Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:34

DruI Moje dieta ma vlastny harmonogram, pokial ide o vecerne spanie. Zaspava skoro, aj vstava skoro. Kedze sa blizi tradicne "oblubene" posunutie casu, dnes lezal v postielke AZ o pol osmej, a uz sa chcel ist ovela skor kupat. Umelo som mu to posuvala na siedmu. Ale obavam sa, ze rano vstane skoro, dnes o pol siestej, co po posune bude pol piatej a to ma asi zabije. Ked v lete vstaval o stvrtej, uz aspon trocha svetla byvalo, ale teraz, br.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:43

letfenixa Já bych byla ochotná si zvyknout i na tohle, alespoň si člověk může něco naplánovat, jenže ta moje jednou usne v osm a podruhé v jedenáct (v jedenáct většinou, když potřebuju večer něco udělat :o)

Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:56

letfenixa tohle je strašný. Syn měl období, kdy vstával mezi půl pátou a pátou, vůbec nevím, jak jsem to mohla přežít. Teď chodí spát sice pozdě, ale vstáváme tak kolem osmé, plus minus půl hodina. 

Samozřejmě pro okolí jsme flákači a narušitelé programů, protože nejsme ochotni být někde v půl deváté a obědvat úderem dvanácté 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. října 2018 23:03

DrowRanger 

Zvykání nepomůže, ale určitě se to bude lepšit s věkem. Tchýně chodí na návštěvy odpoledne? Možná by bylo lepší plánovat nebo končit  návštevy dřív. Děti takhle večer místo spaní můžou plakat, protože zpracovávají zážitky ze dne. Je to celkem normální, hlavně u těch citlivějších, proto ti po běžném dni usíná dobře. Taková hlučná akční paní znamená velký nápor na smysly. Třeba by to syn líp strávil, kdyby měl na to větší kus dne, než přijde večer. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. října 2018 23:05

žluťásek 

Jó, to když se s prvním slunečním paprskem ozve z postýlky tata, časem i mama a nedá se to už ničím uplatit 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 22. října 2018 23:10

Mám dve deti. Obe zaspávali príšerne. Pri staršej - prvej, som chodila po špičkách po tom každodennom uspávcom martýriu, až kým som prineustálych predvianočných delobuchoch nezistila, že keď už konečne spí, tak ju nejaké zvuky len tak nezobudia. Mladší zaspával lepšie (nie dobre, len lepšie), zato napriek prítomnosti staršej, ktorá fakt neustále vydáva nejaké zvuky, si nikdy nezvykol a budil sa na akýkoľvek šuchot zo spánku. Holt deti sú rôzne.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 22. října 2018 23:12

dynda a keď to príde a nasunie spiacim rodičom v posteli papuče na nohy...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. října 2018 23:12

dynda tak oni so svokrom obaja pracujú, už tak dobehnú z roboty o hodinu skôr ako zvyknú, nechcem ich zas obmedzovať v tom, že im nakážem kedy prísť (nie vždy sa dá + svokra nešoféruje). Zajtra som pripravená, že teda budem asi uspávať dlhšie, resp. sa malému posunie odchod do postele, uvidíme, hádam to bude ok alebo lepšie ako naposledy. V sobotu zas máme krstiny, toto bude celkom živý týždeň, vo štvrtok má prísť sestra, v piatok sa asi zastaví mama, sama som zvedavá, čo to s malým urobí (aj keď pri sestre predpokladám, že nič, tá tak ako ja nejak k deťom netiahne, už teraz mi píše, že mi navarí a vyvenčí psa, ale preboha nech jej nedávam dieťa do rúk ).

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 23. října 2018 00:28

DruI To vecerne zaspavanie je jediny pevny bod. Denne spanie od desiatej az do tretej (myslim zaspatie), a to ma denne spanie obvykle v pevnych rukach moja mama, ktora trva na rezime a uz si skoro po tych viac ako 2 rokoch zvykla, ze maly je sef :) Jedenie ma len priblizne casy, obeduje obvykle po dennom.spanku, bezne okolo druhej, pol tretej.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 23. října 2018 05:57

