Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 25. února 2023 19:49

dzizisketa Souhlasím s vámi, ale obávám se, že volbou politiků to nestačí, vždyť se u těch vlád vystřídali téměř všichni... je to systémová věc, ale bohužel se nůžky mezi školami strašně rozevírají, těch dobrých je pár a proto je na ně takový přetlak a proto ta hysterie ohledně přijímaček a kurzy a tak... je to hrozné, ale těm rodičům, kteří to lepší vzdělání chtějí, nic jiného nezbývá. Je tozačarovaný kruh a ten základní problém na sebe vrší další negativní důsledky.

Myslím, že jediná cesta je velmi silný odpor a tlak rodičů, aby školy učily pořádně. Ale spoustě lidem je to fakt jedno a důraz na výkon jsou nějaké manýry... přiznám se k tomu, že mám silnou alergii na větu - hlavně aby bylo moje dítě šťastný, my chceme, aby mělo dětství... jako by s tím štěstí souviselo a rozvoj lidského rozumového potenciálu kazilo dětství. Myslím, že jsme strašně nenároční, stačí nám málo a to i za služby, které si platíme.

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 25. února 2023 19:50

Victoria nemyslím, že jsme ve při. Věřím, že i na běžné škole se může dítě celkem pěkně naučit anglicky na prvním stupni, ale ty požadavky a divení se rodičům z prvního postu se týkaly první třídy, a to mi přišlo divné, na to jsem reagovala a názor mám pořád stejný. Dítě v první třídě má za sebou takových změn, školní docházka je to pro něj náročná sama o sobě, učí se číst, psát, počítat plus mnohé sociální dovednosti, takže chtít po něm ještě nějaké anglické výkony, jde-li o jeho první kontakt s jazykem, není dle mého odpovídající.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 25. února 2023 19:51

Malenge Ale já jsem psala, že mám ve svém okolí rodiče dětí z druhé třídy.

Edit. takže angličtinu mají už druhý rok. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. února 2023 19:54

Vždycky jsem si myslela, ze budu matka, co bude tlačit na výkon. Ale asi nebudu, protivi se mi to cim dal víc. A když vidím kamarádky, co dávají děti do soukr. zařízení už od školky a pokračovat v tom hodlají cely život dítěte, tak mám neodbytny pocit, ze je na tom něco hrozne špatně a ze na to elitářství proste nechci naskakovat, protože jako společnost na to myslím jednou těžce dojedeme.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 25. února 2023 19:59

Sama som 1 rok učila prvákov angličtinu a bolo to divné.  Nevedia čítať ani písať, tak sme stále dookola opakovali tuším 5 tém,  hrou a pesnickami. Ale ja nie som ani prvostupniar,  ani jazykar. 

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 25. února 2023 20:01

Victoria tak jestli to dítě má za sebou školní rok nebo 3 pololetí podle mého není prakticky rozdíl, to je sotva nějakých 50 vyučovacích hodin, když si odmyslíme svátky, prázdniny, nemoci. Prostě mám za to, že na běžné škole je v tento okamžik většina věcí důležitějších než angličtina, a to se ani nebudeme bavit o tom, že spousta učitelů musí děti vést např. i k hygienickým návykům apod. 

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 25. února 2023 20:20

Mi synova angličtinářka říkala, že je to dané i tím, že nejde (prý) kvůli inkluzi rozdělit děti do skupin podle schopností (horší x lepší), že musí být namixovaní a proto postupují při výuce tak pomalu.

