Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 15. března 2023 19:13

Tabea Jasný, to nejde leckdy vystihnout, spíš že jsem vůbec nevěděla o této možnosti, že to praskne doma, z ouska teče a neskontrolovala to. No nic, jde vidět, že jsem to nepotřebovala znát, včera jsem psala dvou kamarádkám kam mám jet na ORL a ony mi vypsaly asi 5 míst včetně zkušeností. Naše dnešní cesta na ORL trvala klika domovní klika čekárny hodinu 10 minut:-D. Ty vado! Jednou jsem zabloudila, pak nešlo zaparkovat, pak jsem zaparkovala, vystoupila z auta, všimla si, že 5 aut za mnou má lístek od měšťáků.....ale dobře to dopadlo, a cesta za to stala. My máme ve městě ORL hrozného. 

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 15. března 2023 19:31

Evaeva s mou starší dcerou měla do první třídy nastoupit holčička, u níž se rodiče neshodli ani na křestních jménech, respektive jejich pořadí (jestli A...B.. nebo B...A..), až jí ho v jednom roce určil soud (!).  Tady na maloměstě to byla hotová kovbojka, rodiče se rozešli ještě v těhotenství a on a jeho rodina od toho okamžiku matce nejspíš dělala ze života peklo. Rozvod nestačil, žádalo se o anulaci sňatku u papeže v Římě (žádal on jako ateista, ona věřící). Nakonec nenastoupila a leckomu ve škole se nejspíš dost ulevilo. Dítěte je mi upřímně a hluboce líto. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2023 19:34

marieu a máš představu, jak to funguje u nás. Já myslela, že opačně, že případné spory rodičů se řeší až, když nastanou.

Holčička je teda chudák.

Offline Tabea
8255 příspěvků moje polička 15. března 2023 20:30

Karja snad tě uklidní, že jsem nikdy po tom výtoku s dětma nikam nešla. 
Tady se teda uši ani nepíchají. Jedna kamarádka z ČR tu kdysi s ditetem jela na pohotovost a vyžadovala píchnutí a reagovali prý stylem, že z kterýho stromu to spadla.

Offline Potrefenáhusa
39005 příspěvků moje polička 15. března 2023 20:41

Tabea Tyjo, já si to představuju tak, ze to rychle uleví, já na to v dětství trpěla a pamatuju si tu silenou bolest. Ale ze leckdo doporučuje ty uši nepichat, to vim 

Karja my jeli na orl do Prahy, protože místní (v sousedním městě) má jen dva dny v tejdnu, a bojim se, ze jsme asi nebyli naposled 

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 15. března 2023 20:43

Zrovna jsem Viktorovi dala Nurofen, protože ho bolí ucho.

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 15. března 2023 21:14

Tabea já si pamatuji tu příšernou bolest jako dítě, já jsem se na to píchání tešila!

A teď mám takovou čerstvější zkušenost s mužem, který si dal v průběhu čtyř hodin dohromady asi 1600 mg ibalginu, načež jsem ho násilím odvlekla na tu pohotovost. Boli to strašně, někdy i přes analgetika. Takže kdyby mi toto předvádělo malé dítě, tak taky chci, aby mu to konečne píchli. Protože to pomůže okamžitě. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. března 2023 21:17

Pinot Noir Tak si chvilku čti na stránkách Sazky protože v Eurojackpotu je miliarda a losuje se už v pátek (tady se fakt chytne všechno)

Offline Tabea
8255 příspěvků moje polička 15. března 2023 21:24

continuity mne jako dítěti uši taky pichali, prvně už jako miminu. Pak si pamatuju čekání na chodbě před orl.
Moje děti byly po ibuprofenu vždycky ok, kromě dcera jednou v noci na dovolené v Sharjah v hotelu v prdelákově, kde jsem vůbec nevěděla, kam bych s ní v noci jela. To teda probrecela noc i přes nurofen, ráno už byla ok, ucho špinavý. 
Moje děti to mají blbý v tom, že jsem s nima většinu času sama a když někoho v noci nebo večer začne bolet ucho, tak nemůžu nechat toho druhýho samotnýho doma a jet na pohotovost s prvním. Tak mi zbývá doufat, že to na nich nenechá následky. 

