Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2023 21:46

Mrakoplas já teda musím říct, že ač kluci spali hodně dobře a celkově to byla pohoda, tak na ten miminkovský věk se netěším ani teď  potřetíPro mě je to v podstatě doba čekání na to, až vyrostou a bude s nimi zábava (s mírnou nadsázkou). 

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 02. května 2023 21:53

Potrefenáhusa ale zas pokud bude mít staršího sourozence ve školce, tak má šanci. Většina státních školek dává bod za sourozence (teda aspoň u nas). Takhle mi vzali dite narozený v listopadu (nastoupit teda mohla až po třetích narozeninach).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2023 21:58

tenzie u nás za to bod není, ale je to takové nepsané pravidlo, dítě vezmou mimo pořadník.

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 02. května 2023 22:01

Evaeva mne naopak ta miminkovska fáze přijde úplně nejlepší

MP Meri nase děti spi docela dobře, ale nejdou moc odkládat. V tom nositku dá klidne hodinu a pul, i dvě a ještě je super, když se mi podaří vstát rano driv než se začne probouzet, to ji ten spánek v zavreny ložnici většinou docela natáhne 

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 02. května 2023 22:03

Evaeva aha, já myslela, že ten bod za sourozence je skoro pravidlem. No já jsem za něj byla fakt ráda... :)

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 02. května 2023 22:04

tenzie já mám zakázaný se tím stresovat dopředu, ale my máme v praci dětskou skupinu a je k úvaze, jestli by nejezdila mladší pak se mnou do Prahy 
až půjde mladší do školky, tak tu budu vybírat už pro starší školní aktovku

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. května 2023 22:04

EvaevaHele jak kdy. Někdy mám pocit, ze stačí, ale někdy sotva vstane a už je za 10 minut protivná. Ale nedaří se mi ji udržet spící dyl, proste nevim jak na to. Když usne u prsa, tak od ni často už ani neodchazim, ale i tak dá uplne strop těch 45 minut a nemuzu to tak dělat 5x denně. 
To uz ani neni moc o nejakym oražení, všechno dělám v takovejch těch petiminutovkach klidu v průběhu dne, večer děti usinaj kolem půl 10, takže se mi to všechno hrozne kupí.

Pro mě je největší prekvapeni, jak málo mě utěšuje vedomi, ze to je jen období. Protože vím, ze to období bude trvat třeba rok a to se mi teď rovná nekonečnu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2023 22:11

Potrefenáhusa to je vtipný. Mně mimina celkem nudí, jsou to taková zvířátka no. U prvního jsem měla pocit, že je vlastně jedno, kdo ho přebaluje, uspává nebo nad ním pět minut třese chrastítkem. Podporovalo to i to, že mě moc nepotřebovali (což jsem teda ráda). Se starším jsem hned začala zase pracovat, s mladším jsem už měla toho většího.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2023 22:13

MP Meri haha, tak to chápu. On ten rok se jako krátká doba zdá až s velkým odstupem. Snad se to u vás zlepší dřív.

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 02. května 2023 22:19

Zuzuli kdybyste si mohli vybrat, tak pak ráda doporučím konkrétní třídu s naší paní učitelkou, ta je prostě nejlepší

Ale i kdyby to neklaplo tady, tak Arabská je podle mě dost výhra. Mají skvělé hodnocení, mezi místními školkami je to myslím docela top. 

Tak držím palce, ať vám to vyjde a jste spokojení. Já bych k naší školce sice pár výhrad měla, ale vůbec se to netýká té pedagogické stránky. I to prostředí je krásné, veliká zahrada, světlé třídy, bohatá nabídka kroužků, všude perfektně čisto. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 02. května 2023 22:26

MP Meri Já tě lituju, mně takhle malá dcera spala jenom v náručí, takže jsem celé dny seděla a chovala, což je u druhého dítěte dost utopie :o( Tak ať je tohle období u vás co nejkratší.

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 02. května 2023 22:29

Evaeva mne ty mimina přijdou báječný, žádný zviratka. A většinu času jsou úplně ňuňací. Naše mimino nás 100% už docela dlouho rozlišuje, nejzářivější úsměvy má pochopitelně pro sestru 

ale fakt mi to napojeni přijde nejsnazší, pak s tím řvoucim batoletem, který už má různý zaseky, mi to přijde o dost složitější 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2023 22:36

Potrefenáhusa jasně, ale pes tě taky pozná:) Je to samozřejmě nadsázka, a taky vím, že jsem pro ně byla důležitá, ale pocit, že jim opravdu něco předávám jsem měla až později. Na nuchňání mně moc neužije, nikdy jsem třeba nepochopila, proč lidí chtějí chovat "cizí" mimina. Ale je to vlastně jedno, mimina jsou jen chvíli, děti dlouhou dobu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. května 2023 22:47

Evaeva ja som prave tych malych krasnych pritulnych smudlikov milovala . Ale tie nevyspate noci, nemoznost ist na zachod, studena kava a neustale strazenie zvedaveho batolata na schodoch zatialco ostatni sa spolu bavia, mi teda vobec nechyba

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 02. května 2023 22:54

A já jsem si prave mimino vzbudila tím, ze jsem ho prikryla  priste ho necham mrznout, už jsem ho taky musela popadnout a jít si lehnout

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. května 2023 23:14

Potrefenáhusa boze toto lutujem moc! Clovek pracne uspi deti, plizi sa zo spalne ako duch, slimacim tempom stlaca klucku a zrazu mu pukne v clenku a je to cele v keli. 

Ale zas to nunu vonave babatko je

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 02. května 2023 23:32

Mrakoplas ráno jsem měla velkou radost, že jsem se zvládla odplížit z postele a že si třeba vypiju teplý kafe - a šup, muž vlezl za miminkem do ložnice a rozsvítil omylem velké světlo. Uvidíme, co bude dnes. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. května 2023 23:55

GChK za miminkom do spalne sa chodi len v zivot ohrozujucom pripade alebo spanku. Ale teda obdivujem ta. Ked rano deti spali, nikto by ma z postele nedostal, ani vona kavy. 

Offline Pinot Noir
30031 příspěvků moje polička 03. května 2023 00:05

Včera si ségra odvezla sporťák do Klokánku, byl to Baby Jogger, takže dost velký, pět let překážel v chodbě. Tady je teď tolik místa! To je boží.

Ale zároveň mě trochu přepadá smutek, skončila jedna éra.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. května 2023 00:16

Pinot Noir mna takyto splin prepada pravidelne. Sportak stale stoji v bytovke dole na chodbe, rok nedotknuty, chjo uz s nim tiez musim daco spravit.