19:15

Karja pak ještě teda ne zrovna holčičí, ale u nás na kroužku má velký úspěch Dragomino. Tam na principu domina stavíš krajinu a vždy když spojis dva díly stejného typu, můžeš si vzít vajíčko odpovídající barvy. Buď je v něm ukrytý dráček, tj. 1 bod nebo pukavec, takže 0 bodů, ale můžeš začínat v dalším kole. Je to jednoduchoučký, ale milý, moc oblíbený.

KULIŠÁKA A TAJNOU VÝPRAVU ČARODĚJŮ ZNÁŠ? 

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 18. února 2023 19:18

žluťásek ty hry jsou hrozně roztomilé.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. února 2023 19:21

žluťásek dragomino bavi hodne mladsieho (a mna!:)) Starsi nechce hravat nic kde moze prehrat, pritom hra rad :( Strasne manto mrzi, lebo aj Piratatak ho zjavne bavi ale nezvlada tu vidinu prehry. Takze aktualne hra len Kulisaka a logicke od Smart Games. Nemas tip na nejaku inu kooperacnu pre skoro 6 rocneho? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2023 19:51

Mrakoplas piratatak je populární i u nás. Starší hraje rád, ale prohry taky nezvládá, to je vždycky scéna jako blázen. (On to jinak neumí, buď šílená scéna nebo nic, nic mezi)

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 18. února 2023 19:56

Pinot Noir Vidím velkej pokrok! To srovnání zamrzí, já jsem zrovna včera potkala spolužáka s holčičkou, stejně starou jako je syn. Slovní zásobu měla obrovskou, krásně vyslovovala a ten rozdíl byl hodně velikej. Ale když ho srovnám jen se sebou samým, pokrok udělal skvělej a vůbec se o něj nebojím. Některý děti mají hodně těch svých slov, který zná jen rodina, je to normální. Kamarádky holčička to měla taky dlouho, většině slov nikdo nerozuměl, ale je jí 6 myslím a mluví pěkně.