MP Meri No tak to jste na dobré cestě, to bude už lepší! My ted máme období, že ta starší dcera bulí, aby něčeho dosáhla a to je strašný v tomhle starším věku. Jenže já pak jdu k těm sestrám a vidím, že světlejší zítřky nenastanou, že i devítiletý dítě dokáže hodně hystericky bulet, když se mu něco zakáže. Minulej víkend si to střihnul jeden synovec, další den druhej, a tak bulel a bulel, kvílel u nohou, druhej se vztekal a přitom jako na ty rodiče to neplatí, nepřijde mi, že by kdy povolili.....no tak to je pro mě vždycky taková srážka s realitou a další víkend bulela neteř, když si chtěla vařit s kamarádkou, a máma jí řekla, že než začnou at vyndají myčku....Jako světlo na konci tunelu není!
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir Syna si s holkou pletou často a je mi to buřt, ale já tomu taky často jdu naproti kočárkem.
Sama kolikrát netuším, co je dítě v interakci zač a určitě jsem to taky kolikrát plácla špatně.
V rodině bych to teda řešila rázně, to mi přijde fakt děsný. Potrefenáhusa moc lituju, to je fakt pekelný.
MP Meri já myslím, že je ta touha silnější, moje dcera to má vůči miminku taky. Já taky řvu
poté, co jí to 100x vysvětlím, doprčic, za měsíc jí bude 6 a není možné, aby nechápala, že když miminko spí, nemůže se k němu vřítit s řevem - jako včera při vyzvedávání ze školky, kdy jsem jí v šatně řekla, že miminko spí a ona venku vpadla do kočárku s řevem Ahóóóoj miminko miminko miminko miminko!
Jinak teda potlapkávám a držím palce, ať jste zdraví. A děkuji za rady stran nočního kojení, teď jsem na 0-1 kojení (1 byl cíl) a 1-2 probuzení, kdy potřebuje chvilinku pochovat.
Pinot Noir kdyz mi nejaka babka pochvalila maleho chlapecka v modre nebo sedive a zeptala se na jmeno, rikala jsem vzdycky jen "Kaja", ze pak malou oslovovala Karlicku me vubec netrapilo. A taky s nami casto chodila ven kamaradka s chlapeckem, co ma dlouhe blondate vlasky, zatimco mala byla dlouho plesata. Jednou v hrackarstvi je i ve "spravne" barevnem obleceni oslovovali princezna a kamos. A moje holcicka v ruzove tou princeznou nebyla
To nas tehdy spis pobavilo.
Ale pred navstevou tchyne dite cilene oblekam do neutralnich barev, protoze ty jeji kecy na to, co holky muzou, musi a nesmi, me silene derou. Takze tam vzdycky privedu dite v modre a "je rok 2023 a muze si delat, co uzna za vhodne"
Len já se ohrazuju, ale nemá to cenu, mele o tom porad, ale oni jsou si s muzem podobní v tom, ze občas melou, melou, co jim slina na jazyk prinese a vůbec u toho nepremejslej
Ale irituje ji to asi dost, ze nemá tu vnučku v růžovým a trpytivym, zároveň ale koupila k vanocum velkej traktor od brudera, to zas jo (se kterym sk ta malá potvora vůbec nehraje
)
Karja řešením je si zvyknout (ne teda u meri, tam teď není kde brát)
Syn dokáže vystřihnout takový hysterák a to klidně několikrát denně![]()
Pinot Noir jo, ponožky jsem udělala stejně
blbě. Kupuju jen jeden typ fuseklí z tesca a aktuálně je máme ve 4 různých velikostech. Je to tak smíchané, že vůbec nevím co komu je a neni. Asi je vyhážu všechny a koupím nové
S tím odhadováním mi to nijak nevadí, kdyz někdo děti osloví nebo odhadne špatně. Ale dotazy typu proč jsem jako nechala synovi píchnout náušnice, nebo že nemá holka mít auto a tak mi přijdou prostě od cizích neomalené. Kdyby se ptal někdo, s kým už nějak konverzuju nebo se znám od vidění, tak to beru. Ale proč to ty cizí zajímá a proč sakra mají potřebu to řešit. Přece taky nepřijdou za jiným dospělým v mhd a nezačnou do nemj hustit že má hnusný boty nebo že ten účes se k nim nehodí.