Syn dostal antibiotika na ucho jednou v 1,5r, to měl teplotu přes 40, tak jsem šla k doktorovi a tam to ucho označili za příčinu. Jinak doktoři (různí) vždycky napsali ibu a homeopatický kapky proti otitis. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 15. března 2023 21:32

Náš rozhovor v tramvaji:

Mně už taky rostou chlupy!(na ruce)

Jojo, ale zatím je máš jen takové jemné.

Jako ty, maminko; ale tatínek je má VĚTŠÍÍÍÍ!

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 15. března 2023 21:33

Mňa napríklad boli ucho vždy len od zubov, a odkedy mám vonku dolné osmičky,  ktoré sa mi prerezavali 10 rokov s aj niekolkomesacymi bolesťami uší,  tak ak ma boli ucho, mám kaz. 

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 16. března 2023 01:15

Tabea Ty jo, to je teda zajímavý. Asi zakezi, zda má to dítě dlouhotrvající teploty a jakej má nález na uchu, protože kamarádka mi taky psala, že jim po píchání také ATB nedávají, synovci taky nedávali nikdy, ten to má několikrát do roka. Jinak včera, jak jsem googlila, tak tam někteří hlavně dospělí pro sebe zmiňovali to prasknutí doma jako druh léčby, že to tak sami podnikají, ale ti asi neupí bolesti k nevydržení. 

Pinot Noir Tak to mě mrzí, snad se to rozežene!l

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 16. března 2023 01:31

dzizisketa Hele naše holky si vybraly vysněné povolání, chtějí být doktorky. To teda říkají už dlouho. To je hezké, jenze teď už mají i vybranou odbornost. Jedna chce být paní doktorka prdelek a druhá paní doktorka pipin. My jsme jim teda doma řekli, že jo, že to existuje, že takoví lékaři jsou a jak se jmenují. Jednou jsme to řekli, pak to nekomentujeme,aby se ta myšlenka moc neudržovala. Tak s tím seznámily širší rodinu a netěším se moc, až to budou probírat ve školce. Doma už probíhaji některá vyšetření, poslední proběhlo v nedeli, pak jsem ten kufřík ,,vyhodila,, z okna - tj v mém vyměklém případě dala ven na parapet, ale to po běžné injekci, která se vyznačovala velkou surovostí.

Sambo si představoval, že budou zubařky, že jim bude šetřit na ordinaci, ale říkám mu, to je náročné na komunikaci s lidma, moje kamaradka si na to pořád stěžuje, to na gastroentro ty lidi přispíš a nemusíš se s nima bavit, a nebo jsou tam vůbec lidi rádi, že jsou rádi!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. března 2023 05:19

Karja no ty pipiny zrovna zlatej dul nebudou

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 16. března 2023 06:31

711990 Furt ale dopadnou líp než my se sambem!:D Asi tak o 3 úrovně:-D. 

Online Len
2677 příspěvků moje polička 16. března 2023 06:33

Karja Jojo, moje kolegyně říká, že stomatologie je krásná, jen kdyby u toho nebyli ti lidi (velká nadsázka, je skvělá a empatická, ale fakt to vysává).

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 16. března 2023 06:35

Len No ano, já se nedivím, že někteří mají ty sestry od rány, na ten první kontakt s lidma, na ty dedky co furt klepaj a nečekaj, taky bych si asi takovou pořídila! 

Online Len
2677 příspěvků moje polička 16. března 2023 06:36

Pinot Noir Chudák Viktor, tady se fakt chytne všechno. Jak mu je? Byli jste s tím na pohotovosti? 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. března 2023 06:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2023 07:37

Karja jedna holčička u syna ve školce chce být gynekoložka, měla to namalované nástěnce.