U kluků jsem měla pocit, že něco zanedbáváme, když je netlačíme do nějakých kurzů, ale tady se ukázalo jedno z mála plus čumění do počítače a asi není jejich angličtina úplná tragédie.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 25. února 2023 20:29

Evaeva já jsem o tom přemýšlela a počkám, až se zaběhne ve škole a bude umět číst a psát. Pak investuju do kvalitního kurzu. Dcera miluje školku, teď má dva kroužky, a horko těžko se jí ze školky odchází. Ona teda vydrží hodně, oba kroužky jsou od pěti a ani tak večer nebývá unavená, ale má ráda to zaběhnuté prostředí školky a je tam poslední rok, tak jí to dopřáváme. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. února 2023 20:35

Mohučanka syn má dva kroužky mimo školku a tři ve školce. On teda ten dlouhý den je unavený, ale hlavně má pak už po krk organizované zábavy a dětí a tak. Takže na hřišti pak klidně ještě běhá dvě hodiny, ale už po něm nesmím nic chtít, nemůže nastat žádné vybočení že zaběhnutých kolejí,... Konečně začal do školky chodit s tím, že se tam těší. Tuhle si stěžoval, že si nestíhá pořádně pohrát, než začnou něco dělat, že musí chodit dřív. Můj návrh, že by tam teda mohl zůstat na spaní i jiné dny než tam má kroužek, že odpoledne už jinak žádné organizované aktivity nejsou, byl zamítnut

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 25. února 2023 21:35

MP Meri je to tak, navic to ani tak neni o skolr dobra/spatna, jako spis ta s chytrejma, peclive vybranejma detma a ta, kam chodi ten zbytek...je jednoduchy ucit tridu plnou sikovnejch deti, o ktery se staraj rodice...

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 25. února 2023 21:51
Reakce na 711990:

MP Meri je to tak, navic to ani tak neni o skolr dobra/spatna, jako spis ta s chytrejma, peclive vybranejma detma a ta, kam chodi ten zbytek...je jednoduchy ucit tridu plnou sikovnejch deti, o ktery se staraj rodice...

​Jo tak to jsi napsala přesně.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 25. února 2023 22:09

brrr to je pravda, syn 11 let se nejvíc naučil angličtinu z hraní her a sledováním youtuberů. Asi je to s mluvení horší, ale rozumí. Dcera sjíždí Netflix a už je ve fázi, kdy si seriál pustí v angličtině s českýma titulkama a podruhé jen v originále. Ta opravuje výslovnost i mě. A mimochodem slovenštině rozumí jen díky youtuberům ze Slovenska. Tu jinak nemají moc kde trénovat.

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 26. února 2023 09:51
Reakce na Tabea:

Vari Co máš prosím namícháno v těch bachovkách pro raubíře?

​Ja uz koupila namichany primo na spanek a na uklidneni. Je tam snědek chocholíkatý, pávie červená, jírovec maďal, osiky obecná, sporýš lékařský.

Offline Tabea
8245 příspěvků moje polička 26. února 2023 13:50

Vari díky moc!

Online Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 26. února 2023 14:10

Včera si Ríša pomaloval obličej barvami na obličej, odpoledne jsme to umyli a dnes ráno se probudil s červeným, úplně oteklým obličejem. Prý to nebolí ani nesvědí, ale vůbec si není podobnej.

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 26. února 2023 14:14

Pinot Noir

CHudák, tohoto se taky vždycky obávám, dcera si teda barvy na karneval vyžádala a dobrý, ale radši jsem to hluboko uklidila.  Tak jste zkusili fenistil?

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 26. února 2023 14:42

Moje mladší dcera začala takřka přes noc koktat, co jsem tak vyčetla je to pro tento věk typické, většinou to samo vymizí do pár týdnů. Ale pro jistotu jsem jednu logopedku kontaktovala a poptala se...Nicméně, kdo myslíte, že už jí napodoboval, oslovoval jí kokto a několikrát před ní a před ostatními dětmi upozornoval, že hrozně koktá? Nee, nebylo to dítě, byla to babička. Strašný. No snad jí to brzo přejde, ona mluví hrozně moc co do počtu slov které zná, tak co do objemu, tak toho asi bylo moc. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2023 14:47

Karja jé, chudinka. Babička je teda na palici. Snad to brzy přejde.

#Pinot Noir to je teda taky dobrý. Hlavně, že to nedopadlo nějak hůř.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 26. února 2023 14:51

Karja Teda ta babička Malou to určitě rychle přejde.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 26. února 2023 14:52

Pinot Noir Tak hlavně, že mu to nezpůsobuje nepohodlí. Do zítřka by to mohlo opadnout.