Potrefenáhusa babička No já nahlas na rodiné oslavě uvažovala, kdy dám dceru ostříhat a z řad příbuzenstva se taky ozvalo "prosim tě a jak chceš takový vlásky nechat ostříhat? Snad ne na lesbu!"
Jasně, všechny holčičky co si hrjaou s autíčkama nebo mají krátké vlasy budou na ženy.... ehm.
A aktualně mě vytáčí, že babička je přesvědčená, že je naše dítě geniální a vezmlu jí do mensy a že chudák syn, to bude mít těžký s tak chytrou ségrou, když bude horší. Jak můžou vědět, jak na tom ty děcka za pár let budou? A hádat intelekt u 4 měsíčního mimina
No řeší se to každou návštěvu dokola
Mohučanka Já mám pocit, ze sice chápe, ze tím mimino vzbudí, ale vůbec mu nedochází linka vzbuzeny mimino = nevyspaly mimino => řvouci nespokojený mimino.
Tak na tom zkusím zapracovat, aby pochopil, ze z vyspaneho mimina máme benefity všichni.
A gratulace k omezení kojení!
Karja Taky mám pocit, ze světlo na konci tunelu je jen to, ze tobě to začne byt jedno, respektive budeš mít kde brát psychickou odolnost ![]()
Potrefenáhusa Dovedu si to představit, mám jednu příbuznou podobnýho řazení (naštěstí hoodně vzdálenou, takže se skoro nevidíme). Tam má asi cenu mluvit jenom na dítě.
MPLee No, tak babičce vysvětli, že to bude spíš chudák dcera, protože být geniální není žádná výhra ;o)
Evaeva Já bych si na ty hysteráky i zvykla, ale ve školce si stěžujou ;o)
DruI přesně!
no hlavně prostě přece u 2 letýho dítěte neni jasný, jaký bude. Teď je rychlejší a šikovná. Super. Ale uplně z toho cítím to očekávání a že jestli ho nenaplní, tak to ponesou těžce a bude to mít na talíři. Že jako malá byla tak šikovná a podívej se na sebe teď
MPLee to je teda drsný. Všechno, ale hlavně to srovnávání sourozenců. ![]()
DruI no syn řve jen s rodiči
ale na to se hodí ta věta karji ségry o jejích kompetencích![]()
MPLee mne na ty vaši holcicce přijde fantasticky, ze má ten drajv a záměr
MPLee já se přiznám, že mimino kluk s nausnicema by mě taky překvapil. Ale podle mě nepotřebujou náušnice ani mimina holky.
Potrefenáhusa je to hrozně obdivuhodny a fascinuje mě to. Ale nerada bych jí právě podobnýma kecama a chováním odradila. Ono to hrozně svádí se k ní chovat jako k mnohem starší. I já na ní mám kolikrát přehnaný nárok a dojde mi to až po chvilce, že je ještě opravdu malinká. A pak je z toho jen mrzení na všech stranách. Tak se to snažim nějak krotit a držet v mezích. Třeba moje mamka už u nich uklidila duploma dává jí jen malé lego. Jako jo, ona si s nim stavět umí a zvládá, ale proč jí brát ty pěkný zvířátka a dělat jí všechno co nejtěžší?
Tabea jenže to se mě ptala pani v létě na hřišti s dcerou
měla na sobě růžové triko se psem z flitrů, fialove kraťasy a modré sandály. A hrála si na písku s traktorem. Tak se ptala, proč má chudák syn náušnice. Že přece to musí být kluk, když má modré boty a hraje si s traktorem ![]()
MPLee ale né, vždyť Duplo potřebuje ještě i náš předškolák! ![]()
MPLee Jo ták! Já myslela, že jsi nechala synovi píchnout uši a zlobíš se, že to lidi komentujou. ![]()
Dcera nosila jako mimino věci po synovi, například super propínací svetr s traktorama. Když se někdo divil, tak jsem jim rikala, že se jí strašně líbil. Ale komentáře ve stylu holky růžovou a kluci modrou jsem zaznamenala i u kamarádek.
Dcera náušnice nemá a když jí byl asi rok a půl, tak to komentovala jedna příbuzná, že poradna holcicka musí mít náušnice.
Moje odpověď se jí nelíbila, občas zvládnu na tyhle blbiny reagovat pohotově. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY