Karja Tohle je takova lesni v centru Jablonce
. A nwni to klasicka skolka, muzes tam dat dite narazove, je to proste krouzek. Myslim, ze je to nazvane vzletne, ze budou deti stejne vetsinu casu uvnitr v herne. nejstarsi vypadaly tak na 4 roky, to jsou jeste mali a dneska je celkem kosa. Ted jely krmit nejake kozy nebo co. Syn tam uz jednou byl na akci s prespanim. Jsme ho tam vecer odvedli (ani nezamaval) a rano nechtel pryc...ale dneska nejak nemel naladu.
Ja jsem nikdy ve skolce nebyla a ta asocialnost mi uz zustala. Taky nemam rada organizovani zabavy.
Vše o těhotenství a dětech
Jos Já jsem taky nechodila do školky, ale ve škole mi to nějak nevadilo.
Karja tohle naše dite dela i v jednom ![]()
Karja holky jsou asi holt hašteřivý, my se taky pořád hádaly. Já samozřejmě taky někdy musím zasáhnout, ale většinou ne. Starší teda celkem rád rozkazuje a mladšímu to zatím moc nevadí, tady v budoucnu vidím problém ![]()
Syn by to neřekl ani se mnou, musela bych ho vzít za ruku a ještě to říct sama, průbojný není ani trochu
Jos Karja my tady teď v merku lesní školku máme, máme na ni dobrý reference, podle webu jsem z ni nadsena, přijde mi to jako skaut pro mimina, pražskou optikou mi ani nepřijde draha
, naše dite mi i na to přijde vhodnej typ...Akorat se bojim, ze v těch čerstvých třech letech na to bude zrovna ona ještě dost malá a nezrala
Potrefenáhusa ty máš tu výhodu, že si jí můžeš nechat doma. Ale ona se ještě hodně změní, přijde mi, že okolo toho třetího roku je ten vývoj takový skokový. Nemůže nastoupit v průběhu roku?
eless ano, dělám to tak, přes čísla ho přivést k jiným věcem. A přes semafory, hrozně ho baví, teď začal kreslit - nejdřív jsem mu kreslila semafory a přejezdy já a jen vybarvoval, teď už se snaží nakreslit to celé. ![]()
Ale u toho Logico vyšvihl hned napoprvé spojování těl a hlav zvířat, to jsem koukala s otevřenou hubou, vůbec jsem netušila, že ví, jaké tělo má kráva nebo ovce, navíc jak během vteřiny pochopil ten systém.
Pinot Noir Viktor mi teda přijde docela šikovný (vím, nejí a nemluví
), mladší syn nekreslí skoro vůbec a když, tak jen nějaké čáranice, čísla pořádně neovládá ani ten starší
Jos tak drzim palce, at se mu tam libi. Mne lesni skolky prijdou prima, ale pro nas uplne ne.
Evaeva napíše čísla od 0 do 100, jak jdou v pořadí, ale myslím, že umí i opravdu počítat, protože když je na hodinách třeba 12:57, ukazuje na prstech, že ještě tři a bude 13:00. Hodiny ho chvíli mátly, psal po čísle 59 rovnou 100, ale předevčírem jsem si všimla, že už pokračuje 60, 61, tak asi pochopil, že jsou různé systémy. Píše teda tak, že drží fixu oběma rukama, jak kdyby míchal maltu.
Pinot Noir já myslím, že ještě hodně překvapí
Nase kauza skolka: dnes jsme meli nastupovat do nove skolky a syn se rano probudil nejaky ubreceny a tak zvlastne kaslal. Merila jsem mu teplotu, na jedne pulce cela mel skoro 38, ale kdyz jsem merila v opacnem smeru, mel 37... no nechala jsem ho radsi doma. A ted uz nekolik hodin posloucham, co budeme delat a ze chce do skolky. Ale jsem rada, ze je takovy nateseny a ze pro nej zmeny (snad) nejsou problem. To spis ja z toho mam vycitky, ze s nim takto posunujeme. Mne ty zmeny prostredi u deti prijdou takove hloupe a nejspis nas na podzim ceka dalsi, protoze toto asi nebude to prave orechove (i kdyz urcite vhodnejsi nez soucasna mini skolka).
Pinot Noir myslim, ze V. je moc sikovny, a jen jde o to, kdy "vyroste" z tech potizi s jidlem a averzi k sahani na ruzne materialy a dalsich veci, co vas ted trapi.
Potrefenáhusa ty máš tu výhodu, že si jí můžeš nechat doma. Ale ona se ještě hodně změní, přijde mi, že okolo toho třetího roku je ten vývoj takový skokový. Nemůže nastoupit v průběhu roku?
jo, to rika spousta lidi, ze na jaře jim prisla skolka nepředstavitelná a v září to bylo úplně jiný dite
teprve budou mít den otevřených dveří a nějaký společný akce pro rodiče, tak se zajdem podivat a zjistíme, jak to maj
Potrefenáhusa a nemas moznost to taky zkusit treba na dopoledne/den? Ja to prave takhle planuju, proste zatim nevim, jak by to maly zvladal a tohle je moznost. Ted mu bude 2,5 a nemluvi, ma pliny protoze na nocnik chodi, ale po moji vyzve...
A jestli se to osvedci, tak by chodil zatim jen ctvrtky. Maji pro nas blbe casove okno, nastup po osme rano.
Potrefenáhusa ono taky bude záležet na zvoleneém zařízení, já si nedokázala představit státní školku, ale tu dětskou skupinu malý zvládá dobře. Sice mi každé ráno řekne, že tam nechce a nějakou dobu po vyzvednutí odmítá o školce mluvit (nic tam nedělali, nelíbí se mu tam,...), ale na videích je vidět, že se zapojuje, baví se, vždycky trvá na tom, že musí paní učitelkách zamávat (už jsme se párkrát vraceli, protože zapomněl). A já mám jistotu, že nad jeho případným pláčem nikdo nemávne rukou a pokud to bude vyloženě blbé (to se stalo naposledy v říjnu), tak zavolají.
Jos jo, uvidíme. To jsme na tom stejně, Akorat ona není ochotna se na nocnik vůbec posadit. Doufám, ze to nějak zmaknem na jaře, až bude moct bejt svlecena
Potrefenáhusa Ja si taky rikam, ze prekazkou pro zarijovej nastup do skolky nebude klukova emocni nezralost, ale jejich ignorace nocniku.
taky spoliham na teplejsi dny, kdy je proste svliknu a dej se vule bozi...
Potrefenáhusa nebyla by ochotna posadit se na zachod s tim detskym prkynkem a nejakym schudkem pod nozicky? Jako ze uz je velka, ze to dokaze jako dospelaci?
Potrefenáhusa Vari nasi obidvaja boli na tom tak isto. Nakoniec to pred nastupom sami zvladli. Mladsi teda na nocnik nikdy moc nechcel, hned prešiel na velky zachod s redukciou a cikat iba na stojaka :) V noci sa odplienkoval tak, ze sme mu raz zabudli dat plienku a rano zistili, ze je sucha a uz nedali. On sa do nej vycikal vzdy hned po zobudeni ale to sme dovtedy nevedeli.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY