Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 02. května 2023 07:42

Zuzuli on si prave bere ten odrazeci, ten slapaci nechce:D ja ho na nem chtela naucit slapat, ale to proste nesloMPLee presne, nastesti pomohlo, ze odrazedlo fyzicky nebylo doma:)

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 02. května 2023 08:26

Ty jo malý dítě má tak 98 cm, a už jezdí na 16, má early Rider hellion, s domontovanou prehazovackou, normálně to uslapne i do kopce, nechtěla na něho teda že začátku vůbec sednout, že chce zpátky své červené kolečko. Jenze na 14 woom seděla už jak vosa na bombone:D Starší má cca 110 cm, a má 20 woom off air, s odpruženou vidlici, taky na začátku scena, že je černé, hnusné, a teď mámo to je super kolo, vůbec mě nebolí rucicky:D

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 02. května 2023 08:30

Jinak my strávili víkend v okolí Pernštejna a Víru, děti šly v nedeli po carodkach spát v 11 v noci, ačkoliv jejich oblíbený čas kdy je ženem do postele je mezi 7 a 8. Takže včera cestou z víkendu usly v autě v 5 odpoledne, v 8 se doma vzbudily, dostaly večeři a sprchu a ihned opět vytuhly. Ráno jsem je budila po 7, abychom stihly školku :D

Offline Len
2679 příspěvků moje polička 02. května 2023 08:38

Potrefenáhusa Na to učení to musí bejt fajn, ten traktor jezdil zatím dost náhodně. Já budu všechno nový asi zkoušet u babičky, tam taky projde leccos.

711990 No o traktoru v zemědělským muzeu zatím nemůže být řeč. Moc ho chtěl, takže chodil vedle odrážedla a já s ním v předklonu, protože volant ho zatím vedl ode zdi ke zdi. Byli jsme tam se synen kamarádky, kterej je s mým povahou jako přes kopírák, jen o rok starší. Říkala, že chodili měsíc ven s odrážedlem, než si poprvé zkusil sednout. Takovou výdrž teda nemám a zatím to nechávám bejt.

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 02. května 2023 08:58
Reakce na Len:

Jsme tu i my, jejichž dítě (2,5) ještě na žádný odrážedlo ani nikdy nesedlo, syn nerad zkouší nový věci. Počítám, že ve 4 možná zkusí to odrážedlo.Ale nedávno poprvé na hřišti vyzkoušel šlapací traktor, a dokonce si tam sedl sám. Možná to bude znít banálně, ale pro mě je to velká radost.

​A ještě my, kdy kluk začal na koloodrážedle ve dvou letech, naprosto jistě, včetně ruční brzdy... No a tam to taky skončilo. Takže půjde do školy a neumí jezdit na kole a supr kolo, které jsme mu před třemi lety slavnostně koupili, je mu už dávno malé.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2023 09:30

Pinot Noir to užije Viky. Ale je to vtipný (to nemyslím špatně). On to asi prostě nepotřebuje. Naši nemají koloběžky a kolo je prostě lepší než šlapat pěšky. Aspoň nemusíš tahat kolo ke školce jako já

Starší syn se vždycky stavěl rezervovaně k věcem, co neumí. Ale letos nastal boom, úplně ovládl lyže, chce zkoušet brusle lední i kolečkové, dokonce je ochotný i chodit do kurzu. Docela valím oči.

Offline Kokoska
35159 příspěvků moje polička 02. května 2023 09:36

Výstup na K2, cti kuchynsky ostruvek

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 02. května 2023 10:13

Pinot Noir tak asi neciti tu potrebu. My taky spoustu veci jeste nepokorili, plavani, tkanicky... spoleham, ze to prijde samo. Na plavani jsme se sice prihlasili, ale omlouvame jednu lekci za druhou, jak jsme porad nemocni. 

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 02. května 2023 10:18

A pro pobaveni - u nas doma jsem nejvetsi "autista" ja. Fotka z lonska a letoska - to dite ma bundu, kalhoty i boty na chlup stejne, jen o velikost vetsi

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 02. května 2023 10:38

Len :D tak to je pro narocny

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 02. května 2023 10:40

MPLee to nahodou naprosto chapu! Zrovna jsem ulovila tu samou bundu a kalhoty co uz nosi, jen o cislo vetsi a na podzim to jen nenapadne vymenim:D Do skolky se to osvedcilo, nemam duvod hledat nic jinyho! Na rozdil od vyrobce, kterej tu bundu prestal vyrabet

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2023 10:41

MPLee tohle znám, taky nejradši kupuju pořád to samé dokola. Ale u nás je vyšší dívčí naplánovat různé vzory nebo barvy tak, aby nenosili najednou to samé ( nezvládají to ani oni ani muž)

Offline Potrefenáhusa
39024 příspěvků moje polička 02. května 2023 10:51

MPLee je skvělá, vsak to kolo mate v rodině! Nás naše na kole keste neviděla, protože když už by to šlo, tak už to zas neslo a teď to taky zatím nejde 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2023 11:12

Potrefenáhusa to je dost přesný popis My se ke kolům vrátili až když mladší seděl (spíš chodil, kvůli sezóně). Párkrát jsme byli i s vozíkem, ale moc nás to neoslovilo.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. května 2023 12:14

Jak tu nedávno byla debata o kombinaci malý dítě a pes, tak už můžu dát fotodokumentaci

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 02. května 2023 12:15
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. května 2023 12:43

MPLee jj tu 16 superlite jsem kupovala pro svoje děti. :)

Evaeva kombinaci vzorů teď zrovna řeším, vybírám látky ze kterých mi ušije kalhoty kamarádka. A potřebuji mít v jednu dobu zároveň 8 (pro každého 2 tenké a 2 podšité) softshelové kalhoty tak aby byly natolik rozdílné, aby muž i děti poznali které jsou čí a které při jaké teplotě obléct. A ještě musí tak nějak rozumně barevné protože je po příšerce dědí krtek

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 02. května 2023 12:53

Potrefenáhusa my to loni stihli všichni! Já teda jela poslední výlet někdy v 7. měsíci a dost se za to proklínala  a ona jeste sedela vzadu v sedacce. Letos rezolutne prohlasuje, ze do sedacky pujde bracha a ona bude mit svoje kolo s pedalama  A muz moje kolo prodal, takze ja jsem z toho s miminem letos taky venku (ja kolo nemusim totiz). Ale housatku rozhodne nic neutece. V tomhle veku je to podle me fakt hlavne o tom, co vidi doma a chteji zkouset. 

711990 ty boty uz mame v 5. velikosti  Snad bude mit malej podobnou nohu. No a bundu uz samozrejme taky davno nevyrabi... s jakou jste spokojeni vy? Me se ted docela libila v Alpine pro, az me to prekvapilo. Ale zatim jeste muze mit tuhle, kdyz nezveda ruce nad hlavu

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 02. května 2023 13:03

711990 jo a teď jsem někde četla, že pro drobné dítě dali na Rascal 14 sedlo a sedlovku z Punku, že to pak šlo právě níž a dítě pěkně dosáhlo. Tak jim musim napsat, jestli nám v Rascalu neprodají náhradní sedlovku z odrážedla případně...

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 02. května 2023 13:10

MPLeebundu mame softshellku z Lindexu, ale prave s napletama na rukavech, ted uz se dela zas bez napletuna ty sedlovky se zkusim doma podivat, jestli je mezi nima takovej rozdil.