Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 09:17

Garfie ale až se to přežene, tak to bude určitě zase skvělé. Akorát přežít těch pár let

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 03. května 2023 09:19

Evaeva To je rodičovská mantra!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. května 2023 09:26

To my máme občas doma na tohle téma s mužem debatu, jestli to je lepší, že nám dali prtě už roční, nebo horší. On si myslí, že jsem se vyhnuli nejnáročnějšímu období ( kromě puberty), a já jsem zase doufala v miminko z porodnice. No vybrat jsme si nemohli, takže je to jedno, ale mně pořád přijde, že by to bývalo bylo v určitém ohledu snazší a každopádně by malý byl ušetřen jedné ztráty.

Offline letfenixa
10943 příspěvků moje polička 03. května 2023 09:31

Lukasko,  keď nemal plienky, tak sa pocikal len vtedy, keď sa mu nechcelo ísť . 

Offline viktorka_od splavu
49452 příspěvků moje polička 03. května 2023 09:41

Garfie me deti v puberte bavily, i kdyz to byl nekdy vopruz - protoze byly jako ja! no a uplne nejlepsi jsou dospely, samozrejme

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 03. května 2023 09:43

žluťásek ja mela nejdriv podle hodnoceni a taky blizkosti metra jako preferovanou prave arabskou, ale po navsteve tady jsem zmenila nazor. Jako kdyz nas vezmou do jedne z tehle, tak to proste berem (ale to i tu treti), ale pokud bude na vyber, me srdce me tahne sem

Moc se mi libi prave ty vekove smisene tridy, reditelka rikala, ze jim to dobre funguje. Myslim, ze to prave nasi malou hodne potahne dopredu a naopak pak jako velka pak bude nadsena z tech mensich. Je mi to sympaticke i proto, ze je jedinacek, tak aby byla v kolektivu ruzne starych deti. Arabska ma rozdeleni na mladsi a starsi. No a ten prostor a velke zahrady me nadchly jeste vic, ze tam naji deti rozbeh. I to, jak tam dbaji na pohyb, protoze moje dite potrebuje unavit

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 03. května 2023 09:54

Zuzuli Já mám jednu dceru ve věkově smíchané třídě a jednu s dětmi stejného ročníku a myslím, že ta míchaná je dobrá. Jeidný problém vidím v tom, že na vycházce by ti starší zvládli víc nebo naopak ti malí jsou utahaní. Ale to ve školce s udržovaným hřištěm asi nemá cenu řešit ani nemyslím, že by v Praze za provozu nachodily děti po chodnících kilometry. Jinak z toho plynou samé výhody, jak pro holčičky, jsou tam vyloženě takové ty pečující vztahy, některé holky to fakt mají rády starat se o ta "mimina" a i pro kluky, kolikrát jsou někteří ještě takoví dětinští i jako předškoláci, šance najít si toho pasujícího kamaráda je prostě vysoká. Držím palce at vám klapne co chcete a jste obě spokojené.

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 03. května 2023 09:59

viktorka_od splavu Mně asi přijde nejhorší ta změna, jakože dítě, které k tobě ještě včera vzhlíželo a mazlilo se, je najednou někdo jiný. Jako určitě to bude fajn, jen si zvyknout!

Zina S tím nic neuděláš a nemá smysl nad tím přemýšlet. Pravdu máte oba, každý trochu! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 10:01

Karja u nás celkem chodí na procházky po sídlišti. Do věkově smíšených tříd chodila ségra a je to fajn. Tam ještě na procházky "oddělovali" ty nejmenší, ty šli nějakou krátkou (bylo tam i dost dětí 2+), naopak předškoláci měli často nějaký "výlet". Zuzuli 

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 03. května 2023 10:11

Zuzuli venkově smíšené třídy jsou podle mě fakt super a úplně mě tady v diskuzi překvapilo, že to už není standard všude.

Na procházky jen tak ven moc nechodí, občas do okolí, ale podle fotek jsou spíš na zahradě. Ale zas mají celkem často nějakou akci, kdy vyráží za kulturou a poznáním. Zvlášť předškoláci, to mi přijde moc fajn.

Jen to naše ubohý dítě je furt doma nemocný, tak si toho moc neužije. 

Offline viktorka_od splavu
49452 příspěvků moje polička 03. května 2023 10:18

Garfie tak to si pamatuju uplne presne, kdy jsem spadla z toho piedestalu a u obou to bylo jeste ve skolce-ve chvili. kdy mi rekly "nene, pani ucitelka rikala, ze je to takhle!"

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 03. května 2023 10:30

žluťásek ja prave strasne ocenuju to hrani na zahrade, prochazky mi pro prazske dite prijdou zbytecne

Prece jen, pres park okolo hriste do te skolky budeme chodit, mhd jezdi denne, prochazky kolem evropske nejsou neco, co bych chtela absolvovat s osmadvaceti detmi... Ale zahrada je neco, co ji ja nemuzu jako diteti z bytu poskytnout a je super, ze to ma skolka. To placani se venku na bezpecnem miste bez aut, bez nutnosti nekam dojit. 

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 03. května 2023 10:36

žluťásek ja se o tech prochazkach bavila se svagrovou a ta vubec nechape, proc mi vyhovuje, kdyz skolka na ne nechodi. Ze se tim deti uci dalsi dovednosti, hezky jit za ruku a tak... Tak jsem rikala, ze z jejiho pohledu, kdy bydli na vesnici v dome se zahradou a do skolky, na nakup, vlastne kamkoliv vozi deti autem, jsou asi prochazky super. Ale ja taham dite pesky nekam denne, takze naopak to hrani na zahrade a absenci prochazek moc ocenuju

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 03. května 2023 10:47

Zuzuli Hezky jít za ruku To mě na těch procházkách vždycky irituje. V naší školce to naštěstí nějak striktně nedodržovali.

Offline letfenixa
10943 příspěvků moje polička 03. května 2023 10:54

Lukasko sa kamaráti s o rok mladším chlapcekom,  ktorý ešte veľmi necisto rozpráva, tak mám zrazu doma dieťa, ktoré nikdy nesuslalo a šušle. 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 03. května 2023 10:55

MP Meri Takže říkáš měsíc a týden.. hmmm

Naše mimino taky spí jen na mně, ideálně, když funguju jako živý dudlík. Ale spánek jí chybí moc a je pak nepříjemná jak činže. 

Dneska už to doma vypadalo tak, že muž si vzal HO, jel s ní sám na rehabilitace a já zatím doma v klidu uklidila. Jestli jsem něco vytřískala z té popáleniny, tak je to mužovo cvičení s miminkem.

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 03. května 2023 10:58

Zina  ale teď už jste jen jeho

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 11:05

Zuzuli věřím, že v okolí evropské ty procházky nestojí za nic. Tady na sídlišti je to jiné, chápu, že učitelkám se nechce být celou zimu dvě hodiny denně na hřišti. Přes zimu na zahradu vůbec nechodí, jdou procházkou na hřiště nebo sportovní hřiště, berou sebou míče a tak. Já mám teda k tomu pobytu na zahradě trochu výhrady, mají tam třeba takové proutěné domečky, akorát pro mého syna, ale nesmí do nichpumpu na vodu na hraní jsem snad ještě neviděla v provozu,... přitom je ta zahrada moc hezká. Takže je vlastně jedno, jestli jsou na zahradě nebo někam jdou.

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 03. května 2023 11:11

Zuzuli mne přijdou i na vesnici ty procházky takový ... nudný? Ono tady zase není moc kam jít, takže chodí v tom strudlu za ruce pomalinku po cestě tam, pak se otoci a jdou zase zpět....

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. května 2023 11:12

Garfie Už jsou to parťáci, ale hrozně zvídaví, hraví, mají magické myšlení, jsou s tebou rádi a ještě je pro ně všechno nové ty ten svět objevuješ znovu s nimi. 

Jo tohle jsem měla ráda od začátku, takovej průvodce životem. Puberta ok, ale kolikrát ty názory na svět, uspořádání, politiku, sport, tak na tom se teda občas neshodneme. Ale toleruju, tak už je dospělý zas.