žluťásek Tak zobudil sa 4.45

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 23. října 2018 08:17

Rozdilnost mimin jsem dobre videla u segry. Jeji dcery byly jako mimina kazda uplne jina. Starsi pohodove, spokojene dite, pochovat se nechala od kazdeho, takova reklama na dite. Zato ta mladsi byla urvana, od malicka az asi do dvou let strasne visela na segre. Ani od sveho otce se nechtela nechat pochovat, kdyz sestra poodesla, hned rvala. Pak jako trosku vetsi, kdyz ji matka zmizela z dohledu, tak sice po chvili prestala rvat, ale bylo videt, ze je nespokojena, pokud matku zase zmercila a zjistila, ze nejde okamzite k ni, zase zacala rvat. Tohle delala minimalne jeste kolem druhych narozenin, sama jsem byla svedkem.  Myslim, ze sestra je taky spis matka herodeska, deti fakt nerozmazluje. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. října 2018 09:51

Co dělá MP Meri ... No MP Meri si svázala nohy k sobě tak důkladně, že z toho málem vážně neporodila  Jako skóre 54 hodin od prasknutí vody, kdo z vás to může říct ?! Chtěla jsem přirozený porod, bež nějaké zbytečné medikace, ale nakonec jsem dostala snad všechno na světě, vyžrala si asi všechny možné komplikace a nakonec ze mě museli to mimino doslova vyrvat. nebejt doktorů, ležím tam ještě teď 

Možná i díky tomu a díky tomu, že malý není teda žádný drobek, jsme měli v porodnici problémy s náběhem kojení, takže dokrm, což jsem hystericky obrečela samozřejmě. Teď už to vypadá líp (ťukám úplně na všechno, jo???), ale pořád mám hrůzu z každého dalšího jídla a muž stojí v pohotovosti u linky s krabicí Sunaru, připraven rychle míchat, protože jak to nejde, dostávám se okamžitě do stresu a vrací se mi ta hrůza z porodnice, kdy se dítě hlady úlně klepalo a já netušila, co dělat ... Zatím jsme teda dokrmovat doma nemuseli, ale trošičku trauma tam je 

Co se týče spaní, malý zatím spí dobře (ale je mu dnes týden, tak se to asi ještě tisíckrát změní), respektive položit spící se dá vcelku kamkoli, uhoupat ho umím zatím spíš já. Dal si i pár čtyřhodinovek, to už jsem byla trochu na nervy kvůli kojení. Bohužel to má už od narození asi otočené, jelikož přes den spánek dobrý, ale v noci ... Díky tomu dávám já tak 2x2 hodiny nočního spánku + max tak hoďku přes den. Přes den se mi totiž v podstatě nechce spát, tak tady furt něco šúchám, dočítám, peru, třídím věci, uzpůsobuju domácnost ... Takže noční zoufalej pláč se pak týká spíš mě  Postupně se budu snažit mu to otáčet, udržovat ho přes den spíše vzhůru a aktivního, aby se unavil. Tak držte palce 

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 23. října 2018 09:56
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. října 2018 10:08

MP Meri jeeej, gratulujem!!! :) inak co sa tyka toho dokrmovania, fakt to neber tragicky a ak treba, dokrm umelym. Radsej ty v klude a babatko ayte, usetri ti to kopu stresu, v ktorom by sa ti aj tak nemuselo podarit maleho nakojit. Ja som musela maleho po prichode domov vecer nejake tri tyzdne dokrmovat, lebo sa nechcel prisat, ked som sa ukludnila a ivedomila si, ze proste maly je syty a ja sa nemusim stresovat od hladu placucim dietatom, aj to kojenie slo zrazu lepsie a umele mlieko sme u viac ako mesiac nepotrebovali :). Drzim palce, aby ti malicky robil len radost .

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 23. října 2018 10:11

MP Meri drzim

Offline brrr
12366 příspěvků moje polička 23. října 2018 10:25

MP Meri Gratuluju a neboj, ono se to udrncá. To jsou rady, co? Já si u druhého taky říkala, ježišmarjá, co budu dělat, jedno děcko spící přes den, druhé v noci a ani jedno současně.

Tady si můžeš číst i v noci a hlavně zjistíš, že to všichni přežili, maminky i miminka.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 23. října 2018 10:34

MP Meri Gratulujem a nech sa vám všetkým darí!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. října 2018 11:15

MP Meri Gratuluji a přeji  zdraví, štěstí a pohodu. 

Všechno se srovná doma v klidu a za chvíli se zapomene, protože rychle nastanou jiné starosti . Jak píše brrr , všichni přežili .

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 23. října 2018 11:23

MP Meri Gratuluju a ať  se daří, a drž se

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 23. října 2018 11:41

MP Meri Gratuluju a přeju, ať už je všechno jen dobré .