Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
39005 příspěvků moje polička 16. března 2023 08:10

Len moje mama byla ke konci na ty lidi docela vostrá. Sestru měla hrozne hodnou, na tu byla taky vostrá...no, ke konci už mi prisla docela vyhořelá a to tu praci měla vzdycky fakt ráda 

Online Tabea
8257 příspěvků moje polička 16. března 2023 08:41

Karja nebo to můžou mít zařízený jako doktoři tady. Několik medicínských zaměstnanců, případně recepční, víc vyšetřoven a sdílená praxe několika doktorů. Pacient čeká ve vyšetřovně, doktor přechází mezi místnostmi. Takže je to doktor, kdo ukončí konverzaci a jde a neriskuje, že pacient bude pět minut ještě stát u dveří a něco vykládat. Např. pediatr vejde dovnitř s medicínským zaměstnancem, ten si sedne za PC, pediatr vyšetřuje, med. zam. to zapisuje, připraví recept, vytiskne, doktor podepíše. Při preventivce je napřed všechno vážení, měření (výška, sluch, zrak, ..) malování a otázky z dotazníku s med. zam., doktor přijde, prohlídne výsledky, vyšetří, něco poptá a jde. 

Offline Karja
44901 příspěvků moje polička 16. března 2023 08:52

Tak v té práci mě nevzali, nabídli mi jinou pozici, na tu nemám ale moc znalosti. To je smutný! Musím počkat až mě začnou živit holky jako ty doktorky! Ale tak aspoň svítá naděje, že se kdy fakt přestěhujeme:-D

Online Tabea
8257 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:05

Karja a nechceš tu práci zkusit i tak? Jestli je teda lákavá. Co nevíš, to se naučíš. Říká ta, co už se dvakrát vrhla do komplet neprobádaných vod, kde bylo třeba doučit se toho spoustu.... 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:06

Karja to je skoda! Ale ono se neco najde. A je super, ze ti nabidli aspon jinou pozici, je videt, ze te povazovali za nadejneho kandidata:) 

Evaeva to jsou novinky, tak preci jen! Moc drzim palce. 

Offline Len
2678 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:10

Potrefenáhusa Já si občas říkám, proč jsem si vybrala zrovna tak náročnou práci na interakci (ale třeba pediatři to podle mě mají 100x horší), když mě to tolik vysává. Přesně, ta práce samotná je fajn. Naštěstí je to obor celkem přátelskej k nižším úvazkům.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:21

Tabea tohle hrozne obdivuju. Ja povazuju za odvaz, ze jsem pred par lety zmenila praci a delam neco dost jineho, ale porad je to v ramci toho, co jsem vystudovala. Ale je fakt, ze to je osvezujici. Ja si ted chtela udelat nejaky kurz a kdyz jsem ho hledala, uplne me fascinovaly nabidky ruznych kurzu a nejake diskuze k tomu ve stylu "prestala me bavit pravnicina, tak jsem sel na kurz a ted programuju pro rohlik". Tohle si vubec neumim predstavit, konkurovat pak lidem, co se tim zabyvaji od zakladky. Jinak ten kurz, co jsem hledala, byl jen na excel. Ja ho skoro nepotrebuju, ale kdyz na to vyjimecne dojde, pripadam si v tom blbe. Ale potesilo me, ze takove kurzy jeste dnes existuji, myslela jsem, ze to uz je uplny zaklad.

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:24

Gatita ehm tak lidi co fakt perfektne ovladaji excel je celkem malo ten "zaklad" jako udelat tabulku dole se souctama asi umi kazdej, ale na to zas neni potreba kurz

Online Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:27
Reakce na Len:

Pinot Noir Chudák Viktor, tady se fakt chytne všechno. Jak mu je? Byli jste s tím na pohotovosti? 

Díky.

Držím se toho pokynu z pohotovosti "s bolavým uchem se nejede hned". Jsme doma, uvidíme. Včera přes den ukazoval do pusy a říkal au. Představa, že zrovna ho bolí zub, je pro mě děsivá, je absolutně nevyšetřitelný. Večer to ucho a dnes ráno si dával mou ruku na krk, že ho bolí. Tak ho pozoruju a doufám raději v ucho než zub. Mě teda bolí v krku pekelně, v uších lechtá, k tomu zánět dásní... Takže hádám, že má tentýž problém a bolí ho v oblasti hlavy tak nějak všechno, stejně jako mě.

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:28

Evaeva u nás se předpokládá shoda rodičů, tj. když s dítětem přijde k zápisu jeden, ma se za to, ze jedna po dohodě a ve shodě s druhým. To, ze to tak občas nebývá, je věc jiná. Problémy se pak řeší dodatecne, ale dítě už je většinou přijaté. Rozhodovat o jménu dítěte soudně je to nejmenší, spis taková legrace, jsou jiní frajeři, kteří jsou schopni jit k soudu s všemožnými hadkami, např. určení MŠ, ZŠ, očkováni ano/ne, dovolená v zahraničí, dosad dle potřeby. Některé děti si v loterii narození vylosovaly rodiče strašné dementy.

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:32

Pinot Noir ach jo, chudák malý, doufam, ze to nějak rozezenete!

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:33

viktorka_od splavu jo, tohle asi umim taky, ale chtela bych asi trochu vic.

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:34

Karja Sice o tom vím kulové, ale pokud ti ta pozice,

co ti nabídli, připadá zajímavá a neodrazuje te náplň práce, tak bych byla pro to ji zkusit. Co se tak muže stát špatného? 

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:50

Gatita no vsak jasne, ja reagovala jen na to, ze je samozrejmost umet vic. to fakt neni:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2023 10:09

Malenge ano, to jsem si myslela. My máme v rodině případ, kdy matka chtěla po týdnu přesunout prvňáčka, to teda otec zasáhl. Jinak je teda děsný, čeho jsou rodiče schopní.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. března 2023 10:09

Karja no pokud ti nabidli jinou pozici, tak si asi myslej ze na ni mas, ne?

Pinot Noir to mi taky prijde, ze by snad nemuselo bejt vylozene ucho nebo zuby, ale proste takova ta bolest ucho-krk pri polykani. Nemuzete mit tu 7.nemoc? To hodne boli pri polykani...

Offline Karja
44901 příspěvků moje polička 16. března 2023 11:07

Pinot Noir Ty jo, no to může být klidně něco ,,virozoveho,, že prostě bolí všechno na té hlavě! Ať je mu brzo lépe. 

Offline Karja
44901 příspěvků moje polička 16. března 2023 11:10

711990 Malenge To už není tak lákavé a je to mimo ten tým, takže by mě stejně nějaky pohovor ještě čekal,a přijde mi, že na to nemám vzdělání ani zkušenosti a ani se mi tomu nechce obětovat ten čas, to si radši udělám ještě volné léto. Tohle se mi líbilo, tomu bych obětovala dost domácí pohody, ale jinak asi ne. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. března 2023 11:14

Karja jasny. No mozna to zvaz, prijde mi, ze ted to na trhu prace trosku prituhava a neni to tak snadny neco sehnat. I kdyz samozrejme nevim, v jakym oboru hledas, treba to je u tebe snadny vzdycky:)

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 16. března 2023 11:21

Pinot Noir ach jaj