Karja snad už ji to nebude trápit, my dostali na pohotovosti akorat otipax, co jsem pochopila, ze asi namaceruje ten bubinek, ze se sníží tlak a bolestivost a chytli jsme tam asi další rýmu...
no já budu fakt hodně poctivě odsavat při příští ryme
Karja snad už ji to nebude trápit, my dostali na pohotovosti akorat otipax, co jsem pochopila, ze asi namaceruje ten bubinek, ze se sníží tlak a bolestivost a chytli jsme tam asi další rýmu...
no já budu fakt hodně poctivě odsavat při příští ryme
Karja asi většina by to přešla tak, jak ty. Taky bych nic nepodnikala, když by si kluci na ucho jednou postěžovali a pak už nic. Nebo co si vygooglila, že tě mělo trknout?
Karja to si to nevyčítej, člověk fakt nemůže vedet všechno a hlavně pořad běhat k doktorovi je taky na nic. U nás ten hnis či co taky druhy den vytekl a jako nic zásadního jsem nepozorovala, proste špína, trosku víc. Nijak by mě to samo o sobě nezarazilo.
Karja Jestli byla pod nurofenem, tak byla ok a když bubínek praskne, tak už to pak nebolí. Nic si nevyčítej, hlavně že je jí dobře. To sahání na tragus (lalůček vepředu na uchu) se učí i na medicíně a tak se to pořád traduje jako příznak, i když to prakticky nikdy není projev zánětu středního ucha.
Karjanaše malá měla zánět ucha v jejích deseti měsících už dvakrát a pokaždé to bylo jako u vás. Nepohoda v noci, ale žádný horor a ráno zalepené ucho. Nevšimnout si toho ucha, myslela bych si, že to byly zuby. Některé děti to asi snáší líp.
Potrefenáhusa No naše ani neměla rýmu právě před tím než ji to chytlo....nebo si ten nábeh na to nesla už z nějaké minule rýmy prostě. Smrkání je taky problém, ona spíš trpí na nějaká zahlenění spíš, že to nejde moc vysmrkat, jen to tam slyšíš ty hleny.
Malenge Evaeva No asi jsem měla to ucho opticky kontrolovat, já ani nevím, kdy ji to vyteklo, jak má ty dlouhé vlasy. Prostě řekla ouško neboli a já to úplně pustila z hlavy a čekala jaké projevy k té teplotě prijdou. Ale dneska už je mnohem lepší, a to měla první dávku ATB teprve teď. Taky jsou antibiotika v sirupu, to jsem taky nevedela
Karja Viktorovi to nedávno taky prasklo. On teda dost brečel a držel se za ucho, volali jsme na pohotovost a řekli nám, že se s tím nemá jet hned, že to často přejde. Dát Nurofen a čekat. To bylo v pondělí večer. V úterý měl horečku, takže Nurofen dostal tak jako tak, za ucho už se nedržel. A v úterý večer mu z toho najednou začal téct tmavě hnědý maz. Ve středu na ORL potvrdili, že to prasklo samo. Do kriminálu mě uvrhnout nechtěli. Takže to bude docela běžný průběh.
Karja Já to měla jako malá dvakrát s rýmou a bez bolesti, jen ráno špinavý polštář a zas taková tragédie to nebyla, ani žádné trvalé následky. Daleko horší bylo potom to vyšetření na ORL.
Karja pokud nevíš kdy ji to prasklo, tak to mohlo být klidně v začátku překryté tím nuforenem a do rána to prasklo, pak už to neboli, jen ten hnis vyteká.
Vedou se dokonce nějaké spory, jestli je lepší, když to praskne samo nebo radši píchnout. Takže bych si z toho těžkou hlavu nedělala, až ji to praskne téměř bez bolesti příště, budeš už vědět, že si máš dojít pro antibiotika. A s bolesti to fakt neprehlidnes, to boli jak blázen i s nurofenem.
Muž měl poprvé v životě zánět středního ucha až jako dospělý a nastydlý nebyl vůbec, ale v práci mu do nej nafoukal studený vítr.
Pinot Noir to je teda zajímavý, že na pohotovosti řekli, že se s tím nemá jezdit. Mi přijde, že oni jsou pomalu povinni říct, že máš jet snad pokaždý, když tam zavoláš o dotaz. Jj zřejmě to prasknutí bude běžnější průběh, doktorka to nijak nekomentovala nebo neříkala nic, dala pokyny a hotovo. Ale mně to mrzi, kdybych ji včera nečesala pořádně, ani bych si toho nemusela všimnout a měla by to prechozené a nebo kdoví co by s tím ještě měla, prostě mě vůbec nenapadlo, že to může probíhat takto bezbolestne.
Karja my meli tenhle cirkus v noci v obytnaku se starsi, porad kvilela, pak teda ze boli ousko, do nemocnice sakra daleko, tak dostala ode me 200 ibalgin a rano tam mela pekny neporadek, takze stejny prubeh...
Karja jasně, ale to bys to taky zjistila až ex post. Syn má hrozně špinavé uši při každé rýmě, takže mně by to možná netrklo ani tak.
Kan continuity Jo, já to právě neznám, my jsme to jako děti nikdy neměly, takže fakt jen z doslechu ty klasické případy, kdy to fakt bolí a pozná se to. To s tím větrem jsem třeba myslela, že je taková častá pověra, i když tvůj manžel asi potkává v práci pořádnej vítr.
Kan Naštěstí jsme měla štěstí na ORL, dítě má velký strach z lékařů a tohle bylo dobrý, řvala celou dobu, od otevření dveří po jejich zavření, ale doktorku to nijak nevykolejilo a stále byla laskavá.
Evaeva No, jako ona byla dost velká šance že bych si toho nevšimla vůbec. Ono to bylo tak jako lehce za hranicí nějakého znečištění a holky si ve vaně myjí uši samy. Tak to mě štve prostě, že jsem to neznala a měla to kontrolovat.
Karja nic so nevycitej, ja bych taky nesla, jedno postezovani si na ousko bych prisoudila nejake zacinajici ryme nebo zanetu v hltanu, kdy to ucho muze bolet zevnitr. V nekterych zemich usi nepichaji vubec, deti nafasuji antibiotika a leci se konzervativne. I ta lecba je takova diskutabilni, zda antibiotika ano nebo ne, je to individualni podle nalezu. hlavne ze se ji ulevilo, bubinek se zahoji
Prosím vás, víte někdo z hlavy, jestli je možné prvňáka zapsat na spádovou školu v jeho nepřítomnosti, tj., bez jeho osobní účasti při zápisu? Jen doručit ty papíry...
Já se zeptám na dni otevřených dveří, ale ráda bych věděla předem, s čím můžu operovat ![]()
Mohučanka můžeš, účast dítěte u zápisu není povinná. Na naší spádové škole jsem byla taky sama, bylo to tedy z důvodu, že syn měl 39,5, ale nikdo se nad tím nepozastavil, dodala jsem papíry, dostala pro něj nějaký malý dárek a šla jsem.
Malenge uff! Díky!! Ještě musím tedy zjistit, co je potřeba k tomu, aby ty papíry donesla do školy babička a aby to platilo ![]()
JanieB Jsou dokonalý ![]()
Tabea a ostatní, kdo víc lítáte. Mám životně důležitý dotaz - může chodící plyšák na baterku do letadla? Letíme jen s příručníma a dcera se na něj hodně upnula...
Já se bojím, že jenom bez baterky,
edit: Ne, je to blbost - právěže s baterkou, ostatní mají pravdu. Jen bych ho při kontrole vyndala z příručáku :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.